Νάπολι - Γιουβέντους: Τα φώτα στον τελικό Coppa Italia!

Νάπολι – Γιουβέντους: Τα φώτα στον τελικό Coppa Italia!

Εναρξη: 22.00, 17/06/2020
Γήπεδο: Stadio Olimpico, Ρώμη

19 τελικούς Coppa Italia η Γιουβέντους

Η επανέναρξη επιφύλασσε το απόλυτο μηδέν για Γιουβέντους και Μίλαν (0-0), ο Κριστιάνο Ρονάλντο έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, αλλά έστω κι έτσι η Κυρία εξασφάλισε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας.

Η Γιουβέντους του Σάρι με προίκα το 1-1 στο «Σαν Σίρο» έδειξε μάλλον σημάδια χαλάρωσης κόντρα στη Μίλαν και παρά την πιο ιδανική συνθήκη με παίκτη παραπάνω για σχεδόν 80 λεπτά αγώνα, δεν κατάφερε να επιβληθεί. Ακόμα και το «άσφαιρο» 0-0 όμως, της ήταν αρκετό για να κλείσει θέση στον τελικό της 17ης Ιουνίου. Το βράδυ της Τετάρτης ο Κριστιάνο θα κοντραριστεί με τη Νάπολι για το τρόπαιο και θα διεκδικήσει το 31ο κύπελλο στην ιστορία του.

«Ενοχλούμαι όταν ακούω ότι δεν έχω κερδίσει κάτι στην Ιταλία, γιατί έχω πανηγυρίσει οκτώ ανόδους. Πιθανόν να είναι μικρό πράγμα συγκριτικά με το Champions League και το Πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι εύκολο. Είναι σημαντικό να κερδίζεις σημαντικούς τίτλους και υπάρχει μία επιθυμία να σηκώσουμε το Κύπελλο. Είμαι συγκεντρωμένος σε εμάς, δεν με ενδιαφέρει η Νάπολι. Είμαι χαρούμενος ότι είμαστε στον τελικό» τόνισε ο Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος δεν θα προβεί σε αλλαγές σε σχέση με τον ημιτελικό κόντρα στη Μίλαν.

Γιουβέντους (Μαουρίτσιο Σάρι): Μπουφόν, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Μπονούτσι, Άλεξ Σάντρο, Μπεντανκούρ, Πιάνιτς, Ματουιντί, Ντάγκλας Κόστα, Ντιμπάλα, Κριστιάνο Ρονάλντο

Νάπολι για κούπα!

O Mέρτενς έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Νάπολι και μαζί με τον Οσπίνα έστειλαν την ομάδα τους στον τελικό του Coppa Italia, εκεί όπου περιμένει η Γιουβέντους. Ο Κολομβιανός γκολκίπερ διόρθωσε τη… γκάφα του με σπουδαίες επεμβάσεις και το 1-1 με την Ιντερ (1-0 στο Σαν Σίρο) έδωσε την ευκαιρία στους Ναπολιτάνους να διεκδικήσουν την κούπα! Η Νάπολι έβγαλε πάθος και μοναδικός της στόχος το Κύπελλο, μιας και η 4η θέση στο πρωτάθλημα είναι δύσκολο να κατακτηθεί. «Ποτέ δεν είναι καλή στιγμή για να αντιμετωπίσεις την Γιουβέντους αφού νομίζω πως είναι μέρος του dna και της ιστορίας του συλλόγου τους να είναι πάντα έτοιμοι.

Εδώ και πολλά χρόνια δείχνουν σταθερότητα και τρομερή νοοτροπία. Θα πρέπει να τους σεβαστούμε αλλά ταυτόχρονα να παίξουμε στο μάξιμουμ» τόνισε ο Γκατούζο και αποθέωσε τον Σάρι «Μου αρέσουν τα πάντα σχετικά με αυτόν, δεν θα το αρνηθώ και νομίζω πως το έχω πει παραπάνω από μία φορές. Τα τελευταία χρόνια έχω αντιγράψει αρκετές από τις τακτικές του».

Ο κόουτς της Νάπολι αναμένεται να προβεί σε δυο αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στην Ιντερ. Θα περάσει τον Ρουίθ στη θέση του Ελμας, αλλά και τον Καγιεχόν σε αυτή του Πολιτάνο, ενώ τιμωρημένος είναι ο Οσπίνα.

Νάπολι: Μερέτ, Μαξίμοβιτς, Χισάι, Κουλιμπαλί, Ντεμε, Ντι Λορέντσο, Ζιελίνσκι Ρουίθ, Μέρτενς, Ινσίνιε, Καγιεχόν

Νάπολι – Γιουβέντους, οι αριθμοί του τελικού!

Γιουβέντους και Νάπολι έχουν συναντηθεί μόλις μια φορά σε τελικό Κυπέλλου, στις 20 Μαΐου του 2012. Οι Ναπολιτάνοι του Ματζάρι επικράτησαν 2-0 με γκολ των Καβάνι, Χάμσικ.

H Γιουβέντους έχει φτάσει σε 19 τελικούς κυπέλλου, τρεις περισσότερους από τη Ρόμα που ακολουθεί.

Η Γιούβε έχει χάσει μόλις ένα από τα δώδεκα τελευταία ματς κυπέλλου, από την Αταλάντα τον Ιανουάριο του 2019 (9 νίκες, 2 ισοπαλίες)

Η Νάπολη είναι η ομάδα που έχει σημειώσει τα λιγότερα γκολ κατά μέσο όρο (0,25) σε αυτό το Coppa Italia: Πέντε σε τέσσερα παιχνίδια.

Η Γιουβέντους είναι η ομάδα που έχει παίξει τους περισσότερους τελικούς του Ιταλικού Κυπέλλου στην παράταση: έξι. Ο μοναδικός που χάθηκε είναι αυτός στα πέναλτι από τη Μίλαν τον Ιούλιο του 1973.

Αν η Γιουβέντους κερδίσει τον τίτλο, ο Μαουρίτσιο Σάρι θα γίνει ο δεύτερος γηραιότερος Ιταλός προπονητής που τα καταφέρνει.

Ο Λορέντσο Ινσίνιε έχει συμμετοχή σε τέσσερα (τρία γκολ και μία ασίστ) από τα πέντε γκολ της Νάπολι στο Ιταλικό Κύπελλο 2019/20: κανένας δεν έχει λάβει μέρος σε περισσότερα γκολ από τον Ναπολιτάνο επιθετικό στον κύπελλο, ξεκινώντας από τον τέταρτο γύρο.

Ο μέσος της Γιουβέντους, Μιράλεμ Πιάνιτς, σημείωσε τέσσερα γκολ εναντίον της Νάπολι στη Serie Α.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Κύπελλο Ιταλίας με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X