Λεβερκούζεν – Μπάγερν: Με… φόρα για το νταμπλ

Λεβερκούζεν – Μπάγερν: Με… φόρα για το νταμπλ

Η αφετηρία είναι διαφορετική. Η Μπάγερν έκανε μεγάλη αντεπίθεση με τον Φλικ στον πάγκο, κατέκτησε την Bundesliga, ετοιμάζεται για το νταμπλ, που για τελευταία φορά είχε κάνει πριν δύο χρόνια, και ανακοίνωσε την απόκτηση του Λιρόι Σανέ. Η Λεβερκούζεν από την άλλη, έχασε στο φινάλε την έξοδο στο Champions League, μένοντας τελικά πίσω από την Γκλάντμπαχ, ετοιμάζεται να ακούσει προτάσεις για τον Κάι Χάβερτς και θα ψάξει το πρώτο της τρόπαιο μετά το 1993, προσπαθώντας επιτέλους να αποτινάξει τον χαρακτηρισμό «Vizekusen» μετά τους χαμένους τελικούς της περιόδου 2000-2002, μία λέξη που, πάντως, ο σύλλογος φρόντισε να εξασφαλίσει τα εμπορικά δικαιώματα…

Λεβερκούζεν σημαίνει… Vizerkusen

«Υποφέρουμε από το παρελθόν, ειδικά από τα δύο χρόνια στο ξεκίνημα του 2000. Έπρεπε να έχουμε κατακτήσει τίτλους. Εκείνες οι ομάδες ήταν με διαφορά οι καλύτερες που είχε ο σύλλογος στην ιστορία του. Αυτό μας κυνηγάει ακόμα και σήμερα και μας πονάει λίγο». Ο CEO Ρούντι Φέλερ δεν κρύφτηκε πριν τον τελικό, έστω κι αν απέναντί του θα έχει την Μπάγερν. «Θα ήταν ωραίο επιτέλους να σηκώσουμε μία κούπα. Όλοι το θέλουμε εδώ».

Η ομάδα του, πάντως, παραμένει η μία από τις μόλις δύο ομάδες που κέρδισαν φέτος τους πρωταθλητές. «Πρέπει να παρουσιαστούμε… άπληστοι για το Κύπελλο», σχολίασε ο έμπειρος Σβεν Μπέντερ. «Δεν χρειάζεται ένα θαύμα για να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Απλά να βρεθούμε σε καλή μέρα», πρόσθεσε ο τερματοφύλακας Χραντέτσκι. «Θα έπρεπε το κίνητρο να είναι διπλό, όταν έχεις την ευκαιρία να γράψεις ιστορία».

Η ομάδα του Μπος έχει σκοράρει και στα 19 τελευταία ματς για το Κύπελλο με μέσο όρο 2,8 τέρματα. Άρα, έχει κάτι να ελπίζει. Ειδικά, αν βρεθεί σε καλή μέρα ο Κάι Χάβερτς, τον οποίο οι φήμες θέλουν να βρίσκεται για τα καλά στο στόχαστρο της Μπάγερν. Μοναδική απουσία για τις «ασπιρίνες» είναι εκείνη του νεαρού μεσοεπιθετικού Παουλίνιο, που τραυματίστηκε και θα λείψει για αρκετό καιρό.

Μπάγερν, η μηχανή των τίτλων

Από τη στιγμή που ο Φλικ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπάγερν, την οδήγησε σε 20 νίκες σε 21 ματς στο 2020! Δημιούργησε μία μηχανή των γκολ, που έσπασε το αντίστοιχο ρεκόρ στην Bundesliga, διψάει για τίτλους και ήδη ξεκινήσει τα… μπαμ, με την απόκτηση του Σανέ από την Μάντσεστερ Σίτι. Αυτό που απασχολεί περισσότερο τους παίκτες της είναι ότι δεν θα υπάρχουν οπαδοί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου για να τους… θαυμάσουν.

«Η ατμόσφαιρα πέρυσι ήταν απίστευτη. Είναι κρίμα που δεν θα συμβεί κάτι ανάλογο και φέτος», είπε με παράπονο ο Γκναμπρί. «Θα είναι ακόμη μία εμπειρία ζωής για μένα», δήλωσε ο Νόιερ, που θα παίξει για 8η φορά στην καριέρα του σε τελικό Κυπέλλου. «Είναι πάντα ιδιαίτερο παιχνίδι για μένα όσες φορές κι αν έχω βρεθεί σε τελικό. Έστω κι αν όλοι θέλαμε να παίξουμε μπροστά σε οπαδούς. Είμαστε… καυτοί για ακόμη έναν τίτλο». Ο Γερμανός τερματοφύλακας κυνηγάει και ρεκόρ, καθώς αν δεν δεχθεί γκολ θα ισοφαρίσει την κορυφαία επίδοση στην ιστορία της διοργάνωσης, που ανήκει στον Όλιβερ Καν, ο οποίος είχε κρατήσει για 33 παιχνίδια το μηδέν. Ο Νόιερ, μάλιστα, έχει παίξει 15 φορές λιγότερες.

Έτοιμος για ρεκόρ ο Λεβαντόφσκι

Στο παιχνίδι τους για το πρωτάθλημα πριν λίγες ημέρες ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είχε καταφέρει να σκοράρει απέναντι στην ομάδα που τον δυσκολεύει περισσότερο απ’ όλες στην Γερμανία και παραμένει… καυτός, έχοντας σκοράρει 4 φορές στη διοργάνωση φέτος, επίδοση που τον φέρνει στην κορυφή των σκόρερ μαζί με τον Χένινγκς. Τώρα, χρειάζεται ένα γκολ στον τελικό για να γράψει ιστορία και να γίνει ο πρώτος παίκτης που αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ σε 4 συνεχόμενες σεζόν.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να υπολογίζουν στους τραυματίες Μαρτίνεθ, Ζίλε και Τιάγκο, ενώ και ο Τολισό έχει επιστρέψει από σοβαρό τραυματισμό. Οι λύσεις, όμως, είναι πολλές. Θα καταφέρουν, λοιπόν, οι Βαυαροί και κάνουν το νταμπλ ή η Λεβερκούζεν θα αποτινάξει τον ρόλο του… loser;

Ατελείωτο στοίχημα στο Κύπελλο Γερμανίας με 200+ ειδικά!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X