Κύπελλο Ελλάδας: Ωρα για μεγάλα ραντεβού στα προημιτελικά!

Κύπελλο Ελλάδας: Ωρα για μεγάλα ραντεβού στα προημιτελικά!

Ωρα Κυπέλλου, ώρα για ντέρμπι! Μεγάλα ραντεβού στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου ξεχωρίζει το ζευγάρι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό!

Λαμία – Ολυμπιακός (18.00-04/02)

Πράξη πρώτη στη Λαμία, όπου η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τον Ολυμπιακό! Ιδιο σκηνικό και την περσινή σεζόν, με τις δυο ομάδες να έχουν βρεθεί αντιμέτωπες στα προημιτελικά του Κυπέλλου! Τότε, η Λαμία είχε κάνει την τεράστια έκπληξη, αφήνοντας έξω τους Ερυθρόλευκους (3-3, 1-0). Η ομάδα του Άκη Μάντζιου αγνοεί τη νίκη τον τελευταίο μήνα, ωστόσο έχει καταφέρει να εξασφαλίσει ουσιαστικά την παραμονή της, ενώ κοιτά κρυφά και την εξάδα. Στο προηγούμενο ραντεβού πρωταθλήματος είχε γνωρίσει τη συντριβή από τον Ολυμπιακό με 4-0, ήταν και η πρώτη εντός έδρας στη σεζόν!

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας, αφού εκμεταλλεύθηκε την ήττα του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό. Οι Πειραιώτες βρίσκονται σε εξαιρετικό μομέντουμ, είναι αήττητοι εντός συνόρων και στόχος τους να φτάσουν μέχρι τέλους. Το μεταγραφικό παζάρι έφερε αλλαγές, αποχώρησε ένας από τους ποιοτικότερους παίκτες του, ο Ποντένσε, έφυγαν και παίκτες που δεν ήταν βασικοί όπως ο Γκερέρο και ο Κούτρης. Η επιστροφή του Φορτούνη σκόρπισε χαμόγελα, ενώ τα νέα αποκτήματα Μορ, Καφού και Χασάν τέθηκαν στα πλάνα του Μαρτίνς! Στον προηγούμενο γύρο, ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα με δυο νίκες το εμπόδιο της Καλαμάτας.

 

Παναιτωλικός – ΑΕΚ (17.00 – 05/02)

Η νίκη κόντρα στον Άρη δεν είχε συνέχεια για τον Παναιτωλικό, αφού στην Τρίπολη γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον Αστέρα. Μπορεί η εμφάνιση να μην ήταν κακή, ωστόσο οι Αγρινιώτες δεν είχαν ουσία και φάνηκε στο τέλος, όπου δέχθηκαν το γκολ. Στο κύπελλο θέλουν να κάνουν την υπέρβαση και στον προηγούμενο γύρο άφησαν εκτός τον Πανιώνιο, αν και χρειάστηκε η παράταση και το εκτός έδρας γκολ του Μπάιροβιτς (0-0,1-1). Πιο ομάδα μετά τη διακοπή οι Αγρινιώτες, πιο ουσιαστικοί τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

Με τον Καρέρα η ΑΕΚ άλλαξε πρόσωπο, είναι πιο ομάδα και ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει. Βγάζει αέρα νικητή στο γήπεδο, κάτι που φάνηκε και στο Περιστέρι, όπου επικράτησε 1-0. Δυο ισοπαλίες και τέσσερις νίκες στα έξι τελευταία παιχνίδια, με την Ενωση να παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Ενισχύθηκε με τον Αραούχο και τον Σιμάνσκι και δεν θέλει να μείνει πίσω περισσότερο από την κορυφή. Τα δυο νέα αποκτήματα έδειξαν με το… καλημέρα έτοιμοι να βοηθήσουν να φτάσει η ομάδα στο σκοπό της. Στόχος το κύπελλο, πέρασε εύκολα το εμπόδιο του Αστέρα, αφού μετά την ισοπαλία στην Τρίπολη επικράτησε άνετα στο ΟΑΚΑ!

 

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (21.300 – 05/02)

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε τις περισσότερες τελικές στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είχε ουσία. Μία εγκλωβισμένη ομάδα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει συγκεκριμένα προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει. Χωρίς να μπορεί να βγάλει σωστά τη μπάλα από την άμυνα, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πείσει και να απειλήσει. Πλέον, ο «Δικέφαλος» έπεσε από την κορυφή και αναζητά λύτρωση άμεσα στο ντέρμπι κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Ο Φερέιρα δέχεται κριτική για την κακή εικόνα της ομάδας του, ωστόσο η διοίκηση τον στηρίζει. Κατάμεστη η Τούμπα στο ματς της Τετάρτης, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν σκορ πρόκρισης. Πλήγμα η απουσία του Κρέσπο. Θυμίζουμε, πως ο «Δικέφαλος» πέρασε το εμπόδιο του ΟΦΗ με δυο νίκες. Ασπρόμαυρη η παράδοση, με 10 νίκες, δυο ισοπαλίες και πέντε ήττες την τελευταία δεκαετία στην Τούμπα.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τη δεύτερη του νίκη φέτος σε ντέρμπι, έδειξε πως βρίσκεται στην καλύτερή του κατάσταση και στόχος να συνεχίσει έτσι και στο κύπελλο.  «Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις τρεις μέρες με τον καλύτερο τρόπο για να έχουμε ενέργεια και όχι με τρόπο που θα κάνει χειρότερη τη δουλειά μας το βράδυ της Τετάρτης» είπε ο Δώνης στους παίκτες του που για πρώτη φορα τα τελευταία χρόνια μετρούν έξι σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Παναθηναϊκός πέρασε με ζόρι το εμπόδιο του ΠΑΣ, όμως έχει βρει ρυθμό και ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει. Ανουάρ και Νάγκι μπήκαν στα πλάνα του Δώνη και προσφέρουν βοήθειες.

 

Άρης – Ατρόμητος (19.00 – 06/02)

O Αρης άφησε στην άκρη την ήττα από τον Παναιτωλικό και με ουσιαστική εμφάνιση επικράτησε 2-0 του Πανιωνίου εντός έδρας. Ακόμα ένα βήμα για την παρουσία στην εξάδα, με τους «κίτρινους» να αντέχουν ακόμα στο γεγονός πως δεν έχουν πολλές λύσεις. Βέλεθ και Κόρχουτ επιστρέφουν και λύνουν τα χέρια της τεχνικής ηγεσίας. «Τώρα κάνουμε στροφή στο κύπελλο. Καταλαβαίνετε όλοι τη δίψα του κόσμου γι το κύπελλο , αυτό είναι κάτι που μας δίνει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο . Το μυαλό μας στην Πέμπτη και θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις για την πρόκριση . Πρέπει να δώσουμε και την ψυχή μας» τόνισε ο Μίκαελ Ενινγκ. Στον προηγούμενο γύρο, οι Κίτρινοι πέραασαν το εμπόδιο της Ξάνθης με δυο νίκες (1-0, 2-1).

Ο Ατρόμητος δεν έπεισε κόντρα στην ΑΕΚ και ουσιαστικά με μόλις μια τελική δεν θα μπορούσε να περιμένει κάτι περισσότερο. Πέντε διαδοχικά ματς χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις και σε αυτό το διάστημα δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα! Ο Παντελίδης προσπαθεί να βρει λύσεις, αλλά ο χρόνος πιέζει. Στον προηγούμενο γύρο του κυπέλλου επικράτησε 3-0 εκτός του Βόλου, αλλά εντός το έκανε… θρίλερ, μιας και ηττήθηκε με 2-0. Απόλυτη ισορροπία στις αναμετρήσεις στο «Βικελίδης», αφού οι δυο ομάδες έχουν δυο νίκες, αλλά και ισάριθμες ισοπαλίες.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Σούπερ Λιγκ με 100+ ειδικά!|21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X