Μπαρτσελόνα – Τότεναμ: Για το διπλό στη Βαρκελώνη

Μπαρτσελόνα – Τότεναμ: Για το διπλό στη Βαρκελώνη

Εναρξη: 22:00, 11/12/2018
Γήπεδο: Camp Nou (99.354), Βαρκελώνη

Πέφτει η αυλαία των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Μπαρτσελόνα να φιλοξενεί την Τότεναμ στο «Καμπ Νόου» το βράδυ της Τρίτης (11/12), σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς για εκείνην. Σε αντίθεση με τους Αγγλους, που ψάχνουν πάση θυσία τη νίκη, καθώς την ίδια ώρα η Ιντερ υποδέχεται την Αϊντχόφεν και σε περίπτωση ισοβαθμίας τα «Σπιρούνια» έχουν το πάνω χέρι. Η Μπαρτσελόνα έχει «σφραγίσει» την πρώτη θέση του 2ου ομίλου.

Το γεγονός ότι κουβαλάει μικροαπουσίες και ότι ακολουθεί το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λεβάντε, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν αποκλείεται να προβεί σε άνοιγμα του ροτέισον. Από το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της στην Πρέμιερ Λιγκ προέρχεται η Τότεναμ και το νικηφόρο πέρασμα στο πιο πρόσφατο με 2-0 από το Λέστερ.

Ψυχολογία στο… ζενίθ!
Στο προσκήνιο είναι η εκπληκτική και φοβερή φέτος Λίβερπουλ, αλλά και η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, με τα φώτα να μην είναι στραμμένα πάνω στην πολύ καλή της πορεία στην Πρέμιερ Λιγκ. Γενικότερα, πατάει δυνατά στα πόδια της (5-0-1 αισίως), πραγματοποιώντας το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της.

Μετά την ήττα από την Αρσεναλ το ντέρμπι του Λονδίνου με 4-2 (από 1-2), ήρθαν τα κολλητά τρίποντα με Σαουθάμπτον (3-1) και Λέστερ (2-0), βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακαι και απέχει έξι βαθμούς από την κορυφή. Στη Βαρκελώνη πηγαίνει για την αποστολή πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμα και η ισοπαλία στο τέλος της βραδιάς μπορεί να μην της φτάνει, αφού την ίδια ώρα η Ιντερ φιλοξενεί την Αϊντχόφεν με το σενάριο νίκη της να είναι το επικρατέστερο. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι Λονδρέζοι επιζητούν πάση θυσία τη νίκη στο «Καμπ Νόου».

Δύσκολα θα προλάβουν οι Τρίπιερ (μπακ) και Λαμέλα (χαφ), σταθερά εκτός Ντεμπελέ (χαφ), Σάντσες (στόπερ) και Γουανιάμα (χαφ), με τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο να διαθέτει τις επιλογές για να καλύψει κάθε κενό. Στο πρωτάθλημα, ακολουθεί το Σάββατο η Μπέρνλι στο «Γουέμπλεϊ».

«Κρυφοκοιτάζει» τη διαφορά!
Επιβλητική η παρουσία της Μπαρτσελόνα στον 2ο Ομιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, με 4 νίκες και μία ισοπαλία σε πέντε αγωνιστικές. Αποτέλεσμα να έχει ανοίξει η διαφορά στους έξι βαθμούς από τη δεύτερη θέση, με την πρόκριση να «σφραγίζεται» από την 4η αγωνιστική και το βαθμό που πήρε στο Μιλάνο επί της Ιντερ (1-1).

Τυπικής διαδικασίας η αναμέτρηση για τους «μπλαουγκράνα» κόντρα στην Τότεναμ, καθώς έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση και την πρώτη θέση του ομίλου. Το κλίμα είναι άριστο στις τάξεις της, μετά το εντυπωσιακό πέρασμα από την έδρα της συμπολίτισσας Εσπανιόλ με 4-0 το βράδυ του Σαββάτου, σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Λιονέλ Μέσι έκανε πράματα και θαύματα, σκοράροντας δύο γκολ με φάουλ, αλλά μία ασίστ.

Ουμτιτί (στόπερ), Ραφίνια (χαφ) και Μάλκομ (εξτρέμ) είναι σίγουρα εκτός πλάνων του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Σέρζι Ρομπέρτο (μπακ-χαφ) δίνεται αμφίβολος, ενώ ο Βραζιλιάνος κεντρικός χαφ Αρτούρ επανέρχεται μετά από τραυματισμό.

Ολα αυτά βρίσκονται στο μυαλό του Ισπανού τεχνικού, ωστόσο βλέποντας και το επόμενο παιχνίδι στο «καλεντάρι», το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λεβάντε, το ροτέισον είναι κάτι παραπάνω από επιτακτικό. Αλλωστε, στη διακοπή των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων μέχρι τον Φεβρουάριο ακολουθούν βατά παιχνίδια (Λεβάντε, Θέλτα, Εϊμπαρ, Λεγκανές, Χιρόνα) για να χτίσει και διαφορά στο πρωτάθλημα.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Για τέταρτη φορά στην ιστορία τους θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες. Δύο νίκες μετράει η Μπαρτσελόνα, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο. Στην τελευταία επίσκεψη της Τότεναμ στο «Καμπ Νόου», το μακρινό 1982, ηττήθηκε 1-0.

Κόντρα σε αγγλικούς συλλόγους, η Μπαρτσελόνα διατηρεί το αήττητο σε 12 εντός έδρας αγώνες με 9 νίκες και 3 ισοπαλίες. Η Τότεναμ ουδέποτε έχει νικήσει επί ισπανικού εδάφους (0-2-3).

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Champions League με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X