Ερυθρός Αστέρας - Σούντουβα: Το πάνω χέρι οι Σέρβοι

Ερυθρός Αστέρας – Σούντουβα: Το πάνω χέρι οι Σέρβοι

Εναρξη: 21:45, 16/07/2019
Γήπεδο: Stadion Rajko Mitić, Bελιγράδι

Ερυθρός Αστέρας – Σούντουβα στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League. Το 0-0 της Λιθουανίας δίνει το πάνω χέρι στους Σέρβους. 

Όπως πέρσι στο Champions League o Ερυθρός Αστέρας

Ισόπαλος 0-0 με τη Σούντουβα στη Λιθουναία αναδείχθηκε ο Ερυθρός Αστέρας. Είχε τον έλεγχο, κάποιες φάσεις, αλλά όχι τον τρόπο για να σκοράρει. Αλλωστε, φάνηκε ανέτοιμος, αν και έδειξε πως είναι πιο ποιοτικός. Με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο, ο Ερυθρός Αστέρας μετράει δύο σερί πρωταθλήματα και είναι ο κυρίαρχος στη Σερβία. Μάλιστα, την περσινή σεζόν έγραψε ιστορία, αφού για πρώτη φορά βρέθηκε στους ομίλους του Champions League. Ενισχυμένη, αφού αποκτήθηκε και ο πρώην αμυντικός του ΠΑΟΚ, Κάνιας. Στα τέσσερα φιλικά που έχει δώσει μετρά δυο ισοπαλίες, μια νίκη, ενώ στο πιο δυνατό τεστ με τη Ζενίτ ηττήθηκε 1-0. Είναι το δεύτερο επίσημο παχνίδι που δίνει και ο Μιλόγεβιτς κρατά χαμηλούς τόνους. Πάντως, ο Αστέρας έχει πάρει παραστάσεις από την πολύ καλή περσινή πορεία στον όμιλο με Νάπολι, Λίβερπουλ, Παρί, όπου λίγο έλειψε να κάνει την υπέρβαση. Ο Αστέρας έχει χάσει μόλις δυο από τα 54 εντός έδρας παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Για την υπέρβαση η Σούντουβα
H Σούντουβα δεν ήταν καλύτερη, ωστόσο άντεξε την πίεση του Αστέρα και απέσπασε λευκή ισοπαλία. Ετσι, έμεινε ολοζώντανη στη μάχη της πρόκρισης. Είναι η κυρίαρχος της Λιθουανίας, αφού μετρά δυο διαδοχικά πρωταθλήματα, τα μοναδικά στην ιστορία της. Αλλωστε, και στο φετινό πρωτάθλημα είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, στο +2 από τη Ζαλγκίρις και φιλοδοξεί να κατακτήσει το τρίτο σερί πρωτάθλημα. Βέβαια, και στην Ευρώπη δεν μένει σε απλή συμμετοχή, αφού στις δύο πιο πρόσφατες της ευρωπαϊκές συμμετοχές έχει φτάσει ως τα play-off του Γιουρόπα Λιγκ. Σχεδόν ίδια ομάδα με πέρσι, όταν είχε βρει ξανά μπροστά της τον Ερυθρό Αστέρα, απ’ όπου είχε αποκλειστεί. Εχει οκτώ διεθνείς Λιθουανούς, αλλά και αρκετά ξένους, καθώς θέλει να φανεί ανταγωνιστική. Η Σούντουβα έχει κερδίσει δυο φορές φορές στις 11 τελευταίες ευρωπαϊκές εξόδους.

Παράδοση, Ερυθρός Αστέρας – Σούντουβα

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί πέρσι στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Ερυθρό Αστέρα να επικρατεί με συνολικό σκορ 5-0 (2-0 στη Λιθουανία, 3-0 στο Βελιγράδι).

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου εδώ! |21+

Όλες οι αποδόσεις Champions League εδώ! |21+

Σχολιάστε

X