Βέρντερ Βρέμης – Χάιντενχαϊμ: Παραμονή ή άνοδος;

Βέρντερ Βρέμης – Χάιντενχαϊμ: Παραμονή ή άνοδος;

Έναρξη: 21.30, 02/07/2020
Γήπεδο: Weserstadion, Βρέμη

Στην τελευταία αγωνιστική της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας στην Γερμανία στο τέλος της ημέρας τόσο η Βέρντερ όσο και η Χάιντενχαϊμ βασίστηκαν στα αποτελέσματα άλλων ομάδων για να πετύχουν τον σκοπό τους. Η πρώτη στην ήττα της Φορτούνα Ντίσελντορφ και η δεύτερη στην ήττα του Αμβούργου. Τώρα, θα αναμετρηθούν σε διπλές αναμετρήσεις (ισχύει το εκτός έδρας γκολ) με μεγάλο έπαθλο την παρουσία στην επόμενη Bundesliga.

Η χειρότερη σεζόν της Βέρντερ Βρέμης

Η Βέρντερ έκανε τη χειρότερη σεζόν της στην ιστορία της Bundesliga, όμως της δόθηκε ακόμη μία ευκαιρία. «Περάσαμε τόσες δυσκολίες, που αυτά τα δύο παιχνίδια είναι κάτι σαν δώρο για εμάς», παραδέχθηκε ο τεχνικός Κόφελντ, που είδε την ομάδα του να διαλύει με 6-1 την Κολωνία και να φτάνει μόλις στην 3η φετινή της νίκη εντός έδρας. Η ομάδα του βρίσκεται σταθερά στην κορυφαία κατηγορία από το 1980 και κανένας δεν θέλει να γράψει το όνομά του σε μία μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.

«Δεν υπάρχει αύριο για καμία από τις δύο ομάδες», συνέχισε ο νεαρός τεχνικός. Ο δικός του εφιάλτης θα είναι όνειρο για τους αντιπάλους του. Ο Κόφελντ είχε την τύχη να δει ύστερα από πολύ καιρό την ομάδα του με πλήρη ισχύ στην επίθεση μετά την επιστροφή του Φίλκρουγκ από τραυματισμό. «Θα μείνω σε όποια κατηγορία κι αν παίζουμε του χρόνου», διαβεβαίωσε ο τελευταίος σε μία από τις συνεντεύξεις, που είδε δώσει κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

«Δεν ήρθα εδώ για να παίξω τόσο λίγο». Η δική του παρουσία, λοιπόν, είναι τόσο σημαντική όσο φάνηκε και στο τελευταίο παιχνίδι. Άλλωστε, ο τεχνικός διευθυντής Μπόντε ήταν ξεκάθαρος μετά τη μεταγραφή του: δεν θα είχε γίνει ποτέ αν η Βέρντερ δεν είχε τόσο μεγάλη ιστορία. Μαζί με τους Ράσιτσα και Οσάκο θα προσπαθήσουν να κάνουν τη διαφορά. «Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», κατέληξε ο Κόφελντ, δείχνοντας σεβασμό στους αντιπάλους του.

Ιστορικό μπαράζ για τη Χάιντενχαϊμ

Άλλωστε, απέναντί του θα βρει τη 2η καλύτερη άμυνα της 2. Bundesliga. Εκεί ποντάρει πάντα η Χάιντενχαϊμ, που αποδείχθηκε μία από τις λιγότερο παραγωγικές ομάδες στην κατηγορία της. Μία ομάδα μίας πόλης 50.000 κατοίκων θα διεκδικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της την άνοδο στην Bundelsiga.

«Αυτό που ζούμε είναι απλά σουρεαλιστικό. Κάποιες φορές πρέπει να τρίβουμε τα μάτια μας για να το πιστέψουμε», τόνισε με ειλικρίνεια ο τεχνικός διευθυντής Ζάνβαλντ. «Ξέρουμε, όμως, πώς να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό». Ο 52χρονος παράγοντας είναι μία από τις φιγούρες που κρύβονται πίσω από την τεράστια επιτυχία. Είχε αγωνιστεί στον σύλλογο και σε ηλικία 27 ετών ανέλαβε το πόστο, που διατηρεί μέχρι σήμερα. Ανάμεσα στο 2004 και στο 2014 είδε την ομάδα του να ανεβαίνει από την 6η στη 2η κατηγορία, κάνοντας παράλληλα και καλές πορείες στο Κύπελλο.

Ίδιος προπονητής από το 2007

Δική του επιλογή αποτελεί και ο τεχνικός Φρανκ Σμιντ, που βρίσκεται στο τιμόνι από το φθινόπωρο του 2007, όταν η Χάιντενχαϊμ βρισκόταν στην 5η κατηγορία. Και να σκεφτεί κανείς ότι αρχικά είχε θεωρηθεί προσωρινή λύση για τον πάγκο… Τώρα, είναι ο μακροβιότερος προπονητής στο γερμανικό ποδόσφαιρο. «Για τους περισσότερους από εμάς, είναι ευκαιρία ζωής. Κάποια πράγματα δεν συμβαίνουν συχνά. Θα πρέπει να κάνουμε κάτι πολύ ιδιαίτερο λοιπόν», δήλωσε με αυτοπεποίθηση ο 47χρονος τεχνικός. Ποια είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, τα μυστικά της επιτυχίας; «Οι ικανότητες στην επικοινωνία και ο μικρός εγωισμός». Η ομάδα του παρουσιάζεται πάντα κυνική και πολύ αποφασισμένοι. «Αυτές είναι οι αξίες μας εδώ και πολλά χρόνια», σχολίασε σχετικά.

Από το 2009, όταν επανήλθε ο θεσμός των μπαράζ, και μετά μόλις τρεις ομάδες της 2ης κατηγορίας κατάφεραν να κερδίσουν την άνοδο. Πέρυσι, το έκανε η Ουνιόν Βερολίνου και η Χάιντενχαϊμ ευελπιστεί ότι θα δημιουργήσει σερί. «Φυσικά και δεν θα παίξουμε αυτά τα παιχνίδια απλά για να δούμε πώς είναι. Θέλουμε να κάνουμε την έκπληξη και θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε», προειδοποίησε ο Σμιντ.

Νωρίτερα στη σεζόν οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στη Βρέμη τον Οκτώβριο του 2019 για το Κύπελλο, με τη Βέρντερ να φτάνει εύκολα στη νίκη με 4-1. Τώρα, η «μικρή» Χάιντενχαϊμ δεν είναι και… τόσο μικρή. «Δεν είμαστε απλά μία επαρχιακή ομάδα από μία μικρή πόλη», ξεκαθάρισε ο Ζάνβαλντ. «Το μπάτζετ μας είναι 35 εκατ. ευρώ και βρίσκεται στον μέσο όρο της κατηγορίας. Δεν θέλουμε να δείχνουμε μικρότεροι απ’ ότι είμαστε στην πραγματικότητα». Αυτή είναι ευκαιρία να το αποδείξει. Θα τα καταφέρει ή η Βέρντερ θα επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί;

Ατελείωτο στοίχημα στην Bundesliga με 200+ ειδικά!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X