Λίβερπουλ – Μπάγερν Μονάχου: Με τον «πόνο» της άμυνας για το πρώτο βήμα…

Λίβερπουλ – Μπάγερν Μονάχου: Με τον «πόνο» της άμυνας για το πρώτο βήμα…

Εναρξη: 22:00, 19/02/2019
Γήπεδο: Anfield (54.074), Λίβερπουλ

Για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, η Λίβερπουλ φιλοξενεί την Μπάγερν Μονάχου το βράδυ της Τρίτης (19/02) στο «Ανφιλντ» με τα όνειρα των δύο ομάδων τη φετινή χρονιά να είναι διαφορετικά.

Υψηλοί στόχοι για τη Λίβερπουλ με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μιας μακράς πορείας στο Τσάμπιονς Λιγκ, την ώρα που η Μπάγερν Μονάχου προσπαθεί να βρει πρωτίστως τα πατήματά της και σταθερότητα στο παιχνίδι της. Οι μεγαλύτεροι στόχοι η μείωση της διαφοράς από την κορυφή στην Μπουντεσλίγκα, αλλά και να δώσει συνέχεια στην ευρωπαϊκή πορεία.

«Πονάει» στην άμυνα η Λίβερπουλ!
Ο αποκλεισμός της από το Κύπελλο Αγγλίας έδωσε τη δυνατότητα στη Λίβερπουλ να πάρει ανάσες το Σαββατοκύριακο, ενόψει της δύσκολης συνέχειας, με το απαιτητικό πρόγραμμα εντός και εκτός συνόρων, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου το βράδυ της Τρίτης. Με τις Μάντσεστερ Γιουνάιντ και Εβερτον να ακολουθούν, οι επόμενες δύο εβδομάδες θα κρίνουν πολλά τα φετινή πορεία της.

Στην πιο πρόσφατη αναμέτρηση για την Πρέμιερ Λιγκ επικράτησε 3-0 της Μπόρνμουθ στο «Ανφιλντ» βάζοντας τέλος σε ένα μίνι σερί με ισοπαλίες (1-1 με Λέστερ και Γουέστ Χαμ) χάρη στα γκολ των Μανέ (24’), Βαϊνάλντουμ (34’) και Σαλάχ (48’). Ισοβαθμεί στην κορυφή του πρωταθλήματος με τη Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο έχει ένα πλεονέκτημα το οποίο κάνει τη διαφορά τη δεδομένη χρονική στιγμή και στη ψυχολογία της, ότι έχει έναν αγώνα λιγότερο και μπορεί σε περίπτωση νίκης να ξεφύγει με τρεις βαθμούς.

Ο Γιούργκεν Κλοπ αναμένεται να παρατάξει επιθετικό σχήμα με σκοπό την επίτευξη τερμάτων που θα είναι ικανά να δώσουν την πρόκριση στον επαναληπτικό του Μονάχου στις 13 Μαρτίου. Και πάλι εκτός οι αμυντικοί Λόβρεν (9/1) και Γκόμεζ (13/0), με την απουσία του Φαν Ντάικ λόγω τιμωρίας να «πονοκεφαλιάζει» τον Γερμανό.

Ψάχνει λύση στην άμυνα η Μπάγερν Μονάχου
Είδε τη διαφορά από την πρώτη Ντόρτμουντ να μειώνεται στους δύο βαθμούς, μετά τις γκέλες των «κιτρινόμαυρων», αλλά τις δικές της νικηφόρες αποστολές τόσο με τη Σάλκε εντός έδρας (3-1), όσο και με την Αουγκσμπουργκ (3-2 εκτός) την Παρασκευή το βράδυ. Ένα διπλό το οποίο ήρθε με ανατροπή και ως πρόσωπο του αγώνα τον Κομάν, ο οποίος ισοφάρισε δύο φορές (το τρίτο γκολ ο Αλάμπα).

Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της τεράστια, τα οποία την έχουν επηρεάσει καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Εδώ και τρεις μήνες η επίθεσή της λειτουργεί καλά, αλλά η αμυντική επίδοσή της είναι αρνητική. Από την 1η Δεκεμβρίου έχει σκοράρει 33 φορές, ενώ δέχθηκε 13 γκολ σε εύρος 10 αγώνων σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ. Χέρτα, Βόλφσμπουργκ στο «Αλιάνζ Αρίνα» και η Γκλάντμπαχ εκτός έδρας, τα επόμενα παιχνίδια μέχρι τη ρεβάνς με τη Λίβερπουλ.

Στο αγωνιστικό σκέλος, οι Βαυαροί θα παραταχθούν δίχως τους Μίλερ (φορ), Ρόμπεν (εξτρέμ) και Τολισό (μέσος). Αμφίβολος ο ακραίος επιθετικός χαφ Κομάν. Οσο αφορά τον Μίλερ, η απουσία του είναι λόγω τιμωρίας.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Από το Σούπερ Καπ του 2001 έχουν να αναμετρηθούν οι δύο ομάδες σε επίσημο παιχνίδι και τη νίκη των «κόκκινων» με 3-2. Άλλες έξι φορές έχουν συναντηθεί στην Ευρώπη, με τις δύο ομάδες να μετράνε από μία νίκη. Εχουν εμφανιστεί παράλληλα άλλες 4 ισοπαλίες.

Η Λίβερπουλ κόντρα σε γερμανικές ομάδες έχει 12 νίκες, 10 ισοπαλίες, ενώ ηττήθηκε μόλις 6 φορές. Πολύ καλή παράδοση κόντρα σε Γερμανούς στο «Ανφιλντ», όπου σε 17 ματς πέτυχε 14 νίκες (οι 6 σερί).

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στo Champions League με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X