Μάντσεστερ Σίτι - Ντόρτμουντ: Ωρα για προημιτελικά Champions League!

Μάντσεστερ Σίτι – Ντόρτμουντ: Ωρα για προημιτελικά Champions League!

Εναρξη: 22.00, 06/04/2021
Γήπεδο: Ετιχαντ, Μάντσεστερ

H Mάντσεστερ Σίτι υποδέχεται τη Ντόρτμουντ στον πρώτο προημιτελικό του Champions League και τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Ερλινγκ Χάαλαντ. 

Όλες οι αποδόσεις Champions League εδώ!
Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Με αέρα για τα… ημιτελικά η Μάντσεστερ Σίτι
H Σίτι συγκαταλέγεται στα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, το οποίο και λείπει από την τροπαιοθήκη της. Στην Premier League είναι αγκαλιά με τον τίτλο, συμμετέχει στο κύπελλο Αγγλίας και στο Champions League δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γκλάντμπαχ (δυο νίκες με 2-0). Η Μάντσεστερ έχει χάσει μόλις ένα ματς στα 12 που έχει δώσει εντός με γερμανικές ομάδες, μετρώντας εννέα νίκες. Είχε ηττηθεί από τη Μπάγερν του Γκουαρδιόλα! «Ο λόγος που κάνω rotation σε κάθε αγώνα με έξι ή επτά παίκτες είναι επειδή όλοι παραμένουν σε καλή φυσική κατάσταση και έχουμε μια εξαιρετική ομάδα, δεν πρόκειται να αφήσω τους ίδιους να παίζουν μέχρι να μην μπορούν άλλο» τόνισε ο Καταλανός, ο οποίος είδε την ομάδα του να περνά εύκολα από την έδρα της Λέστερ και να βρίσκεται αγκαλιά με το πρωτάθλημα. Ο Καταλανός δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, ενώ στο όριο των καρτών με το βλέμμα στη ρεβάνς βρίσκονται οι Φερναντίνιο και Ζοάο Κανσέλο.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ρούμπεν Ντίας, Ζοάο Κανσέλο, Ρόδρι, Γκιουντογάν, Στέρλινγκ, Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν, Ντε Μπρόινε.

Χωρίς αυτοπεποίθηση η Ντόρτμουντ!

Η Ντόρτμουντ θα παρουσιαστεί στο Μάντσεστερ με στόχο την υπέρβαση, αλλά η εμφάνιση της τελευταίας αγωνιστικής στη Bundesliga δεν ανεβάζει την ψυχολογία. Ηττα από την Άιντραχτ και οι ελπίδες για τετράδα μειώθηκαν αρκετά. «Απογοητευτήκαμε από την εμφάνιση και το αποτέλεσμα. Πρέπει να δεχθούμε την κριτική, καθώς ξέρουμε ότι μπορούμε και πολύ καλύτερα», τόνισε ο κόουτς, Τέρζιτς. «Είναι η καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Το πόσο καλή είναι κάνει και το δικό μας έργο κάπως ελκυστικό» κατέληξε. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα στην είδηση του τραυματισμού του Μουκοκό, μιας και ο νεαρός επιθετικός θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Ένα από τα πρόσωπα του αγώνα θα είναι, φυσικά, και ο Ερλινγκ Χάαλαντ, που φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο και της Σίτι. Εκτός βρίσκονται οι Ζαγκαντού, Bίτσελ, Σμέλτσερ, Σάντσο!

Ντόρτμουντ: Χιτς, Τσαν, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Ντιλέινι, Μπέλινγχαμ, Νταουντ, Αζάρ, Ρόις, Χάαλαντ.

Οι αριθμοί του προημιτελικού Μαν. Σίτι – Ντόρτμουντ

  • H Mάντσεστερ έχει κερδίσει τα 26 από τα 27 προηγούμενα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, δεν έχει δεχθεί γκολ στα 7 τελευταία για το Champions League και έχει κερδίσει τα 10 από τα 11 πιο πρόσφατα απέναντι σε ομάδες από τη Γερμανία.
  • Η ομάδα του Τέρζιτς τρέχει αήττητο σερί επτά αγώνων στη διοργάνωση, ενώ δεν ηττήθηκε από τους Citizens στα δυο ματς που έδωσε τη σεζόν 2012-13.
  • Ο Χάαλαντ έχει σκοράρει και στα έξι τελευταία του παιχνίδια στο Champions League και θα επιχειρήσει να γίνει μόλις ο 5ος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που το κάνει για επτά.
  • H Σίτι δεν έχει δεχτεί γκολ στα τελευταία επτά, από την πρεμιέρα επί της Πόρτο.
  • Αυτός είναι ο πρώτος προημιτελικός των Βεστφαλών μετά από τη σεζόν 2016-17 και τον αποκλεισμό από τη Μονακό.
  • Ο Ντε Μπρόινε ξεκινά όπως είναι φυσιολογικό στο αρχικό σχήμα και είναι «καυτός» έχοντας εμπλακεί σε 12 γκολ στις τελευταίες 11 συμμετοχές του στη διοργάνωση.
X