Ντόρτμουντ – Μάιντς: Η 2η θέση και η σωτηρία

Ντόρτμουντ – Μάιντς: Η 2η θέση και η σωτηρία

Έναρξη: 21.30, 17/06/2020
Γήπεδο: Signal Iduna Park

Ζήτησε βοήθεια ψυχολόγου η Μάιντς

Οι προπονήσεις έχουν αλλάξει μετά την πανδημία και τη διακοπή στην Bundesliga και είναι αδύνατον να διεξαχθούν όπως στο παρελθόν. «Ειδικά όταν στο πρόγραμμα υπάρχουν και εμβόλιμες αγωνιστικές», επιβεβαίωσε ο τεχνικός της Μάιντς, Αχίμ Μπάιερλορτσερ. Έτσι, αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια ψυχολόγου για τους παίκτες του, ώστε να βρουν το κουράγιο και να τα δώσουν όλα στο ματς με την Ντόρτμουντ μετά την ήττα από την Άουγκσμπουργκ. Η μάχη της παραμονής αποδεικνύεται πολύ σκληρή και ψυχοφθόρα.

«Έπρεπε να σβήσουμε την τελευταία ήττα από το μυαλό μας», συνέχισε ο 52χρονος τεχνικός. «Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν. Γι’ αυτό και η πίστη είναι πολύ σημαντική. Ερχόμαστε πιο κοντά μέσα από τέτοιες εμπειρίες». Η ομάδα του βρίσκεται μόλις 3 βαθμούς μπροστά από την Βέρντερ και την Φορτούνα και έχει κερδίσει μόλις 1 φορά στις 13 τελευταίες επισκέψεις της στο Ντόρτμουντ. Ο επόμενος εντός έδρας αγώνας απέναντι στην πρώτη δείχνει στη θεωρία πιο σημαντικός.

«Αυτό θα ήταν αντιεπαγγελματικό», ξεκαθάρισε ο Μπάιερλορτσερ. «Μένουν τρία παιχνίδια και όχι ένα. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να είμαστε αισιόδοξοι για τις πιθανότητές μας». Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα, καθώς πέρα από τις απουσίες τριών βασικών, ο Γερμανός τεχνικός θα πρέπει να υπολογίζει ότι οι Μπρούμα, Μποέτιους και Μπαρέιρο βρίσκονται μία κίτρινη κάρτα μακριά από την τιμωρία… Από την άλλη, η Μάιντς δεν έχει χάσει ακόμα εκτός έδρας μετά την επανέναρξη. Αν τα καταφέρει απέναντι στην Ντόρτμουντ, τότε η παραμονή θα βρίσκεται πολύ κοντά.

Πάει για ρεκόρ η Ντόρτμουντ

Οι γηπεδούχοι από την άλλη θέλουν τη δεύτερη θέση. «Και για τα έξτρα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και για το πρεστίζ», όπως είπε ο τεχνικός διευθυντής Τσορκ. Το παιχνίδι με την Λειψία που ακολουθεί σαφώς και έχει μεγαλύτερο βάρος, αλλά ο τεχνικός Φαβρ δεν μπορεί να κάνει πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, ακόμη και όταν τα παιχνίδια έρχονται ανά τρεις ημέρες. «Πολύ θα το ήθελα», απάντησε ο Ελβετός τεχνικός σε ερώτηση για πιθανό rotation.

«Έχουμε κάποιους τραυματίες και αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε πολλές αλλαγές», προειδοποίησε. Ο Ρόις λείπει ακόμα, ενώ στις απουσίες προστέθηκε και εκείνη του μέσου Ντιλέινι, που πιθανότατα θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Μέσα σε όλα αυτά ο Φαβρ θέλει η ομάδα του να τερματίσει, κάνοντας παρόμοιες με τις περσινές επιδόσεις. Άλλωστε, η γκρίνια στο πρόσωπό του δεν έχει σταματήσει. Αν οι Βεστφαλοί κερδίσουν και τα 3 εναπομείναντα παιχνίδια, τότε θα μείνουν στο -1 σε σχέση με πέρυσι.

Το ρεκόρ που κυνηγάει αυτή την αγωνιστική η Ντόρτμουντ είναι να κάνει την πιο παραγωγική σεζόν στην ιστορία της. Έχει ήδη φτάσει στα 82 γκολ και χρειάζεται ακόμη ένα για να σπάσει το απόλυτο ρεκόρ συλλόγου. «Θέλουμε πάντα να παίζουμε επιθετικά. Αν δούμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να πετύχουμε πολλά γκολ, θα το επιδιώξουμε», συνέχισε ο Φαβρ, πριν ξεκαθαρίσει: «η νίκη, βέβαια, αποτελεί πάντα προτεραιότητα». Θα καταφέρουν, λοιπόν οι γηπεδούχοι να συνεχίσουν το καλό σερί, έχοντας κερδίσει τα 9 από τα 10 τελευταία ματς στο πρωτάθλημα, και να προσφέρουν θέαμα;

Ατελείωτο στοίχημα στην Bundesliga με 200+ ειδικά!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X