Παρί Σεν Ζερμέν - Ντόρτμουντ: Με την πλάτη στον τοίχο οι Παριζιάνοι!

Παρί Σεν Ζερμέν – Ντόρτμουντ: Με την πλάτη στον τοίχο οι Παριζιάνοι!

Εναρξη: 22.00, 11/03/2020
Γήπεδο: «Παρκ ντε Πρενς», Παρίσι

H Ντόρτμουντ έβαλε τις βάσεις πρόκρισης στη Βεστφαλία και στο άδειο «Παρκ ντε Πρενς» θα επιδιώξει να περάσει το εμπόδιο της Παρί! Αμφίβολος ο Μπαπέ!

Με την πλάτη στον τοίχο η Παρί!
Η Παρί δεν έχει κάνει ποτέ ανατροπή πρόκρισης, έχοντας χάσει το δικό της πρώτο παιχνίδι. Θα την κάνει απόψε στο παγωμένο «Παρκ ντε Πρενς» η ομάδα του Τούχελ; Μενιέ και Βεράτι χάνουν τον επαναληπτικό της 11ης Μαρτίου κάνοντας το έργο της ανατροπής δυσκολότερο, ενώ την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν ο Μπαπέ αγωνιστεί, μιας και ταλαιπωρείται από γρίππη τις τελευταίες ημέρες. Η ομάδα του Τούχελ καλείται να ξεδιπλώσει όλη την ποιότητά της, αν δε θέλει να παραμείνει εκτός προημιτελικών για τέταρτη διαδοχική φορά. Εκτός έμεινε και ο αρχηγός, Τιάγκο Σίλβα, ενώ ο Καβάνι μόλις χθες προπονήθηκε. «Ολο το πλάνο μας είναι να σημειώσουμε πολλά γκολ σε αυτή τη ρεβάνς» είπε ο Τούχελ, ο οποίος θα βρεθεί σε δύσκολη θέση αν για ακόμα μια χρονιά δεν μπορέσει να συνεχίσει αρκετά στην Ευρώπη.

Ο Χάαλαντ απειλεί… ξανά την Παρί

O Χάαλαντ ήταν τα… πάντα για τη Ντόρτμουντ, όταν οι Νεϊμάρ, Μπαπέ είχαν μόλις ένα ποιοτικό δεκάλεπτο για την Παρί. Ο Νορβηγός έκανε… απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του από τον Φεβρουάριο και με δυο γκολ έδωσε νίκη στους Βεστφαλούς με 2-1, αλλά και δικαίωμα στο όνειρο. Ο απίθανος Χάαλαντ έγινε μόλις ο 4ος παίκτης που σκοράρει 10 γκολ στην πρώτη του χρονιά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση! Η Ντόρτμουντ ήταν σοβαρή, κυριάρχησε και απέναντι στους Παριζιάνους έδειξε πως μπορεί να πάρει το εισιτήριο για τους «8». H Nτόρτμουντ βρίσκεται σε εξαιρετικό μομέντουμ μετρά πέντε διαδοχικές νίκες εντός κι εκτός συνόρων, ενώ συνεχίζει τη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου! «Θα είναι μία τελείως διαφορετική εμπειρία και θα πρέπει να προετοιμαστούμε ψυχολογικά», τόνισε ο Φαβρ, που αποκάλυψε ότι στην καριέρα του στους πάγκους μόλις μία φορά χρειάστηκε να δίνει οδηγίες στους παίκτες του χωρίς να υπάρχει ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα στο γήπεδο.

Η Ντόρτμουντ ποτέ δεν έχει ηττηθεί, από την Παρί, με το μοναδικό τους παιχνίδι στο Παρίσι το 2010 να λήγει ισόπαλο. Παράλληλα, ποτέ δεν έχει αποκλειστεί σε νοκ άουτ φάση του Champions League, έχοντας κερδίσει το πρώτο παιχνίδι.

Παρί Σεν Ζερμέν – Ντόρτμουντ, οι αριθμοί του ματς

Η Ντόρτμουντ μετρά τρεις νίκες και ισάριθμες ήττες σε εκτός έδρας ματς στη διοργάνωση απέναντι σε γαλλικές ομάδες. Ηττήθηκε από Οσέρ, Μαρσέιγ και Μονακό.

Οι πέντε από τις έξι ήττες του Τούχελ στο Champions League ήταν στα νοκ άουτ ματς, το χειρότερο ποσοστό τεχνικών με πέντε ήττες.

Ο Νεϊμάρ έχει συμμετοχή σε 37 γκολ σε 27 εντός έδρας ματς στο Champions League (20 με τη Μπάρτσα και 7 με την Παρί). Ο Βραζιλιάνος δεν έχει χάσει ποτέ εντός έδρας ματς στη διοργάνωση.

Ο Χάαλαντ σκοράρει κάθε 46 λεπτά στο Champions League, το κορυφαίο ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης σε σχέση με οποιονδήποτε παίκτη έχει αγωνιστεί τουλάχιστον 250 λεπτά.

Champions League: Ποιες ομάδες θα προκριθούν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ; |21+

Build A BetΈνας αγώνας –  πολλές επιλογές – ένα στοίχημα! |21+

Σχολιάστε

X