Πάκο Αλκάθερ: Ο Μέσι και το απίθανο ρεκόρ!

Πάκο Αλκάθερ: Ο Μέσι και το απίθανο ρεκόρ!

O Πάκο Αλκάθερ είναι ο παίκτης – κλειδί της Ντόρτμουντ στον δρόμο για την επιστροφή στην κορυφή! Η συνεργασία με τον Μέσι, ο πάγκος και το τρελό ρεκόρ που… ανάγκασε σε 400 λεπτά τους Βεστφαλούς να δαπανήσουν 23 εκατ. ευρώ!

Η Μπορούσια επιβεβαίωσε ότι αγόρασε τα δικαιώματα του Πάκο Αλκάθερ από τη Μπαρτσελόνα, ενεργοποιώντας τη ρήτρα των 23 εκατ. ευρώ. Ο Ισπανός φορ χρειάστηκε 400 αγωνιστικά λεπτά σε Bundesliga και Champions League για να πείσει τον Λουσιάν Φαβρ και τους Βεστφαλούς να τον αποκτήσουν. Με εννέα γκολ σε οκτώ ματς εντός κι εκτός συνόρων είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Ντόρτμουντ στην προσπάθεια για επιστροφή στην κορυφή! «Ο Πάκο ανήκει πλέον σε εμάς. Έγινε πολύ γρήγορα ένα πολύ σπουδαίο μέλος της ομάδας μας. Είναι ένας δεινός σκόρερ και παίκτης με πολύ υψηλό επίπεδο. Πολύ ποιοτικός και έχει δείξει με τις εμφανίσεις του πόσο σημαντικός είναι. Περιμένουμε από εκείνον και άλλα γκολ και ασίστ στα επόμενα χρόνια» τόνισε ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Μίκαελ Ζορκ. «Είμαι πολύ χαρούμενος που μένω στη Ντόρτμουντ. Είναι μία εξαιρετική ομάδα. Πήρα την σωστή απόφαση. Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω και άλλο την ομάδα με την παρουσία μου και τα γκολ μου. Ευχαριστώ πολύ όλους για την εμπιστοσύνη» απαντά ο Ισπανός.

Τι πρέπει να ξέρει κανείς για τον Ισπανό φορ;

– Ο Αλκάθερ εντάχθηκε στην Μπαρτσελόνα το 2016 και πάλεψε σκληρά στην προσπάθειά του να μπει στην πρώτη ομάδα λόγω των Σουάρες και Μέσι.

– Το καλοκαίρι της φετινής σεζόν πήγε δανεικός στη Ντόρτμουντ, με οψιόν αγοράς (23 εκατ.) που μπήκε στο συμβόλαιό του.

– Ο Αλκάθερ έχει εντυπωσιάσει με την εκτελεστική του δεινότητα παίζοντας καθοριστικό ρόλο στο +7 της Ντόρτμουντ στην κορυφή από την Μπάγερν Μονάχου, την περσινή πρωταθλήτρια.

– Το νέο συμβόλαιό του θα είναι έως το 2023.

– Ο Αλκάθερ έχει σκοράρει οκτώ γκολ φέτος στο πρωτάθλημα με μέσο όρο 1,3 ανά 90 λεπτά.

– Παρά τις πολύ καλές του επιδόσεις ο Αλκάθερ δεν έχει καθιερωθεί ως βασικός. Οι τέσσερις από τις οκτώ παρουσίες του είναι από τον πάγκο!

– Ο Αλκάθερ έχει το εντυπωσιακό στατιστικό σκοράροντας σε κάθε σουτ του ενώ η επιβράβευσή του τον έφερε στην Εθνική Ισπανίας.

Όταν ρωτήθηκε για το διάστημα που ήταν στην Μπάρτσα είπε πως «ορισμένοι λένε και νομίζουν ότι έχασα δύο χρόνια εκεί. Εγώ έχω άλλη άποψη. Δεν συμφωνώ. Ναι θα ήθελα να είχα αγωνιστεί περισσότερο όμως μέσα από αυτήν την διαδικασία βελτιώθηκα πολύ ως παίκτης και ως άνθρωπος. Τώρα έχω τον χρόνο και τα λεπτά που θέλω και τα πράγματα είναι πολύ καλά για μένα».

Παρότι έκανε 14 ματς στην La Liga σε 2 σεζόν με την Μπαρτσελόνα ο ίδιος κρατάει αρκετά από την θητεία του εκεί. Δεν θεωρεί αυτά τα χρόνια χαμένα. Αλλωστε, πιστεύει πως και μόνο του να είσαι στην ίδια ομάδα με τον Μέσι είναι… δώρο «Μπορεί να ρίχνει όλα τα βλέμματα πάνω του όμως σε κάνει και πιο καλό παίκτη. Πολλά από τα γκολ που σκόραρα στην Μπαρτσελόνα ήταν από δικές του πάσες. Σου βγάζει μπαλιές που βρίσκεσαι μόνος σου απέναντι στον αντίπαλο γκολκίπερ. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σκοράρεις. Οπότε ναι τραβάει όλη την προσοχή αλλά σε κάνει έναν πολύ πιο καλό παίκτη».

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Bundesliga με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X