Bundesliga 2019-20: Οι πρώτοι σκόρερ και τα ρεκόρ!

Bundesliga 2019-20: Οι πρώτοι σκόρερ και τα ρεκόρ!

Η Bundesliga στη σέντρα αυτό το Σάββατο (16:30-16/5) και ξαφνικά το γερμανικό ποδόσφαιρο γίνεται το απόλυτο κέντρο του κόσμου. Ακόμα και οι μικρότερες ομάδες, ακόμα και οι λιγότερο σπουδαίοι παίκτες, θα γίνουν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Υπάρχουν όμως και οι μεγάλοι σούπερ σταρ του πρωταθλήματος.

Ποια ομάδα θα κατακτήσει τη σαλατιέρα; Ποιος θα είναι ο παίκτης που θα τη σπρώξει στην κορυφή της Bundesliga; Στη μάχη των σκόρερ, Λεβεντόφσκι και Βέρνερ θα δώσουν τη δική τους μάχη κι από τα γκολ των δυο θα… ευνοηθούν και οι ομάδες τους Μπάγερν και Λειψία αντίστοιχα. Μπορεί ο πρώτος σκόρερ της Ντόρτμουντ να έχει… μόλις 14 γκολ, όμως οι ασίστ του Αγγλοι αποτελούν βαρόμετρο και για την πορεία των Βεστφαλών στον δρόμο για την κούπα. Πάμε να δούμε λοιπόν ρεκόρ και αριθμούς.

Οι πρώτοι σκόρερ της Bundesliga

Σέντρα στη Bundesliga και απομένει να δούμε αν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι συνεχίσει να πυροβολεί στον εκπληκτικό ρυθμό που το έκανε και πριν τη διακοπή. Ο Πολωνός σέντερ φορ της Μπάγερν έχει σκοράρει 25 φορές σε 23 αγώνες, με συνέπεια να διεκδικεί το «χρυσό παπούτσι» της Ευρώπης, αλλά και να πιάσει ένα ιστορικό επίτευγμα του Γκερντ Μίλερ.

Ο θρύλος των Βαυαρών σκόραρε το 1971-΄72 40 φορές στο πρωτάθλημα και αυτή είναι η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στη Γερμανία. Ο «Λέβα» καλείται σε εννέα αγωνιστικές να ξεπεράσει ή να ισοφαρίσει αυτό το ρεκόρ. Παράλληλα και η Μπάγερν των 73 τερμάτων θέλει να σπάσει το δικό της τρελό ρεκόρ των 101 γκολ από τη σεζόν 1973-74!

Ο Τίμο Βέρνερ δεν έχει ακόμα το μυαλό του στην Premier League! Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ θέλουν να τον αποκτήσουν, όμως ο Γερμανός θέλει κούπα με τη Λειψία. Ο 24χρονος επιθετικός χάρη στα δικά του τέρματα έχει πάρει την ομάδα του από το χέρι και την οδηγεί σε υψηλές πτήσεις. Δεν είναι τυχαίο, ότι βρίσκεται πίσω από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στη σχετική λίστα με τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα έχοντας 21. Τα γκολ του Βέρνερ έχουν δώσει 15 βαθμούς στην ομάδα του, περισσότερους από κάθε άλλον επιθετικό της Bundesliga. Είναι ο παίκτης με τα περισσότερα σουτ στην αντίπαλη εστία, έχοντας 35 και σε 7 από αυτά έχει στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

 

Ο τρίτος του πίνακα των σκόρερ, ο Τζέιντον Σάντσο μπορεί να είναι στο… -11 από τον Λεβαντόφσκι, έχοντας 14 γκολ, όμως το παιδί – θαύμα της Ντόρτμουντ κρατάει τους Βεστφαλούς στο κόλπο του τίτλου! Το λιγότερο «καθοριστικός», στην καλύτερη το «αστέρι» της επόμενης μέρας. Ουδείς άλλος εκ των παικτών που γεννήθηκαν στο νέο αιώνα δεν μπορούν να συναγωνιστούν όσα κάνει. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου CIES, η αξία του στην αγορά έχει αυξηθεί κατά 800% σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν και σύντομα εκτιμάται πως ένα εννιαψήφιο νούμερο θα είναι απαραίτητο για όποιον θέλει να ανοίξει το πορτοφόλι του και να πληρώσει για τις υπηρεσίες του.

Ο Αγγλος μεσοεπιθετικός κάνει απίθανα πράγματα με τις πάσες του για γκολ. Ηδη έχει χαρίσει 16 ασίστ και το ρεκόρ στην Bundesliga είναι οι 22 από τον Εμίλ Φόρσμπεργκ της Λειψίας το 2016-’17. Το απίθανο όμως με τον Σάντσο είναι ότι έχει σκοράρει και ο ίδιος 14 φορές και εάν βάλει ακόμα ένα, θα γίνει ο πρώτος στη Γερμανία που θα μετράει 15 γκολ/ 15 ασίστ σε μία σεζόν. Αυτή τη στιγμή μοιράζεται την 1η θέση με τους Μίροσλαβ Κλόζε (2005-’06 Μπάγερν), Γκραφίτε (2008-’09 Βόλφσμπουργκ), έχοντας εννέα ματς, στα οποία ταυτόχρονα σκόραρε και έδωσε ασίστ. Στο επόμενο που θα το κάνει θα γράψει ιστορία.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Bundesliga με 200+ ειδικά!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X