Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γιουβέντους: Η επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γιουβέντους: Η επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο

 

Εναρξη: 22:00, 22/10/2018
Γήπεδο: Old Trafford (76.212), Μάντσεστερ

Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενεί τη Γιουβέντους στο «Ολντ Τράφορντ» το βράδυ της Τρίτης (22:00) με στόχο τη νίκη που θα της δώσει… κεφάλι στον 8ο Ομιλο. Πόσοι, όμως, περιμένουν τη συγκεκριμένη μάχη για την επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο; Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έπειτα από 5 χρόνια θα πατήσει ξανά το χορτάρι του «Ολντ Τράφορντ», με την τελευταία φορά να αγωνίζεται για… χάρη της Ρεάλ Μαδρίτης στις 5 Μαρτίου του 2013, σκοράροντας για τη νίκη των Ισπανών με 2-1.

Δείχνει σημάδια βελτίωσης
Για ακόμη μία χρονιά το ξεκίνημά της δεν είναι ιδανικό, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να σώζει την παρτίδα στα τελευταία παιχνίδια και να δίνει… παράταση στη παρουσία του ως προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ανατροπή κόντρα στη Νιούκαστλ (από 0-2, 3-2) πριν τη διακοπή των πρωταθλημάτων, αλλά και ακόμα μία ανατροπή στο «Στάμφορντ Μπριτζ» επί της Τσέλσι (από 1-0, σε 1-2) έφεραν αισιοδοξία και ψυχολογία στους «κόκκινους διαβόλους». Βέβαια, κόντρα στους «μπλε» μία στιγμή αδράνειας έφεραν την ισοφάριση σε 2-2 στις καθυστερήσεις.

Το ζητούμενο ότι υπάρχει αγωνιστική ανάκαμψη, φαίνονται σημάδια βελτίωσης και κόντρα στη Γιουβέντους για την 3η αγωνιστική πρέπει να έρθει μία μεγάλη νίκη. Ηδη, στις πρώτες δύο στροφές του ομίλου, πήρε ένα τρίποντο δίχως να πατήσει γκάζι στην Ελβετία (3-0 την Γιουνγκ Μπόις) και ένα σβηστό 0-0 με τη Βαλένθια στην Αγγλία.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Ντε Χέα – Γιανγκ, Σμόλινγκ, Λίντελοφ, Σο – Πογκμπά, Μάτιτς – Ράσφορντ, Μάτα, Μαρσιάλ – Λουκάκου

Ο ιταλικός… περίπατος και η ευρωπαϊκή πορεία!
Μπορεί το Σάββατο η Γιουβέντους να υπέπεσε στην πρώτη γκέλα, στο 1-1 με την Τζένοα στο Τορίνο, ωστόσο παραμένει μόνη πρώτη στην κορυφή της Serie A μετά από 9 αγωνιστικές, ρίχνοντας πλέον το βάρος στην ευρωπαϊκή μάχη του Μάντσεστερ.

Εκανε το δύο στα δύο στον 8ο Ομιλο, επικράτησε των Βαλένθια (2-0 εκτός), Γιουνγκ Μπόις (3-0 εντός) και στην αναμέτρηση της Αγγλίας θα επιδιώξει να συλλέξει τουλάχιστον έναν βαθμό για να φέρει την πρωτιά του ομίλου στους δικούς της όρους. Για το ματς του Μάντσεστερ θα λείψουν οι τραυματίες Κεντίρα (μέσος), Μάντζουκιτς (φορ) και για λόγους υγείας ο χαφ Τσαν.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Σέζνι – Κανσέλο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Αλεξ Σάντρο – Μπεντανκούρ, Πιάνιτς, Ματουιντί – Ντιμπάλα, Ρονάλντο, Ντόουγκλας Κόστα

Εκεί που «έχτισε» το όνομά του
Από το πρώτο δευτερόλεπτο που θα πατήσει τα πόδι του στον αγωνιστικό χώρο του Ολντ Τράφορντ, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, το πρώτο του spreed, στον ύμνο του Τσάμπιονς Λιγκ, στις πρώτες του προσπάθειες και μέχρι να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση, τα φώτα, τα βλέμματα θα είναι «στραμμένα» σε ένα πρόσωπο: τον Κριστιάνο Ρονάλντο!

Ο Πορτογάλος επιστρέφει για δεύτερη φορά ως αντίπαλος στο Μάντσεστερ, στην πρώτη βρήκε δίχτυα με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και το ερώτημα είναι αν θα «πληγώσει» ξανά την πρώην ομάδα του. Εκεί, που «έχτισε» το όνομά του, που σήκωσε τα πρώτα του τρόπαια και γενικώς στο γήπεδο που ο 33χρονος -τώρα πια- έβαζε… θεμέλια μιας «λαμπρής» καριέρας.

«Η επιστροφή μου στο Μάντσεστερ είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα για μένα. Από τη στιγμή που έγινε η κλήρωση μου ήρθαν όλα στο μυαλό η ιστορία μου. Θυμήθηκα το κοινό και έναν άνθρωπο που δεν πρόκειται να ξεχάσω, τον Αλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος με βοήθησε περισσότερο από όλους», το σχόλιο του Πορτογάλου σούπερ σταρ.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση
Αναμετρώνται για 13η φορά στην ιστορία τους Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους. Ισορροπία στις αναμετρήσεις τους, με τις δύο ομάδες να μετρούν από 5 νίκες, ενώ 2 ματς έληξαν ισόπαλα. Το μοναδικό διπλό της Γιουβέντους στο «Ολντ Τράφορντ» χρονολογείται το 1996 στη φάση των ομίλων (1-0).

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Champions League με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

 

Σχολιάστε

X