Μπάγερν – Χόφενχαϊμ: Για μία θέση στα προημιτελικά

Μπάγερν – Χόφενχαϊμ: Για μία θέση στα προημιτελικά

Η Μπάγερν υποδέχεται την Χόφενχαϊμ σε νοκ άουτ παιχνίδι για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Γερμανίας. Με απουσίες οι γηπεδούχοι, με αυτοπεποίθηση οι φιλοξενούμενοι.

Διπλό στην Bundesliga

Καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την Μπάγερν στο Μόναχο δύο φορές στην ίδια σεζόν στη Γερμανία από το 1965. Αυτό δείχνει το μέγεθος του άθλου που θα επιχειρήσει να κάνει η Χόφενχαϊμ, η οποία είχε κερδίσει τους Βαυαρούς στο πρωτάθλημα τον περασμένο Οκτώβριο. Τώρα, όμως, ο τεχνικός Άλφρεντ Σρόιντερ θέλει από τους παίκτες του να ξεχάσουν εκείνο το ματς, καθώς δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό του Κυπέλλου.

Τότε, άλλωστε, στον πάγκο της Μπάγερν καθόταν ο Κόβατς και τα εσωτερικά προβλήματα ήταν πάρα πολλά. «Τώρα, παίζουν πιο δυναμικά», διαπίστωσε για τους γηπεδούχους ο Ολλανδός προπονητής, που αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν στους πάγκους, έχοντας το δύσκολο έργο να αντικαταστήσει τον «μάγο» Νάγκελζμαν. «Η Μπάγερν είναι ξανά… πεινασμένη και ο Φλικ κάνει εξαιρετική δουλειά. Οι δυο τους γνωρίζονται όταν ο πρώτος ήταν βοηθός προπονητή στην Χόφενχαϊμ και ο δεύτερος τεχνικός διευθυντής.

Ο Φλικ άλλαξε το κλίμα στην Μπάγερν

Η σχέση του Φλικ με τους «μπλε» πηγαίνει πολύ πίσω, καθώς ήταν προπονητής τους από το 2000 μέχρι και το 2005, όταν απολύθηκε έπειτα από συνεχόμενες προσπάθειες ανόδου στη δεύτερη κατηγορία. «Εκείνη η περίοδος δεν ήταν καθόλου εύκολη. Στο τέλος, χωρίσαμε σαν φίλοι. Αυτό είναι μέρος της δουλειάς», σχολίασε ο 54χρονος τεχνικός, που κατάφερε να πάρει μόνιμα τη θέση στον πάγκο της Μπάγερν και να αλλάξει το κλίμα. Τώρα, ταλανίζεται για το αν πρέπει να κάνει rotation, καθώς από τη μία οι απουσίες είναι πολλές, όμως από την άλλη ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι κορυφής με την Λειψία για την Bundesliga.

Με απουσίες οι γηπεδούχοι, με αυτοπεποίθηση η Χόφενχαϊμ

Για τους γηπεδούχους δεν πρόκειται να αγωνιστούν οι τραυματίες Κομάν, Πέρισιτς, Μαρτίνεθ και Ζίλε, δεν υπολογίζεται ακόμα ο Μπόατενγκ, που πριν λίγες ημέρες υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα, κάνοντας άνω-κάτω της προπόνηση των Βαυαρών, ενώ αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Ερναντέζ, που μόλις επέστρεψε από σοβαρό τραυματισμό. Εκείνος, φυσικά, που δεν αναμένεται να κουνηθεί από την ενδεκάδα είναι ο Λεβαντόφσκι, που έχει αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση και στις τρεις τελευταίες σεζόν.

Ο Πολωνός, μάλιστα, έχει συνολικά 34 γκολ στο Κύπελλο, επίδοση που τον κατατάσσει στην 8η θέση των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών και χρειάζεται άλλο ένα τέρμα, προκειμένου να ξεπεράσει τον Πισάρο και να ανέβει στην 7η. Τα προβλήματα είναι σαφώς λιγότερα για την Χόφενχαϊμ, που δεν θα έχει στην αποστολή τους τραυματίες Μπάουμαν, Μπελφοντίλ και Γκάιγκερ, ενώ ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης στο Μόναχο φέτος, Ανταμιάν, αντιμετωπίζει πρόβλημα και δίνεται αμφίβολος.

Χωρίς ήττα στο Μόναχο την τελευταία 10ετία

Οι φιλοξενούμενοι, λοιπόν, ταξιδεύουν με αυτοπεποίθηση και πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ξανά την έκπληξη και να κερδίσουν στο Κύπελλο σε ένα γήπεδο, που κανένας δεν το έχει κάνει την τελευταία 10ετία! «Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να κοντράρουμε στα ίσα τις μεγάλες ομάδες. Η πρόκληση είναι μεγάλη όταν παίζεις απέναντι στην κορυφαία ομάδα της Γερμανίας. Θέλουμε να δείξουμε την ίδια αυτοπεποίθηση στον αγωνιστικό χώρο», σχολίασε ο Σρόιντερ, που έχει κάνει εκπληκτική δουλειά μετά το δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν.

Η Χόφενχαϊμ φτάνει τόσο μακριά στο Κύπελλο για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15, όμως και τις 7 φορές που βρέθηκε στη φάση των «16» κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά…

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Bundesliga με 200+ ειδικά!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X