Άγιαξ – ΑΕΚ: Για τη διεύρυνση του αήττητου η Ένωση

Άγιαξ – ΑΕΚ: Για τη διεύρυνση του αήττητου η Ένωση

Στο Άμστερνταμ και το «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», ο Άγιαξ υποδέχεται την ΑΕΚ στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου του Champions League. Η ελληνική ομάδα έχει συμπληρώσει 14 ευρωπαϊκά ματς αήττητη, επίδοση-ρεκόρ για σύλλογο της χώρας μας, με τη δίψα της να παραμένει ακόρεστη για θετικά αποτελέσματα.

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία
Πριν από 118 χρόνια ιδρύθηκε στο Άμστερνταμ ο Άγιαξ που πήρε την ονομασία του από τον μυθικό Έλληνα ήρωα, Αίαντα. Έχει κατακτήσει 33 φορές την ολλανδική λίγκα ενώ και εκτός συνόρων έχει κάνει αισθητή την παρουσία του. Τέσσερα Κύπελλα Πρωταθλητριών/Champions League, 1 Κύπελλο UEFA, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων και 2 UEFA Σούπερ Καπ κοσμούν την τροπαιοθήκη του.

Ο Έρικ τεν Χαχ διατηρείται στην άκρη του πάγκου του «Αίαντα» από τον Δεκέμβριο του 2017, έχοντας δουλέψει κατά το παρελθόν σε Γκόου Αχέντ Ίγκλς, δεύτερη ομάδα της Μπάγερν Μονάχου και Ουτρέχτη ως πρώτος προπονητής και στις Τβέντε και PSV ως βοηθός προπονητή. Στο ρόστερ συναντάμε ονόματα του επιπέδου του Μπλιντ, του Τάντιτς, του Ζιγιέκ και του Χούντελααρ.

«Στο Champions League συμμετέχουν μόνο καλές ομάδες και η ΑΕΚ είναι πολύ έξυπνη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρόκειται να κάνουμε το παιχνίδι μας, να κυριαρχήσουμε στο δεύτερο μισό, όπου δεν θέλουμε να αφήσουμε τον αντίπαλο να αναπνεύσει. Οι οπαδοί μας περίμεναν πολύ καιρό ένα ματς σε αυτό το επίπεδο. Θα δημιουργήσουν σίγουρα μια αληθινή ατμόσφαιρα ευρωπαϊκής διοργάνωσης» ήταν τα λόγια του 48χρονου προπονητή του Άγιαξ.

Παίξε νόμιμα στοίχημα ποδόσφαιρο από υπολογιστή ή κινητό με υψηλές αποδόσεις. |21+ 

Με συγκρατημένη αισιοδοξία
Η Ένωση ταξίδεψε για την Ολλανδία και το Άμστερνταμ με στόχο να ξεκινήσει θετικά τις φετινές υποχρεώσεις της στον όμιλο του Champions League. Από τον περσινό Αύγουστο, οι «κιτρινόμαυροι» αγνοούν την ήττα, με τέσσερις νίκες και δέκα ισοπαλίες αυτό το διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι ο ελληνικός σύλλογος επιστρέφει στους ομίλους του Champions League μετά από την περίοδο 2006-07.

Στην ελληνική Super League, η ΑΕΚ έχει κάνει το 3/3 μέχρι τώρα και συγκατοικεί στην κορυφή με τους Ολυμπιακό και Άρη. Την προσεχή Κυριακή, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, στις 20:30.

«Ο Άγιαξ είναι μια ομάδα που παίζει πολύ καλά με την μπάλα στα πόδια. Αλλά είναι και μια ομάδα που έχει τις αδυναμίες της. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλο το 90λεπτο. Θα πρέπει να κρατήσεις μπάλα, να ηρεμήσεις το παιχνίδι και στις ευκαιρίες που θα έχουμε, να πάρουμε γκολ. Στα προηγούμενα παιχνίδια οι αντίπαλοι δημιούργησαν ευκαιρίες στον Άγιαξ, αλλά δεν τις έκαναν γκολ. Εμείς, αν θέλουμε να πάρουμε καλό αποτέλεσμα, πρέπει τις ευκαιρίες να τις κάνουμε γκολ» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Μαρίνος Ουζουνίδης που δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Λόπες, Μπακασέτα και Λιβάγια.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Μπάρκας, Τσιντώτας, Γκίνης, Μπακάκης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Σβάρνας, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Γιούσης, Μοράν, Άλεφ, Μάνταλος, Γιαννιώτας, Κλωναρίδης, Πόνσε, Γιακουμάκης.

Επιπρόσθετα στατιστικά:

Παράδοση:

ΑΕΚ – Άγιαξ 1-2 (Champions League 1994-95)

Άγιαξ – ΑΕΚ 2-0 (Champions League 1994-95)

Όλες οι αποδόσεις του Champions League εδώ!

Σχολιάστε

X