Η κλήρωση της φάσης των 16 του Champions League: Το σοκ και το... ρεκόρ!

Η κλήρωση της φάσης των 16 του Champions League: Το σοκ και το… ρεκόρ!

Η Νιόν υποδέχεται την πιο αμφίρροπη κλήρωση Champions League των τελευταίων ετών! Η αήττητη Μπάρτσα, η Γιούβε του Κριστιάνο και το ρεκόρ του Πεπ.

Η Λυών δεν έκανε χαρακίρι κι έγινε η 16η ομάδα που βρέθηκε στα νοκ άουτ ματς του Champions League. Ντόρτμουντ, Ατλέτικο, Μπαρτσελόνα, Τότεναμ, Παρί, Λίβερπουλ, Πόρτο, Σάλκε, Μπάγερν, Αγιαξ, Μαν. Σίτι, Λυών, Ρεάλ, Ρόμα, Γιουβέντους και Γιουνάιτεντ είναι στην επόμενη φάση και στην κλήρωση στη Νιόν θα ξέρουμε τα ζευγάρια που θα προκύψουν!Tι κρατάμε από τη φάση των ομίλων; Έχοντας χάσει ουσιαστικά… 1,5 ματς στο φετινό Champions League με την πρώτη του αποβολή στον θεσμό, στο 30ο λεπτό της πρεμιέρας απέναντι στη Βαλένθια στο «Μεστάγια» και χάνοντας και το παιχνίδι με τη Γιούνγκ Μπόις στη δεύτερη αγωνιστική, ο Κριστιάνο Ρονάλντο επιχείρησε να διορθώσει την κατάσταση από την 3η αγωνιστική και μετά. Ωστόσο, ο Πορτογάλος πέτυχε μόλις ένα τέρμα για φέτος στους ομίλους, κάτι που ποτέ ξανά δεν είχε ξανασυμβεί!

Παράλληλα, στην ιστορία της προπονητικής παρουσίας του Πεπ Γκουαρδιόλα στο Champions League, ο Καταλανός κατάφερε για 9η φορά τις τελευταίες 10 αγωνιστικές περιόδους να τερματίσει στην πρώτη θέση, στη φάση των ομίλων! Η αγωνιστική περίοδος 2016-2017, είναι η μοναδική από τις τελευταίες 10 που έχει καταλάβει τη 2η θέση σε όμιλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ποιοι έκαναν τη διαφορά στη φάση των ομίλων;

Ο Πολωνός στράικερ της Μπάγερν είναι ο πρώτος σκόρερ των φετινών ομίλων του Champions League, σημειώνοντας οκτώ γκολ σε 534 λεπτά αγώνα. Δεύτερος σκόρερ είναι ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος σημείωσε έξι σε σαφώς λιγότερο χρόνο συμμετοχής, καθώς αγωνίστηκε 297 λεπτά λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε. Το ρεκόρ του Ρονάλντο με 11 γκολ το 2015/16 πάντως, παρέμεινε αλώβητο.

Από 5 γκολ σημείωσαν οι Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους, 355 λεπτά συμμετοχής), Εντίν Τζέκο (Ρόμα, 360 λεπτά), Αντρέι Κράμαριτς (Χοφενχάιμ, 481), Νεϊμάρ (Παρί Σεν Ζερμέν, 532), Μούσα Μαρεγκά (Πόρτο, 540) και Ντούσαν Ντάντιτς (Αγιαξ, 540 λεπτά).

Τέσσερις φορές βρήκαν δίχτυα οι Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ραφαέλ Γκερέιρο (Ντόρτμουντ), Μάουρο Ικάρντι (Ίντερ) και Χάρι Κέιν (Τότεναμ).

Ισχυροί
Μπαρτσελόνα
Ντόρτμουντ
Παρί
Πόρτο
Μπάγερν
Μαν. Σίτι
Ρεάλ Μαδρίτης
Γιουβέντους

Αδύναμοι
Ατλέτικο
Τότεναμ
Λίβερπουλ
Σάλκε
Αγιαξ
Λυών
Ρόμα
Μαν. Γιουνάιτεντ

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Τσάμπιονς Λιγκ με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X