Ίντερ: Το τελευταίο Champions League με τον Μουρίνιο!

Ίντερ: Το τελευταίο Champions League με τον Μουρίνιο!

Σαν σήμερα το 2010 η Ίντερ έγραφε την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της. Ο Μουρίνιο κατακτούσε με τους Νερατζούρι το Champions League έπειτα το 1965!

Εννέα χρόνια πέρασαν από τη μοναδική ευρωπαϊκή παράσταση της Ιντερ του Μουρίνιο στη Μαδρίτη! Ηταν η τελευταία φορά που οι νερατζούρι κατέκτησαν το Champions League και ο Πορτογάλος τεχνικός γινόταν ο τρίτος τεχνικός που κατακτούσε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με δυο διαφορετικούς συλλόγους. Μάλιστα, για να το καταφέρει αυτό χρειάστηκε να… στεναχωρήσει τον μέντορά του, τον Λουίς Φαν Χάαλ! Αξίζει να σημειωθεί, πως ήταν η πρώτη φορά μετά το 2004 που δεν υπήρχε αγγλική ομάδα, ενώ η Μπάγερν γινόταν ο πρώτος γερμανικός σύλλογος που έφτανε ως το τέλος της διοργάνωσης, μετά τη Λεβερκούζεν το 2002.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο, είχε ως μοναδικό στόχο την κούπα, αυτό είχε ζητήσει ο Μάσιμο Μοράτι και ο τεχνικός από την Ιβηρική είχε το Special πλάνο. Απέναντι στους Γερμανούς η Ιντερ σήκωνε για τρίτη φορά το κορυφαίο τρόπαιο της Ευρώπης, για πρώτη φορά όμως από το 1965. Παίζοντας οι νερατζούρι ξανά σε τελικό μετά το 1972, είχαν την ευκαιρία για ένα θρυλικό τρεμπλ και φυσικά δεν έχασαν την ευκαιρία. Οι αμυντικοί των Βαυαρών δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις απέναντι στον Μιλίτο, τον Ετό και τον Σνάιντερ. O Αργεντινός σκόραρε στο 35’ και στο 70’ και το Μπερναμπέου… μετατράπηκε σε Σαν Σίρο για να αποθεώσει τους παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο.

Το πρώτο Champions League με τον Μουρίνιο

Εξι χρόνια έπειτα το πρώτο πρωτάθλημα της Τσέλσι στην Premier League, ο Πορτογάλος πανηγύριζε το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ιντερ μετά από 45 χρόνια και η Ρεάλ Μαδρίτης του έκλεινε το μάτι. Αλλωστε, μέχρι τις 22 Μαΐου του 2010 ο Μουρίνιο με έξι πρωταθλήματα και δυο Champions League σε μια δεκαετή καριέρα ήταν ο κορυφαίος στην Ευρώπη! Αλλωστε, η Ιντερ είχε την πιο συναρπαστική σεζόν της ιστορίας της, ενώ είναι η μοναδική ιταλική ομάδα με τρεμπλ!

Ίντερ (Μουρίνιο)
: Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Σάμουελ, Κίβου (68’ Στάνκοβιτς), Ζανέτι, Καμπιάσο, Σνάιντερ, Ετό, Μιλίτο (92’ Ματεράτσι), Πάντεφ (79’ Μουντάρι)

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου εδώ!|21+

Ατελείωτο στοίχημα στo Τσάμπιονς Λιγκ με 200+ ειδικά!|21+

Σχολιάστε

X