Νάπολι - Μπαρτσελόνα: Ο Μέσι στον... ναό του Μαραντόνα!

Νάπολι – Μπαρτσελόνα: Ο Μέσι στον… ναό του Μαραντόνα!

Στην πόλη και το γήπεδο που ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στην ποδοσφαιρική του καριέρα λατρεύτηκε σαν Θεός και χάρισε μεγάλες στιγμές στη Νάπολι, θα βρεθεί τώρα ο Λιονέλ Μέσι.

Για την υπέρβαση η Νάπολι
Η Νάπολι αντέδρασε στην εντός έδρας ήττα από τη Λέτσε και με δυο σερί επιτυχίες, επέστρεψε στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Αν και δυσκολεύθηκε εκτός με τη Μπρέσια εντούτοις μπόρεσε με ανατροπή να πάρει τη νίκη. Ολα για όλα κόντρα στη Μπαρτσελόνα, το Σαν Πάολο θα είναι καυτό και οι Ναπολιτάνοι αναζητούν την υπέρβαση που θα αλλάξει το κλίμα σε μια κακή σεζόν. Αυτή θα είναι και η πρώτη φορά στην ιστορία των δυο ομάδων που θα τεθούν αντιμέτωπες σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στη φάση των ομίλων η Νάπολι πήρε τη 2η θέση πίσω από τη Λίβερπουλ, έχοντας τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Μάλιστα, το καλύτερό της φετινό ματς το έκανε εντός με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ, όπου και επικράτησε 2-0.

Στην πόλη και το γήπεδο που ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στην ποδοσφαιρική του καριέρα λατρεύτηκε σαν Θεός και χάρισε μεγάλες στιγμές στη Νάπολι, θα βρεθεί τώρα ο Λιονέλ Μέσι. Ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα θα κάνει ιδιαίτερη την περίσταση στο «Σαν Πάολο», το οποίο θα βιώσει τη συνέχιση μιας ποδοσφαιρικής ιστορίας, όπως αναφέρει η Νάπολι στα social media…

Πήρε τα πάνω της η Μπάρτσα με Μέσι!

Το κλίμα δεν ήταν ιδανικό στις εξέδρες του Καμπ Νόου. Τα προβλήματα με τον Αμπιντάλ και τον Μέσι τα διαδέχτηκε η ιστορία με τα χειραγωγημένα social media του Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου. Λευκά μαντήλια της διαμαρτυρίας, πλακάτ κατά του προέδρου. Όλα αυτά μέχρι τη σέντρα, γιατί μετά ανέλαβε ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντίνος δεν είχε σκοράρει για τέσσερα ματς, αλλά φρόντισε να βρει δίχτυα την κατάλληλη στιγμή και να ηρεμήσει την κατάσταση. Μάλιστα το έκανε εκκωφαντικά, καθώς με δικό του καρέ οδήγησε την Μπαρτσελόνα στο 5-0 επί της Εϊμπάρ και στην κορυφή της LaLiga. Πρώτη παράσταση του Κίκε Σετιέν στο Champions League, ο οποίος ελπίζει να κάνει στο Σαν Πάολο το πρώτο βήμα πρόκρισης.

Το καρέ τερμάτων και η μία ασίστ που μοίρασε ο Λίο στον θρίαμβο της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Έιμπαρ συνέβαλαν στο να σπάσει το άπιαστο φράγμα στα χρονικά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, να συμμετάσχει δηλαδή σε 1000 γκολ στην καριέρα του. Έφτασε τα 696 γκολ, τις 306 ασίστ και πλέον έχει ξεπεράσει το ασύλληπτο ορόσημο, βαδίζοντας σε μονοπάτι G.O.A.T., του κορυφαίου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Στη φάση των ομίλων η Μπαρτσελόνα τερμάτισε εύκολα στην κορυφή, αφήνοντας πίσω της Ντόρτμουντ και Ιντερ. Μόλις δυο ισοπαλίες για τους Καταλανούς τους Βεστφαλούς εκτός και τους Τσέχους εντός. Τα προβλήματα συνεχίζονται στην Μπαρτσελόνα. Μετά τους σοβαρά τραυματίες Λουίς Σουάρες (ίσως προλάβει μερικά παιχνίδια) και Ουσμάν Ντεμπελέ (εκτός μέχρι το τέλος της σεζόν), αλλά και τον Τζόρντι Άλμπα, ο οποίος θα λείψει για μερικές ημέρες ακόμα, ο Κίκε Σετιέν θα στερηθεί για έναν μήνα και των υπηρεσιών του Σέρτζι Ρομπέρτο.

Νάπολι – Μπαρτσελόνα, οι αριθμοί του ματς

Δυο φορές έχει βρει στη φάση των «16» ισπανικές ομάδες η Νάπολι, μετρώντας ισάριθμους αποκλεισμούς. Τόσο τη σεζόν 1987-88 (1-3 συνολικά) όσο και το 2016-17 (2-6 συνολικά) έμεινε εκτός από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η τελευταία εκτός έδρας νίκη της Μπαρτσελόνα εναντίον ιταλικών ομάδων σε νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης ήρθε τον Απρίλη του 2006 κόντρα στη Μίλαν με το γκολ του Ζιουλί. Ο Τζενάρο Γκατούζο ήταν παίκτης των ροσονέρι. Από τότε δεν έχει κερδίσει στα πέντε τελευταία, ενώ στα τέσσερα πιο πρόσφατα δε βρήκε δίχτυα.

Η Νάπολι έχει προκριθεί στη φάση των «16» στις τρεις από τις έξι τελευταίες περιπτώσεις, ωστόσο ποτέ δεν πέρασε στα προημιτελικά.

Η Μπάρτσα έχει κερδίσει μόνο ένα από τα οκτώ τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια για την νοκ άουτ φάση, το 2019 όταν και επικράτησε 1-0 της Γιουνάιτεντ

Από τη σεζόν 2016-17, ο Ντρις Μέρτενς έχει συμμετοχή στο 50% των τερμάτων των Ναπολιτάνων, με 15 γκολ και έξι ασίστ (21 από τα 42 γκολ).

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Champions League  με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X