Μπάγερν – Τσέλσι: «Σφραγίζουν» την πρόκριση οι Βαυαροί

Μπάγερν – Τσέλσι: «Σφραγίζουν» την πρόκριση οι Βαυαροί

Έναρξη: 20.00, 08/08/2020
Στάδιο: Allianz Arena, Μόναχο

Πέρασαν 165 ημέρες από εκείνο το παιχνίδι του Λονδίνου, όπου η Μπάγερν Μονάχου είχε… σαρώσει την Τσέλσι, δείχνοντας πως αποτελεί μια από τις διεκδικήτριες του τίτλου. Ο Σερζ Γκναμπρί ήταν εκείνος που άλλαξε τις ισορροπίες του πρώτου μέρους, με δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά, στο 51′ και το 54′. Ο Ρομπερτ Λεβαντόφσκι στο 74′ δεν άφησε την ασίστ του Αλφόνσο Ντέιβις ανεκμετάλλευτη, «γράφοντας» το τελικό 3-0 και… στέλνοντας την ομάδα του με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση.

Πανίσχυρη η Μπάγερν

Οι Βαυαροί παρουσίασαν μια εντελώς διαφορετική εικόνα στο δεύτερο μισό της σεζόν, με τον Χάνσι Φλικ να αναλαμβάνει από τον Νίκο Κόβατς τον Νοέμβριο και να αλλάζει αγωνιστικά την ομάδα του. Η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο στη Γερμανία, «τρέχοντας» ένα σερί 17 νικών σε όλες τις διοργανώσεις. Έγινε μια ομάδα που πιέζει ψηλά από το πρώτο λεπτό, εξαναγκάζοντας τον αντίπαλο σε λάθη, την ώρα που ο Φλικ «άνοιξε» το ρόστερ, καθιέρωσε τον Αλφόνσο Ντέιβις αριστερά και τον Παβάρ αριστερά, έβαλε τον Κίμιχ στο κέντρο, έδωσε χώρο στον Γκναμπρί και βρήκε τον τρόπο να πάρει περισσότερα από τους ποδοσφαιριστές του στον αγωνιστικό χώρο. Αποτέλεσμα, πέραν της κατάκτησης του νταμπλ, είναι η αγωνιστική σταθερότητα και η συνεχής εξέλιξη, μιας και ο Φλικ κέρδισε με το σπαθί του τη θέση στον πάγκο της Μπάγερν και για την επόμενη χρονιά. To Champions League αποτελεί τον επόμενο μεγάλο στόχο.

Ο Φλικ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Παβάρ, γεγονός που αναμένεται να επαναφέρει τον Κίμιχ σε θέση δεξιού αμυντικού. Ο Λερόι Σανέ που αποκτήθηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί, οπότε η Μπάγερν αναμένεται να παραταχθεί με τη γνώριμη 11άδα. Οι Βαυαροί έγιναν η μόλις έβδομη ομάδα -και πρώτη από τη Γερμανία- που πετυχαίνει μόνο νίκες στη φάση των ομίλων του Champions League, ενώ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σκόραρε και στα πέντε πρώτα ματς της φετινής πορείας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αποτελώντας τον πρώτο σκόρερ της με 11 συνολικά γκολ. Η Μπάγερν ήταν, επίσης, η μοναδική ομάδα που συγκέντρωσε το μάξιμουμ των βαθμών στους ομίλους, σημειώνοντας συνολικά 24 γκολ, όσα καμία άλλη φέτος. Οι Γερμανοί έχουν αποκλειστεί μόλις μία φορά από τις 25 συνολικά που έχουν κερδίσει το πρώτο ματς στα νοκ-άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Απουσίες και αμυντικές αδυναμίες η Τσέλσι

Η Τσέλσι φέτος ξεκίνησε ένα πολύ φιλόδοξο πρότζεκτ με νεαρούς ποδοσφαιριστές και τον «θρύλο» του Stamford Bridge, Φρανκ Λάμπαρντ, στον πάγκο. Κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου από την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα, αλλά δεν σήκωσε κάποιο τρόπαιο, παρότι έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου. Στην αναμέτρηση του Wembley ηττήθηκε από την Άρσεναλ 2-1, στην τελευταία της αναμέτρηση μέχρι σήμερα. Πέραν της ήττας, έχασε με τραυματισμούς τον αρχηγό της, Θέσαρ Αθπιλικουέτα, τον Πέδρο, καθώς και τον φορματισμένο Κρίστιαν Πούλισικ.

Με δεδομένη την αγωνιστική απραξία του Ενγκολό Καντέ ο Λάμπαρντ αναμένεται να μην ρισκάρει τη συμμετοχή του, γεγονός που περιορίζει ακόμα περισσότερο τις επιλογές του. Οι «Μπλε» μετρούν 10 σερί ματς αήττητοι εκτός έδρας στο Champions League, καθώς μετά την ήττα με 3-0 από την Μπαρτσελόνα το 2018 έχουν επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες. Το Allianz Arena ξυπνά ευχάριστες αναμνήσεις στον Φρανκ Λάμπαρντ, καθώς ο νυν προπονητής της Τσέλσι ήταν αρχηγός της ομάδας που κατέκτησε το Champions League το 2012, όμως καταλαβαίνει κι ο ίδιος πως το έργο του είναι πολύ δύσκολο.

Απέναντι στην πανίσχυρη επίθεση της Μπάγερν, η Τσέλσι έχει να επιδείξει μια άμυνα με σοβαρές αδυναμίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός έδρας μέσα στο 2020, έχει καταφέρει να κρατήσει μόλις μια φορά την εστία της ανέπαφη. Με δεδομένες και τις απουσίες, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, απέναντι σε ένα σύνολο που στα έξι από τα τελευταία επτά ματς του στο Champions League έχει πετύχει τουλάχιστον τρία γκολ. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του ζευγαριού είναι ότι η Μπάγερν έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ της στα τελευταία 15 λεπτά των αναμετρήσεων, τη στιγμή που η Τσέλσι δείχνει να μένει από δυνάμεις στο ίδιο διάστημα. Θεωρητικά, οι Λονδρέζοι έχουν καλύτερο ρυθμό καθώς ολοκλήρωσαν της εγχώριες υποχρεώσεις τους μόλις το προηγούμενο Σάββατο. Θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν και να κυνηγήσουν το γρήγορο γκολ, που θα αναπτερώσει τις ελπίδες τους.

Ο Λεβαντόφσκι και η παράδοση στα πολλά γκολ

Η πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ στο Champions League μοιάζει απολύτως φυσιολογική. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι on fire φέτος, μετρώντας 51 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Η… τρομερή σεζόν του Τσίρο Ιμόμπιλε στη Λάτσιο του στερεί το «Χρυσό Παπούτσι», όμως το γεγονός αυτό δεν τον έχει επηρεάσει καθόλου. Ο 31χρονος επιθετικός έχει βρει την υποστήριξη που ήθελε στο σύστημα του Φλικ και έκλεισε τη χρονιά με δέκα γκολ στις τελευταίες επτά εμφανίσεις του. Με δεδομένη την αδυναμία τους στο ψηλό παιχνίδι, οι αμυντικοί της Τσέλσι θα έχουν πολλή δουλειά απέναντι στον Πολωνό.

Ανεξαρτήτως με το αν θα σκοράρει ή όχι ο Λεβαντόφσκι, το ζευγάρι Μπάγερν-Τσέλσι έχει δείξει ότι… αρέσκεται στα υψηλά σκορ. Οι πέντε προηγούμενες αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις μεταξύ τους είχαν απολογισμό 20 γκολ, δηλαδή 4 κατά μέσο όρο σε κάθε ματς! Στις 7 από τις 8 τελευταίες αναμετρήσεις της Μπάγερν Μονάχου στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί πάνω 2.5 γκολ, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στις τέσσερις τελευταίες της Τσέλσι. Μην έχοντας τίποτα να χάσει, αναμένεται να παίξει επιθετικά από το ξεκίνημα και στο Allianz Arena.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Champions League με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X