Champions League: Οι ομάδες της Premier στην αντεπίθεση!

Champions League: Οι ομάδες της Premier στην αντεπίθεση!

Τέσσερις αγγλικές ομάδες στην οκτάδα του Champions League για πρώτη φορά από τη σεζόν 2008-09. Γιατί άργησαν τόσο να κάνουνε τη διαφορά οι Νησιώτες;

Η παρουσία τεσσάρων ομάδων από το Νησί στην οκτάδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι ένα σημαντικό επίτευγμα αλλά στο τέλος δεν θα σημαίνει τίποτα χωρίς τίτλο. Ο Κλοπ ήταν εκείνος που είπε για τη νίκη – πρόκριση της Λίβερπουλ με την Μπάγερν Μονάχου πως βάζει ξανά τους Reds στον ευρωπαϊκή χάρτη για τα καλά. Οι Άγγλοι έχουν να υπερηφανεύονται για την παρουσία των Τότεναμ, Λίβερπουλ, Σίτι και Γιουνάιτεντ στις τοπ οκτώ ομάδες του Champions League ενώ έχουν και στην οκτάδα του Europa τις Τσέλσι και Άρσεναλ. Το αγγλικό ποδόσφαιρο δείχνει ξανά την δύναμή του αλλά μήπως άργησε πολύ για μία τέτοια διάκριση;

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε που ομάδα ή ομάδες της Premier είχαν εκπροσώπηση στα προημιτελικά του Champions League. Το 2009 είχαν βρεθεί τρεις στα ημιτελικά αλλά η Μπαρτσελόνα συνέχισε και πήρε το τρόπαιο, στην πρώτη από τις τέσσερις χρονιές του Γκουαρδιόλα στην ομάδα. Εάν αναλογιστεί κανείς πως την περασμένη χρονιά στον τελικό η Γιουνάιτεντ είχε κερδίσει την Τσέλσι και το γεγονός πως αγγλικές ομάδες πήγαιναν συνεχώς σε τελικούς κάθε φορά τρεις σεζόν πριν από αυτό φαινόταν κάπως λογικό.

Οι αγγλικές ομάδες όμως παρότι είναι πιο πλούσιες και παίρνουν μεγάλα ποσά από τα τηλεοπτικά την προηγούμενη δεκαετία είχαν μόνο τρεις παρουσίες σε τελικό και έναν τίτλο, αυτόν της Τσέλσι και με τις τότε συνθήκες και τον απίθανο τρόπου που το πήρε. Εφόσον λοιπόν οι Άγγλοι πανηγυρίζουν το φετινό επίτευγμα σημαίνει πως αποτύγχαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Υπάρχουν βέβαια και οι άτυχες στιγμές όπως η τραγική βραδιά του Κάριους στον τελικό της Λίβερπουλ. Όμως συνολικά οι Άγγλοι θα έπρεπε να είχαν και περισσότερες εκπροσωπήσεις στις τελευταίες φάσεις του θεσμού αλλά και παραπάνω τίτλους. Μήπως λοιπόν οι Άγγλοι θα πρέπει να ξαναβρεθούν στον δρόμο των τίτλων; Ακόμα και τώρα μοιάζει λίγο οξύμωρο όταν ο Γκουαρδιόλα λέει πως οι παίκτες της Σίτι είναι σαν έφηβοι σε επίπεδο ευρωπαϊκών εμπειριών και παραστάσεων για μία ομάδα που παίζει στην πιο μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση μία δεκαετία τώρα.

Ο Φαν Χαάλ είχε αποδώσει αυτό το πρόβλημα στο ότι οι παίκτες δεν άντεχαν λόγω των απαιτητικών αγώνων στο πρωτάθλημα. Αυτό φαίνεται πως δεν ισχύει πια. Πέρυσι υπήρχαν 63 ματς όπου η μία ομάδα είχε πάνω από 70% κατοχή μπάλας. Δηλαδή πολλά ματς που μπορεί κάποιος μεγάλος να τα κερδίσει εύκολα.

Από οικονομικής πλευράς δε η Γιουνάιτεντ είχε βγει στην πρώτη θέση των πιο πλούσιων ομάδων στην λίστα της Deloitte και έξι σύλλογοι της Premier στην τοπ δεκάδα. Υπάρχουν και εκείνοι που αποδίδουν το πρόβλημα και την αστάθεια στις αλλαγές προπονητών. Όμως αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Οι Άγγλοι έχουν όλα τα… εφόδια για να προχωρούν ανάλογα στην διοργάνωση και στο τέλος αυτό που μετράει είναι το να αρχίζουν ξανά να κατακτούν τίτλους στο Champions League.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στo Τσάμπιονς Λιγκ με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X