Κουίζ: Η φετινή Bundesliga στα... 11 βήματα!

Κουίζ: Η φετινή Bundesliga στα… 11 βήματα!

Το ποδόσφαιρο είναι ξανά εδώ και από το προσεχές Σάββατο και μετά όλα τα μάτια, αυτιά και τηλεκοντρόλ θα είναι πάνω στη Βundesliga. Η πρώτη κατηγορία στη Γερμανία γίνεται το πρώτο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ανακάμπτει αγωνιστικά μετά από ένα δίμηνο παύσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Έχοντας φτιάξει ένα πλαίσιο με σωστό πρωτόκολλο και διάφορα επίπεδα ασφαλείας και τεστ πήρε το ΟΚ από την Άνγκελα Μέρκελ για να αρχίσει ξανά.

Η Μπάγερν Μονάχου έχει πάρει το προβάδισμα όμως έχει πίσω της ομάδες όπως η Ντόρτμουντ, Λειψία και Γκλάντμπαχ θα παλέψουν σκληρά. Από τη Ντόρτμουντ του Κλοπ του 2011-2012 έχουμε να δούμε μεγάλη ανατροπή στην Γερμανία, δηλαδή οκτώ χρόνια πίσω.

Στο γκρουπ των ομάδων που κυνηγούν την Μπάγερν είναι οι Λειψία, Ντόρτμουντ, Μπάγερ Λεβερκούζεν και Γκλάντμπαχ. Η Λειψία είναι μία ομάδα με πολύ πιο μικρή δημοφιλία από την Μπάγερν και τους… χρεώνεται και η έλλειψη ποδοσφαιρικής παράδοσης και ιστορίας, όμως έχει μία εξαιρετική ομάδα με νεαρούς παίκτες.

Η Ντόρτμουντ είναι μεγάλη και ιστορική ομάδα με τίτλους στην Γερμανία αλλά και μεγάλη οπαδική βάση. Η Λεβερκούζεν έχει πάρει το παρατσούκλι ‘Neverkusen’ που συνδέεται και με τις πορείες της ενώ η Γκλάντμπαχ ήταν μεγάλη και τρανή δύναμη την δεκαετία του 1970. Έχει όμως ποδοσφαιρικό και οπαδικό background πίσω της.

Στην μέση της βαθμολογίας υπάρχουν ομάδες όπως η Βόλσφμπουργκ και που κάποτε τους προπονούσε ο Βόλφγκανκ Βολφ, η Χόφενχαϊμ, η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης που είναι πιο αποδυναμωμένη χωρίς τον Γιόβιτς που πήγε στη Ρεάλ και τον Αλέ που έκλεισε στην Γουέστ Χαμ. Ακόμα η νέα δύναμη στο γερμανικό ποδόσφαιρο, την Ουνιόν Βερολίνου, που έχει το τραγούδι και τον ύμνο για ‘Eisern Union’ δηλαδή ‘Σιδερένια Ουνιόν’.

Στις ομάδες που είναι κοντά στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας είναι η Μάιντς, πρώην ομάδα του Κλοπ. Είναι οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Εκεί που βρίσκεται η Βέρντερ Βρέμης, ιστορική ομάδα, που πήρε το νταμπλ του 2004 και έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2009 αλλά έκτοτε βρέθηκε σε δύσκολες και κακές εποχές. Επίσης στη ζώνη των ομάδων που πέφτουν είναι και οι Πάντερμπορν και Φορτούνα Ντίσελντορφ.

H bwin News σας βάζει στο κλίμα της μεγάλης επιστροφής της Bundesliga με ένα δυνατό κουίζ!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Bundesliga με 200+ ειδικά!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X