Μάντσεστερ Σίτι: Έτοιμη να υπερασπιστεί τον τίτλο!

Μάντσεστερ Σίτι: Έτοιμη να υπερασπιστεί τον τίτλο!

Οι εγχώριοι Βασιλιάδες του Πεπ Γκουαρδιόλα θέλουν να διασφαλίσουν πως θα ξαναπάρουν τον τίτλο και για τους αναλυτές είναι πάλι η ποιοτικότερη ομάδα της Premier League.

Η Σίτι δείχνει πως και φέτος έχει την δυναμική να στεφθεί πρωταθλήτρια Αγγλίας και πως μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του τρίτου διαδοχικού της τίτλου. Ο Γκουαρδιόλα και οι παίκτες του δεν το πουν ποτέ δημόσια όμως θα… θυσίαζαν τα άλλα εγχώρια τρόπαια για να κάνουν το τρία στα τρία.

Η Λίβερπουλ θα είναι η ομάδα που θα παραμείνει βασική ανταγωνίστρια και διεκδικήτρια του πρωταθλήματος. Αυτό θα είναι ένα ζητούμενο για τον Καταλανό και το εάν θα μπορέσει να κατακτήσει ξανά όλα τα τρόπαια στην Αγγλία. Έχει ήδη καταφέρει να καταστήσει την ομάδα του απόλυτη κυρίαρχο και να την φτάσει στην κορυφαία της πορεία στο Champions League. Την περασμένη σεζόν έμεινε εκτός από την Τότεναμ έχοντας γκολ της που ακυρώθηκε από το VAR. Όπως και να έχει η Σίτι έδωσε όλη την ενέργεια και τις δυνάμεις της για να μείνει ανταγωνιστική σε όλους τους τίτλους που διεκδικούσε.

Η προσέγγιση του Γκουαρδιόλα στην ομάδα, οι τακτικές του αλλά και πολύ καλή ψυχολογική και όχι μόνο προετοιμασία ανέδειξαν ένα σύνολο με πολύ καλή φυσική κατάσταση και νοοτροπία νικητή. Η Λίβερπουλ από την άλλη είχε την κατάκτηση του Champions League την περασμένη περίοδο. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την κόντρα τους με το Community Shield το οποίο πήγε στην Σίτι. Η ομάδα του Μάντσεστερ πάντως κινήθηκε ξανά δυνατά στην αγορά προκειμένου να εξασφαλίσει ότι και τη νέα χρονιά η Λίβερπουλ θα μείνει μακριά από το πρωτάθλημα.

Οι μεταγραφές της Μάντσεστερ Σίτι

Αποκτήθηκε ο μέσος Ρόντρι από την Ατλέτικο έναντι 70 εκατ. και έτσι η μόνη εκκρεμότητα που έμεινε είναι ο αντί-Κομπανί για το κέντρο της άμυνας. Η βασική επιλογή του Γκουαρντιόλα είναι ο Μπονούτσι. Stand By παραμένει ο Ακέ της Μπόρνμουθ.

Αυτή είναι πάντως η θέση που θέλει ενίσχυση σε ποιότητα και ύψος η Σίτι. Ο κόουτς της Σίτι παραδέχθηκε ότι τον προβληματίζει ότι χάνει σε ύψος μετά την αποχώρηση του Κομπανί που πήγε παίκτης – προπονητής στην Άντερλεχτ. Μία άλλη επιλογή είναι του Έρικ Γκαρσία, του 18χρονου στόπερ. Από την άλλη φέτος μπορεί να είναι η χρονιά του διεθνούς μπακ, Τζον Στόουνς. Η ευκαιρία του είναι να αποδείξει πως είναι ο αμυντικός που περίμενε ότι θα εξελισσόταν ο Γκουαρδιόλα όταν τον είχε κλείσει τρία χρόνια πριν. Η Σίτι πήρε ξανά πίσω τον Ανχελίνιο από την Αϊντχόφεν για 5.3 ενώ τον είχε δώσει στους Ολλανδούς 12 μήνες πριν. Αποφάσισε να ενεργοποιήσει την οψιόν επαναγοράς κυρίως λόγω των τραυματισμών του Μεντί.

Ο Ζιντσένκο είναι ο παίκτης που έχει το προβάδισμα για να ξεκινάει ως βασική επιλογή του αριστερού μπακ. Ο Ντανίλο αποχωρεί και ο Κανσέλο καλείται να αποδείξει πως μπορεί να είναι ο παίκτης του περσινού φανταστικού α’ γύρου με τη Γιούβε στην Ιταλία. Αν ο Σανέ δεν φύγει – από την στιγμή που η Μπάγερν Μονάχου τον έχει σε περίοπτη θέση στην λίστα της – θα είναι μεγάλη επιτυχία για την Σίτι.

Βέβαια ξανά το πιο μεγάλο κεφάλαιο για την Σίτι θα είναι ο προπονητής της. Θα μπορέσει ο Γκουαρδιόλα να έχει το ίδιο κίνητρο και την ανάλογη διάθεση και τη νέα χρονιά. Ο 48χρονος να θυμίσουμε πως μετά την Μπαρτσελόνα είχε μείνει εκτός πάγκων για να… φορτίσει ξανά τις μπαταρίες του.

Η αναζήτηση της ποδοσφαιρικής τελειότητας και η εκπλήρωση των βασικών στόχων και της κατάκτησης τίτλων είναι ένα μεγάλο δέλεαρ. Άλλωστε και για τον Ισπανό θα είναι μεγάλη υπόθεση ενδεχόμενη κατάκτηση του τρίτου σερί τίτλου στην Premier. Έτσι η Σίτι θα γίνει μόλις η μία από τις πέντε ομάδες που το έχουν κάνει: Γιουνάιτεντ – δύο φορές – Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Χάντερσφιλντ. Η Λίβερπουλ έχοντας ανεβάσει το επίπεδο μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Άλλωστε η κόντρα του περσινού πρωταθλήματος έκανε ακόμα πιο σκληρή και καλή την Σίτι όπως συνέβαινε παλιά με την Γιουνάιτεντ του Φέργκιουσον και την Άρσεναλ του Βενγκέρ.

Οι Πρωταθλητές της Premier League

1992-93 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
1993-94 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
1994-95 Μπλάκμπερν
1995-96 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
1996-97 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
1997-98 Άρσεναλ
1998-99 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
1999-00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
2000-01 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
2001-02 Άρσεναλ
2002-03 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
2003-04 Άρσεναλ
2004-05 Τσέλσι
2005-06 Τσέλσι
2006-07 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
2007-08 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
2008-09 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
2009-10 Τσέλσι
2010-11 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
2011-12 Μάντσεστερ Σίτι
2012-13 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
2013-14 Μάντσεστερ Σίτι
2014-15 Τσέλσι
2015-16 Λέστερ
2016–17 Τσέλσι
2017-18 Μάντσεστερ Σίτι
2018-19 Μάντσεστερ Σίτι

Όλες οι αποδόσεις Premier League εδώ!

Νόμιμο στοίχημα ποδοσφαίρου με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X