Champions League: Δυο μεγάλα ζευγάρια στον δρόμο για την Πόλη!

Champions League: Δυο μεγάλα ζευγάρια στον δρόμο για την Πόλη!

Η UEFA δεν τιμώρησε τις 12 ομάδες που λίγο έλειψε να τινάξουν στον αέρα την ποδοσφαιρική Ευρώπη με τη Super League κι έτσι, τα ημιτελικά του Champions League είναι έτοιμα για σέντρα. Δυο μεγάλα ζευγάρια και δυο εισιτήρια περιμένουν για τον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Όλες οι αποδόσεις Champions League εδώ!
Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι (27/4)

Τρίτη και 13, η Ρεάλ Μαδρίτης κρατούσε το μηδέν στο Ανφιλντ κόντρα στη Λίβερπουλ κι εξασφάλιζε την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Aλλωστε, είχε προηγηθεί μια μεγάλη παράσταση της «Βασίλισσας» στη Μαδρίτη και το 3-1 είχε βάλει γερές βάσεις για την επιτυχία. Οι Μαδριλένοι των πολλών απουσιών, της κόπωσης, παραμένουν ολοζώντανοι και στη μάχη του τίτλου, είναι στο -3 από την Ατλέτικο και θα δώσουν σκληρή μάχη μέχρι τέλος.

Η ομάδα των 13 τίτλων στη διοργάνωση θέλει να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης. Ο Ζινεντίν Ζιντάν ξέρει όσο λίγοι να κερδίζει τα μεγάλα παιχνίδια, άλλωστε, αυτό αποτυπώνεται στο εντυπωσιακό 67% επιτυχίας που έχει στα νοκ άουτ ματς του Champions League (18 νίκες σε 27 ματς). Η παράδοση είναι σύμμαχος, μιας και η Βασίλισσα έχει κερδίσει τα εννέα από τα 10 πρώτα παιχνίδια σε νοκ άουτ φάση. Είναι ο πρώτος της ημιτελικός από τη σεζόν 2017-2018, όταν και είχε κερδίσει εκτός τη Μπάγερν με 2-1.

Ο Τόμας Τούχελ ήρθε να αλλάξει την εικόνα της Τσέλσι και τα δείγματα είναι κατι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Οι Μπλε πέρασαν εύκολα το εμπόδιο της Πόρτο, με την άμυνά τους να κάνει και πάλι εξαιρετική δουλειά. Στην Αγγλία άφησαν εκτός τη Σίτι επικρατώντας 1-0 στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ενώ στο πρωτάθλημα δίνουν μάχη για την είσοδο στην τετράδα. Το βλέμμα τους όμως είναι στο Champions League και ο Τούχελ είναι στο κλειστό club των προπονητών (24 τεχνικοί) με 15+ νίκες σε νοκ άουτ φάσεις του Champions League. H άμυνα της Τσέλσι είναι το βασικό της όπλο και στην 8η παρουσία της σε ημιτελικά της διοργάνωσης θέλει να αποδείξει πως είναι πολύ σκληρή για να μείνει εκτός!

Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Σίτι (28/4)

Για πολλούς θα μπορούσε να ήταν ο μεγάλος τελικός! Η περσινή φιναλίστ Παρί Σεν Ζερμέν απέναντι (Μεγάλη Τετάρτη – 28/4) στην πιο φορμαρισμένη ομάδα τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι Παριζιάνοι εκμεταλλεύθηκαν ιδανικά το μομέντουμ του Κιλιάν Μπαπέ, είχαν σύμμαχο την τύχη, ο Λεβαντόφσκι απουσίαζε κι έτσι πήραν εκδίκηση για την περσινή απώλεια του τίτλου! Το διπλό στο Μόναχο (3-2) έβαλε τις βάσεις κι έτσι παρά την ήττα στο Παρίσι (0-1), η Παρί επέστρεψε για δεύτερη διαδοχική φορά στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Φέτος, έχει το μυαλό στραμμένο και στο πρωτάθλημα, αφού έπειτα από αρκετά χρόνια βρίσκει… ζόρια, είναι στη 2η θέση και κυνηγά τη Λιλ. Τι λέει η παράδοση κόντρα στους «Πολίτες»; Τρία ματς χωρίς νίκη (2 ισοπαλίες).

Η ομάδα του Ποτσετίνο που έγινε μόλις η 3η γαλικκή που φτάνει δυο διαδοχικές σεζόν στους «4» του Πρωταθλητριών έχει σε εξαιρετική κατάσταση τον πρώτο σκόρερ της φετινής διοργάνωσης Κιλιάν Μπαπέ (8 γκολ). Παράλληλα, ο σταρ Νεϊμάρ ξέρει τον τρόπο να πρωταγωνιστεί σε αυτή τη φάση, έχοντας 3 γκολ και μια ασίστ στους προηγούμενους τρεις ημιτελικούς, συμμετείχε σε εννέα γκολ στα 12 πιο πρόσφατα ματς κόντρα σε Αγγλους.

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν θα κατακτήσει quadruple, όμως πήρε το League Cup και είναι μια ανάσα από τα άλλα τρία τρόπαια που διεκδικεί. Θέλει τρεις νίκες στην Αγγλία να κατακτήσει τον τίτλο, ενώ έπειτα από μια πενταετία επέστρεψε στα ημιτελικά του Champions League. Σε εξαιρετικό μομέντουμ η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα που ευελπιστεί να τα σηκώσει όλα!

Οι «Πολίτες» άφησαν σχετικά εύκολα εκτός τη Ντόρτμουντ, μετρώντας φέτος στη διοργάνωση εννέα νίκες σε 10 ματς, δυο περισσότερες από κάθε άλλη φιναλίστ (7 νίκες η Τσέλσι). Καμία αγγλική ομάδα δεν έχει 10 επιτυχίες σε μια σεζόν! Μια νίκη μακριά από το ρεκόρ και οι Βρετανοί φιλοδοξούν να την πετύχουν στο Παρίσι. Μέσα ο ηγέτης τους, Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος έχει 4 γκολ και ισάριθμες ασίστα στα επτά τελευταία νοκ άουτ του Champions League.

X