Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης: Παραμένει ντέρμπι!

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Παραμένει ντέρμπι!

Έναρξη: 22.00, 07/08/2020
Γήπεδο: Etihad, Μάντσεστερ

Η Σίτι του Γκουαρδιόλα πέρασε με 2-1 από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» τον Φεβρουάριο και πλέον η πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ρεάλ Μαδρίτης, θέλει την ανατροπή για να συνεχίσει την πορεία της στο Champions League.

Ο μεγάλος στόχος του Πεπ Γκουαρδιόλα

Αήττητη στα τελευταία 8 παιχνίδια της στην Ευρώπη, η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα πέρασε με νίκη από τη Μαδρίτη πριν ο κορονοϊός προκαλέσει lockdown στο ποδόσφαιρο, χάρη στην εκπληκτική παράσταση του Κέβιν Ντε Μπρόινε, o οποίος φέτος έχει πετύχει 13 γκολ και έχει μοιράσει 20 ασίστ. Μολονότι οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν με τον Ίσκο, ο Βέλγος μεσοεπιθετικός «έφτιαξε» το γκολ της ισοφάρισης για τον Γκάμπριελ Ζεσούς και σκόραρε με πέναλτι στο 83′ για να σφραγίσει την πολύτιμη νίκη, η οποία έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Champions League. Από τον αγώνα εκείνον έχει μεσολαβήσει αρκετός καιρός, με τους «Πολίτες» να χάνουν το πρωτάθλημα στην Αγγλία από τη Λίβερπουλ και να ρίχνουν το βάρος στο Champions League.

Το CAS ανέτρεψε την τιμωρία της Σίτι

Στο μεταξύ, το CAS ανέτρεψε την απαγόρευση μεταγραφών που τους είχε επιβληθεί, με αποτέλεσμα η προετοιμασία τους για την επόμενη σεζόν να γίνεται πλέον σε διαφορετική βάση και τις μεταγραφές να έχουν ήδη ξεκινήσει. Ο Γκουαρδιόλα δεν έχει νέους τραυματισμούς να τον απασχολούν, με την απουσία του Σέρχιο Αγουέρο, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση στο γόνατο τον Ιούνιο να είναι δεδομένη, ενώ τραυματίας είναι και ο Μπεντζαμίν Μεντί, γεγονός που αναμένεται να φέρει τον Ζοάο Κανσέλο στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Φεράν Τόρες, που αποκτήθηκε από τη Βαλένθια, δεν έχει δυνατότητα συμμετοχής, όπως και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, ο Νέιθαν Άκε.

Στο κέντρο της άμυνας, ο Ερίκ Γκαρθία πήρε θέση στο πλευρό του Αϊμερίκ Λαπόρτ στα τελευταία ματς της Premier League, με τον Φερναντίνιο να αγωνίζεται επίσης σε ορισμένα παιχνίδια ως κεντρικός αμυντικός. Με δεδομένη την παρουσία και των Οταμέντι και Στόουνς, το αμυντικό δίδυμο είναι το μοναδικό κομμάτι στο οποίο υπάρχουν ακόμα ερωτηματικά για την 11άδα ενόψει της αναμέτρησης με τους «μερένγκες». Η ψυχολογία είναι σε πολύ καλά επίπεδα και οι Πολίτες πιστεύουν ότι φέτος μπορεί να είναι η χρονιά τους στην Ευρώπη, με τον Ρόντρι να τονίζει πως: «πρέπει να τους δείξουμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Το δείξαμε στην έδρα τους, όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί».

Ρεάλ Μαδρίτης: Μετά το πρωτάθλημα, το Champions League

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν κατάφερε να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο τα «στραβοπατήματα» της Μπαρτσελόνα και να επιστρέψει στην κορυφή της La Liga, πραγματοποιώντας εξαιρετική πορεία μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε μόνο νίκες, με εξαίρεση το τελευταίο ματς της σεζόν, όπου αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 στην έδρα της Λεγανές, ενώ, όμως, τα πάντα είχαν κριθεί. Η σταθερότητά της στην άμυνα ήταν το «κλειδί» για τις εμφανίσεις που έφεραν τον τίτλο, όμως για να καταφέρει να προκριθεί, χρειάζεται να βρει περισσότερες λύσεις και δημιουργία και στην επίθεση, απέναντι σε μια ομάδα που στους ανοιχτούς χώρους είναι πολύ επικίνδυνη.

Δεν έχει αποκλειστεί ποτέ ο Ζιντάν

Ο Ζιντάν δεν έχει αποκλειστεί ποτέ σε νοκ-άουτ φάση του Champions League και θέλει να συνεχίσει το σερί του, «κλειδώνοντας» μια θέση στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Για να τα καταφέρει, ωστόσο, πρέπει να οδηγήσει τη «Βασίλισσα» σε ένα επίτευγμα που δεν έχει καταφέρει ποτέ ξανά. Σε όλη την ιστορία της διοργάνωσης, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ηττηθεί στον πρώτο αγώνα σε φάση νοκ-άουτ μόλις τέσσερις φορές. Ποτέ δεν κατάφερε να προκριθεί στη ρεβάνς.

«Δεν υπήρχαν άλλοι αγώνες για εμάς πριν το ματς, οπότε είχαμε την ευκαιρία να προετοιμαστούμε. Η καλύτερη ομάδα θα νικήσει, εμείς θα πάμε στον αγώνα με δίψα για τη νίκη και την απαραίτητη αποφασιστικότητα», δήλωσε ο Ραφαέλ Βαράν, δίνοντας το σύνθημα για την ανατροπή. Στο πλευρό του Γάλλου στο κέντρο της άμυνας αναμένεται να βρεθεί ο Έντερ Μιλιτάο, καθώς ο Σέρχιο Ράμος είναι τιμωρημένος. Ο Ισπανός αποβλήθηκε στο πρώτο ματς και η απουσία του είναι σημαντική, καθώς στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις που έδωσαν οι Μαδριλένοι χωρίς τον αρχηγό τους, νίκησαν μόλις μία φορά και ηττήθηκαν πέντε! Ο Ράμος ταξίδεψε με την υπόλοιπη αποστολή στο Μάντσεστερ, για ψυχολογικούς λόγους, σε αντίθεση με τον Γκάρεθ Μπέιλ, που έμεινε στη Μαδρίτη και όπως όλα δείχνουν αποτελεί… ήδη παρελθόν. Εκτός έμεινε και ο Χάμες Ροντρίγκες, που επίσης είναι «ξένο σώμα».

Βροχή τα γκολ στο Champions League

Μολονότι έριξε το βάρος στην άμυνα στην κούρσα για τον τίτλο, η Ρεάλ Μαδρίτης παραδοσιακά βάζει και… δέχεται γκολ στην Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό πως τα 37 από τα 41 τελευταία ματς της στο Champions League έχουν έρθει over 2.5. Στην κορυφή του δόρατος βρίσκεται ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος με 21 γκολ φέτος αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ της La Liga, πίσω από τον Λιονέλ Μέσι. Ο Ζιζού περιμένει τη δημιουργική ικανότητα του Αζάρ να τον πλαισιώσει, καθώς ο Βέλγος έχει επιστρέψει από τραυματισμό και αναμένεται να είναι έτοιμος. Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται και ο Μάρκο Ασένσιο, ο οποίος εξελίχθηκε στα χέρια του Ζιντάν σε ένα πολύτιμο εργαλείο.

Από την άλλη, η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι μια φύσει επιθετική ομάδα, η οποία απέδειξε στο Σαντιάγο Μπερναμπέου ότι λειτουργεί εξαιρετικά και χωρίς την μπάλα, εκμεταλλευόμενη κάθε σπιθαμή κενού χώρου. Οι «Πολίτες» έχουν σημειώσει τουλάχιστον δύο γκολ στα 13 από τα 16 τελευταία τους παιχνίδια στο Champions League και αποτελούν την ομάδα με τα περισσότερα γκολ στην Ευρώπη μετά την επιστροφή των πρωταθλημάτων, καθώς πέτυχαν 36 γκολ σε 12 αγώνες, χωρίς να τους πτοήσει η απώλεια του πρωταθλήματος.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Champions League με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X