Μπενφίκα – ΠΑΟΚ: Παλιοί γνώριμοι

Μπενφίκα – ΠΑΟΚ: Παλιοί γνώριμοι

Στις 22:00 στο «Ντα Λουζ», η Μπενφίκα υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ραντεβού των δυο ομάδων στο πλαίσιο των play offs του Champions League. Η ελληνική ομάδα αναζητά ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε στις 29 του μήνα να πανηγυρίσει την πρόκριση στην Τούμπα.

Οι «αετοί» της Λισαβόνας
Η Μπενφίκα αριθμεί 36 πρωταθλήματα Πορτογαλίας και αποτελεί τον πολυνίκη σύλλογο της εν λόγω λίγκας. Εχει κατορθώσει να σημειώσει 29 σερί εντός έδρας νίκες, επίδοση-ρεκόρ σε πρωτάθλημα Α Κατηγορίας. Στην τροπαιοθήκη της βρίσκουμε επίσης 26 Κύπελλα, 7 Λιγκ Καπ και 7 Σούπερ Καπ. Οι επιτυχίες της έχουν περάσει τα σύνορα, καθώς έχει κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών δις (1961 και 1962), ενώ συνολικά έχει παρουσία σε δέκα τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Στον περασμένο προκριματικό γύρο, άφησε εκτός τους Τούρκους της Φενερμπαχτσέ (1-0, 1-1).

Ο προπονητής
Ο Ρούι Βιτόρια βρίσκεται στην άκρη του πάγκου της Μπενφίκα από το 2015, έχοντας κατακτήσει τα πρωταθλήματα των περιόδων 2015-16 και 2016-17 αλλά και 1 Κύπελλο (2016-17), 1 Λιγκ Καπ (2015-16) και δυο Σούπερ Καπ (2016, 2017). Ο 48χρονος έχει εργαστεί σε Φάτιμα, Πάσος Φερέιρα και Βιτόρια Γκιμαράες, με την τελευταία πανηγύρισε 1 Κύπελλο (2012-13).

Το ρόστερ
Πολυπολιτισμικό, με παίκτες από 14 διαφορετικές χώρες το ρόστερ των Λουζιτανών. Οι Λουιζάο (στόπερ), Σάλβιο (χαφ, 9 γκολ πέρσι), Ζόνας (φορ), 34 γκολ πέρσι) είναι αρκετά γνωστά ονόματα. Από τις φετινές προσθήκες, ιδιαίτερη μνεία γίνεται στους προστεθούν στους σπουδαίους φορ Καστίγιο (17 γκολ με Πούμας) και Φερέιρα (21 γκολ με Σαχτάρ).

Τεράστια η δίψα για διάκριση
Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε τα εμπόδια της Βασιλείας και της Σπαρτάκ στους περασμένους προκριματικούς γύρους και ελπίζει ότι θα κατορθώσει να βρεθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η αποστολή ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας χωρίς τους Βέρνμπλουμ (νεοφερμένος χαφ) και Ελ Καντουρί (τραυματίας εξτρέμ).

Αισιόδοξος εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Ρουμάνος προπονητής της ομάδας, Ραζβάν Λουτσέσκου: «Η κάθε ομάδα έχει διαφορετικά στοιχεία. Άλλο στυλ είχε η Βασιλεία, άλλο η Σπαρτάκ, άλλο τώρα η Μπενφίκα. Αντιμετωπίσαμε ομάδες οι οποίες ηγούνται στις διοργανώσεις που αγωνίζονται. Αυτή είναι μία επιβεβαίωση για το γεγονός πως παίξαμε με δυνατούς αντιπάλους. Θα σας πω το ίδιο. Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας, αλλά είμαστε εδώ για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Η παράδοση
Το ζευγάρι έχει τεθεί αντιμέτωπο συνολικά τέσσερις φορές σε δυο περασμένες περιπτώσεις. Η Μπενφίκα ήταν αυτή που χαμογέλασε σε ισάριθμες. Αρχικά, την περίοδο 1999-00, ο σύλλογος της Λισαβόνας απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο του Κυπέλλου UEFA (2-1, 1-2, 4-1 πέν.) και έπειτα την περίοδο 2013-14 για το Europa League, με δυο νίκες (1-0, 3-0).

Live alerts μέσω της εφαρμογής Bwin Sports! Κατέβασε το app|21+

Σχολιάστε

X