Κλήρωση Τσάμπιονς Λιγκ: Αγγλική μονομαχία και γνώριμα ζευγάρια στα προημιτελικά

Κλήρωση Τσάμπιονς Λιγκ: Αγγλική μονομαχία και γνώριμα ζευγάρια στα προημιτελικά

Το μεσημέρι της Παρασκευής (13:00), στη Νιόν της Ελβετίας, διεξήχθη η κλήρωση της προημιτελικής και ημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Η αγγλική μονομαχία ήταν λογική εξέλιξη, μιας και υπάρχουν 4 αγγλικές ομάδες στα προημιτελικά, ενώ η κληρωτίδα έβγαλε γνώριμα ζευγάρια στη συγκεκριμένη φάση. Η Τότεναμ θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι.

Η Λίβερπουλ θα βρει στο δρόμο της ξανά την Πόρτο, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται αντιμέτωπες και στην περσινή διοργάνωση, αλλά για τη φάση των «16». Τότε, που οι «κόκκινοι» απέκλεισαν τους «δράκους» με 5-0 στην Πορτογαλία και 0-0 στην Αγγλία.

Με εκπληκτικό τρόπο ξεπέρασε το εμπόδιο της Ρεάλ Μαδρίτης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ ο Αγιαξ, με τη Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι το επόμενο δύσκολο εμπόδιο. Ενα ζευγάρι που θυμίζει τον τελικό του θεσμού τη σεζόν 1995-96 στο «Ολίμπικο» της Ρώμης και τη νίκη των Ιταλών στα πέναλτι (4-2 στα πέναλτι, με 1-1 κ.δ.).

Το τέταρτο και τελευταίο ζευγάρι είναι το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα, αρκετές φορές τέθηκαν αντιμέτωπες στο παρελθόν, δύο τελικούς την τελευταία 10ετία, όλες τις κέρδισαν οι «μπλαουγκράνα». Μπορεί η κληρωτίδα να έβγαλε πρώτα την Μπαρτσελόνα, όμως όπως είχε ανακοινώσει η UEFA, η πόλη του Μάντσεστερ έπρεπε να φιλοξενήσει μία αναμέτρηση την ίδια μέρα, λόγω της συμμετοχής τόσο τη Γιουνάιτεντ, όσο και της Σίτι στο θεσμό.

Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν το διήμερο 9-10 Απριλίου, ενώ οι ρεβάνς στις 16-17 του ίδιου μήνα. Στην κλήρωση έγιναν γνωστά και στα σταυρώματα, ποιοι νικητές των ζευγαριών θα βρεθούν στα ημιτελικά. Αναλυτικά η κλήρωση:

Προημιτελικά
Αγιαξ – Γιουβέντους (9-10/4) – (16-17/4)
Λίβερπουλ – Πόρτο (9-10/4) – (16-17/4)
Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι (9-10/4) – (16-17/4)
Μάντσεστερ Γ. – Μπαρτσελόνα (9-10/4) – (16-17/4)

Ημιτελικά
Τότεναμ/Μάντσεστερ Σίτι – Αγιαξ/Γιουβέντους
Μάντσεστερ Γ./Μπαρτσελόνα – Λίβερπουλ – Πόρτο

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στo Champions League με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X