Μαγιόρκα - Μπαρτσελόνα: Παγίδα στο restart της LaLiga!

Μαγιόρκα – Μπαρτσελόνα: Παγίδα στο restart της LaLiga!

Έναρξη: 23.00, 13/06/2020
Γήπεδο: «Σον Μόις»

H ισπανική Λίγκα ακολουθεί τα χνάρια των Bundesliga, Premier League και Serie A από το Top-5 που κατά σειρά επέστρεψαν στις προπονήσεις. Βέβαια, μετά τους Γερμανούς, θα γίνει το δεύτερο top πρωτάθλημα που θα βρεθεί στη σέντρα.

Η αρχική εκτίμηση είναι ότι οι 11 αγωνιστικές (110 αγώνες) για να ολοκληρωθούν θα διεξαχθούν στο ημερολογιακό όριο των 39 ημερών. Η μπάλα θα αρχίσει να κυλάει ξανά στις 11 Ιουνίου και καθημερινά θα έχουμε ποδόσφαιρο, έως και τις 12 Ιουλίου, όταν θα πέσει η αυλαία της 36ης αγωνιστικής.

Θα απομένουν οι δύο τελευταίες, οι οποίες όμως παραδοσιακά τα παιχνίδια με βαθμολογική σημασία διεξάγονται ίδια ώρα και μέρα, κάτι που θα γίνει την Τετάρτη 15 και την Κυριακή 19 Ιουλίου, όταν και θα ολοκληρωθεί η φετινή La Liga.

H διακοπή βρήκε τη Μπαρτσελόνα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και φαβορί για την κούπα. Η εικόνα της δεν ήταν πειστική, ο Βαλβέρδε έφυγε, ο Σετιέν ήρθε, αλλά δεν υπήρξε σαφή βελτίωση. Το κλίμα στα διοικητικά δεν είναι το ιδανικότερο, ωστόσο στη διακοπή ξεπεράστηκαν αρκετοί τραυματισμοί. Ο Σουάρες είναι έτοιμος, ενώ και ο Μέσι είναι πιθανό να προλάβει την πρεμιέρα του restart! «Κρίνοντας από τις προπονήσεις, νομίζω ότι είμαστε σε καλή κατάσταση» τόνισε ο Σετιέν. Εκτός ο Λανγκλέ, όπως και ο Ντεμπελέ.

Η διακοπή λόγω της πανδημίας βρήκε τη Μαγιόρκα κάτω από την επικίνδυνη ζώνη, στο -1 από την 17η Θέλτα, ωστόσο οι Νησιώτες είχαν καταφέρει να πάρουν το πρώτο τρίποντο της σεζόν εκτός έδρας, καθώς είχαν επικρατήσει της Εϊμπάρ. Δεν πείθει το ρόστερ της, ωστόσο ενθουσιασμός και μαχητικότητα κρατάνε ζωντανή την ελπίδα της παραμονής. Στα έξι τελευταία στο «Σον Μόις» έχει ρεκόρ 2-0-4, ενώ κανείς δεν ξεχνά την τεσσάρα στη Βαλένθια εντός, όπως και τη μεγάλη νίκη επί της Ρεάλ!

Μπαρτσελόνα – Μαγιόρκα με αριθμούς

Η Μαγιόρκα δεν έχει κερδίσει σε εννέα ματς πρωταθλήματος τη Μπαρτσελόνα, μετρώντας οκτώ ήττες και μια ισοπαλία. Μετρά έξι σερί ήττες και δέχεται τέσσερα γκολ μέσο όρο.

Η Μαγιόρκα ηττήθηκε στα 10 από τα 11 τελευταία εντός έδρας για τη LaLiga κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Η νίκη (2-1) είχε έρθει τον Μάιο του 2009 με τον Γκρεγκόριο Μανθάνο στον πάγκο.

Η Μπαρτσελόνα έχει χάσει πέντε εκτός έδρας αγώνες στη φετινή La Liga: Αυτή είναι η χειρότερη συγκομιδή των Blaugrana σε ένα πρωτάθλημα από τη σεζόν 2007/08 (έξι ήττες) και με τον Ράικαρντ στον πάγκο.

Η Μπαρτσελόνα έχει δεχθεί δύο γκολ σε κάθε ένα από τα πέντε τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια για τη LaLiga. Tην τελευταία φορά που οι Καταλανοί δέχθηκαν τουλάχιστον δύο γκολ σε έξι συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, ήταν τον Μάιο του 2008 (επτά ματς).

Η Μπαρτσελόνα έχει συγκεντρώσει 58 βαθμούς έπειτα από 27 αγώνες πρωταθλήματος: είναι η πιο μικρή συγκομιδή από πρωτοπόρο, σε αυτό το σημείο της σεζόν, από το 2006/07 (πάλι η Μπαρτσελόνα με 53 βαθμούς).

Ο Λιονέλ Μέσι έχει σκοράρει και στα έξι τελευταία ματς με τη Μαγιόρκα στη LaLiga (11 τέρματα), ανάμεσά τους και δυο χατ τρικ (Οκτώβριος του 2011 και Δεκέμβριος του 2019)

Ο Αργεντίνος σταρ έχει συμμετοχή στα 12 από τα 14 τελευταία γκολ της Μπάρτσα στη LaLiga, έχοντας έξι γκολ και έξι ασίστ. Δεν έχει σκοράρει ή δεν έχει μοιράσει ασίστ μόλις σε πέντε από τα 22 παιχνίδια.

Ο κόουτς της Μπάρτσα, Κίκε Σετιέν έχει χάσει ένα από τα τέσσερα ματς κόντρα στη Μαγιόρκα σε όλες τις διοργανώσεις.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Πριμέρα Ντιβισιόν με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X