Μπάγερν – Γκλάντμπαχ: Στέψη ή παράταση

Μπάγερν – Γκλάντμπαχ: Στέψη ή παράταση

Έναρξη: 19.30, 13/06/2020
Γήπεδο: Allianz Arena

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα στο Μόναχο η Ντόρτμουντ αντιμετωπίζει την Φορτούνα Ντίσελντορφ. Αν οι Βεστφαλοί ηττηθούν, τότε με νίκη η Μπάγερν μπορεί να πανηγυρίσει από τώρα (έστω και σε άδειες εξέδρες) την κατάκτηση του 8ου συνεχόμενου τίτλου. Βέβαια, αν αυτό δεν συμβεί, τότε θα μιλάμε για μία απλή παράταση.

Από τη στιγμή που ο Φλικ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία, οι Βαυαροί εντυπωσιάζουν και πηγαίνουν από νίκη σε νίκη. Ο Γερμανός τεχνικός (23 νίκες) έχει ξεκινήσει πιο επιτυχημένα και από τον Πεπ Γκουαρδιόλα (είχε 21 νίκες στα πρώτα 26 ματς), ενώ αν η ομάδα του φτάνει στη 10η νίκη στη σειρά στην Bundesliga θα έχει ισοφαρίσει την επίδοση από τη σεζόν 2017-18 με τον Χάινκες στον πάγκο. Βέβαια, ποτέ τα παιχνίδια με την Γκλάντμπαχ δεν είναι εύκολα.

Χωρίς Λεβαντόφσκι και Μίλερ

Ειδικά, όταν θα λείπουν λόγω τιμωρίας οι Λεβαντόφσκι (30 γκολ) και Μίλερ (20 ασίστ). Αυτό σημαίνει ότι το ρεκόρ των 90 τερμάτων σε αυτό το σημείο της σεζόν για την Μπάγερν δεν σημαίνει και πολλά, καθώς οι δυο τους είναι υπεύθυνοι για το 66% αυτών των τερμάτων! «Είναι λίγο ενοχλητικό, όμως πρέπει να το αποδεχθούμε», τόνισε ο Φλικ για τις σημαντικές απουσίες από την επίθεση. «Θα δούμε δύο άλλους παίκτες σε αυτό το παιχνίδι και μάλλον αυτό στο τέλος να είναι καλό».

Εκτός από τις απουσίες, η ομάδα του θα πρέπει να αντιμετωπίσει και την κούραση. Μεσοβδόμαδα η Μπάγερν κέρδισε με 2-1 την Άιντραχτ για να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου προκάλεσε προβληματισμό, αλλά δεν ανησυχεί τον Γερμανό τεχνικό. Η τελευταία ομάδα που νίκησε την ομάδα του είναι η Γκλάντμπαχ. Και δεν είναι μόνο αυτό.

Η Γκλάντμπαχ πάντα βάζει δύσκολα στην Μπάγερν

Τα «πουλάρια» μετράνε μόλις 3 ήττες, αλλά και 3 νίκες στις 8 τελευταίες επισκέψεις τους στο Μόναχο, ενώ από το 2014 και μετά είναι η ομάδα που έχει πάρει τους περισσότερους βαθμούς από την Μπάγερν (17). Και δίνει τη δική της μάχη για έξοδο στο Champions League (βρίσκεται στην 4η θέση στην ισοβαθμία με την Λεβερκούζεν, έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων). «Αν θέλεις να πάρεις κάτι στο Μόναχο, θα πρέπει να παίξεις με θάρρος με και χωρίς την μπάλα», τόνισε ο τεχνικός Ρόζε, που στην πρώτη του σεζόν έχει κάνει εξαιρετική δουλειά.

«Αυτά τα αποτελέσματα από το παρελθόν μας δίνουν κουράγιο. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να ενοχλήσουμε την Μπάγερν. Αλλά για να τα καταφέρουμε ξανά θα πρέπει να δώσουμε το 100%, ίσως και λίγο παραπάνω», δήλωσε ο αντιπρόεδρος Μπόνχοφ. Οι φιλοξενούμενοι έχουν, φυσικά, τα δικά τους προβλήματα. Ο Πλέα, που φέτος έχει 10 γκολ και 10 ασίστ, αποβλήθηκε στην ήττα από την Φράιμπουργκ, όπως και ο τεχνικός διευθυντής Έμπερλ, που θα πρέπει να παρακολουθήσει το παιχνίδι από την εξέδρα. «Πιστεύω ότι η δεύτερη κίτρινη στον Πλέα ήταν υπερβολική, οπότε θα στηρίξω τον παίκτη μου», σχολίασε ο Ρόζε.

Τουλάχιστον, ο Ρόζε θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Εμπολό, που κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα στον αστράγαλο και μπορεί να δώσει στήριγμα στον Τουράμ στην κορυφή της επίθεσης. Αυτή τη φορά στη μάχη των πάγκων ο Φλικ είναι εκείνος που θα πρέπει να δημιουργήσει ένα «αριστούργημα», όπως το χαρακτήρισε η Münchner Merkur. Θα καταφέρει ή θα δει την Γκλάντμπαχ να παίρνει ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα στο Μόναχο;

Ατελείωτο στοίχημα στην Bundesliga με 200+ ειδικά!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X