Λειψία - Χέρτα: Ανεβασμένες στην επιστροφή της Bundesliga!

Λειψία – Χέρτα: Ανεβασμένες στην επιστροφή της Bundesliga!

Εναρξη: 19:30, 27/05/2020
Γήπεδο: Red Bull Arena (Leipzig)

Οκτάρα στον α’ γύρο, πεντάρα στην εποχή του κορονοϊού. Κάθε συνθήκη βγάζει απόλυτη κυρίαρχο τη Λειψία κόντρα στη Μάιντς (0-5), με τον Βέρνερ να σφραγίζει το 3ο χατ-τρικ και να σημειώνει ρεκόρ σεζόν και… ιστορίας με τους Ταύρους. Το ραντεβού με την ιστορία τον περίμενε. Με την είδηση του restart της Bundesliga, το ιστορικό ορόσημο για τον Τίμο Βέρνερ τέθηκε στο πρώτο κιόλας γκολ που θα σκοράρει μετά την δίμηνη αποχή. Μπορεί αυτό να μην ήρθε κόντρα στη Φράιμπουργκ και μοιραία η Λειψία να έχασε απρόσμενα βαθμούς, αλλά δεύτερη φορά στη σειρά ο «καυτός» Γερμανός στράικερ δεν μπορούσε να μην το εκπληρώσει. Ήθελε ένα, πέτυχε τρία εν τέλει και η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν τον ακολούθησε σε απόδοση, για τον διασυρμό επί της Μάιντς (0-5) και την επιστροφή στην 3η θέση της Bundesliga.

Τρία γκολ στη Χόφενχαϊμ, τέσσερα στην Ουνιόν (4-0) και η Χέρτα του Λαμπαντία από το… πουθενά μπαίνει στο κόλπο για την Ευρώπη! Ο… 4ος φετινός προπονητής των πρωτευουσιάνων δημιούργησε στη διακοπή μια… κανονική ομάδα, η οποία πάντως φορτσάρει στο β’ ημίχρονο! Aλλωστε, με έξι βαθμούς και… 7-0 τέρματα o Μπρούνο Λαμπαντία έχει το καλύτερο ξεκίνημα προπονητή στην ιστορία του συλλόγου στη Bundesliga. Μάλιστα, στο άδειο Ολυμπιακό Στάδιο, η Χέρτα έσπασε την κατάρα, μιας και ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη της στο 2020 (14/12 η τελευταία, 1-0 με Φράιμπουργκ).

Λειψία – Χέρτα σε αριθμούς

Η Λειψία έχει κερδίσει έξι από τα επτά της ματς με την Χέρτα το τελευταίο διάστημα, έχοντας μία ήττα με 3-2 εντός τον Δεκέμβριο του 2017.

Έχει κερδίσει περισσότερα ματς της Bundesliga με την Χέρτα από οποιονδήποτε άλλον αντίπαλο.

Στην Bundesligaμόνο με τη Βάτενσαϊντ η Χέρτα έχει μέσο όρο πόντων πιο χαμηλά από την Λειψία (0.4 ανά ματς).

Η Λειψία έχει βάλει 26 γκολ σε επίπεδο Bundesliga με την Χέρτα Βερολίνου. Περισσότερα έχει βάλει μόνο με Μάιντζ (28). Από την άλλη η Χέρτα έχει βάλει περισσότερα γκολ στην Λειψία από κάθε άλλη ομάδα (3.7 ανά αγώνα).

Η Λειψία έχει μαζέψει 54 πόντους σε 27 αγώνες στη Bundesliga. Μόνο την σεζόν που ντεμπούταραν στην μεγάλη κατηγορία, το 2016 -2017 με 55 πόντους είχαν πιο καλή επίδοση.

Ο Βέρνερ της Λειψίας έχει 31 γκολ στη Bundesliga φέτος με 24 φορές που σκόραρε και 7 ασίστ του. Από το 2004-2005 και μετά κανένας παίκτης στο πρωτάθλημα δεν έχει τέτοια νούμερα.

Ο προπονητής της Λειψίας, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, δεν έχει χάσει κανένα από τα οκτώ παιχνίδια του στη Bundesligaμε την Χέρτα. Είναι η καλύτερή του επίδοση με αήττητο.

Ο Λαμπαντία έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στα δύο πρώτα του ματς στη Μπουντεσλίγκα με την Χέρτα Βερολίνου με ένα συνολικό σκορ 7-0. Ανάλογη θετική πρωτιά είχε και ο κόουτς Γκοτζ με δύο νίκες στα πρώτα του ματς και σκορ 5-0 στο σύνολο.

Ο Ματέους Κούνια της Χέρτα βάζει ένα γκολ κάθε φορά στα τελευταία τέσσερα ματς πρωταθλήματος. Μία πολύ καλύτερη επίδοση από τα 35 ματς που είχε με την Λειψία στη Bundesliga, όπου είχε μόλις 2 γκολ.

Η Χέρτα έχει σκοράρει σε οκτώ περιπτώσεις με κεφαλιές σε δέκα ματς στο 2ο μέρος (τρεις με προπονητή τον Λαμπαντία). Στον πρώτο γύρο είχε σκοράρει αντίστοιχα μόνο δύο γκολ. Έως τώρα ο Ιμπίσεβιτς έχει σκοράρει με κεφαλιά και στα δύο ματς με τον Λαμπαντία.

Τα επτά γκολ της Χέρτα στα 2 ματς που ήταν ο Λαμπαντία μπήκαν από το 51ο λεπτό έως το 77ο.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Bundesliga με 200+ ειδικά!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X