Ολυμπιακός - Champions League: Αυτή είναι η Μπασακσεχίρ!

Ολυμπιακός – Champions League: Αυτή είναι η Μπασακσεχίρ!

O Ολυμπιακός απέφυγε την ομάδα που δεν ήθελε με τίποτα την Κράσνονταρ, ωστόσο έπεσε πάνω στην Μπασακσεχίρ. Ενας δύσκολος αντίπαλος χωρίς όμως ευρωπαϊκή εμπειρία.

Ο Ολυμπιακός στρέφει το βλέμμα του στον 2ο προκριματικό γύρο και στα ματς με την Πλζεν. Ωστόσο, ξέρει πως ο δρόμος για τους ομίλους του Champions League δεν έχει ανυπέρβλητα εμπόδια. Ετσι, αν περάσει τους Τσέχους, θα βρει στον 3ο γύρο την Μπασακσεχίρ!

Αυτή είναι η Μπασακσεχίρ

Η Μπασάκ αποτελεί τη νέα δύναμη του τουρκικού ποδοσφαίρου και στόχος της να μπει σφήνα στις τρεις μεγάλες της Κωνσταντινούπολης. Μάλιστα, πέρυσι έφτασε πολύ κοντά στο να κάνει την έκπληξη και να κατακτήσει την κορυφή του τουρκικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο, η Μπασάκσεχιρ, δεν τα κατάφερε αφού είδε στο τέλος την Γαλατάσαραϊ να της παίρνει τα ηνία και να τερματίζει δεύτερη με μόλις δύο βαθμούς διαφορά. Το ρόστερ της είναι λαμπερό, αφού διαθέτει παίκτες όπως ο Ρομπίνιο, ο Αρντά Τουράν, ο Ντεμπά Μπα, ο Γκοκχάν Ινλέρ, και ο Γκαέλ Κλισί, ενώ στον πάγκο υπάεχει  κι ένας παλιός γνωστός μας, ο Στέφανο Ναπολεόνι.

Ο παίκτης όμως που πραγματικά κάνει την διαφορά είναι ο Έντιν Βίσκα ο οποίος πέρυσι είχε 14 γκολ και 14 ασίστ! Το καλοκαίρι υπήρξε αλλαγή στον πάγκο της ομάδας, με τον εξαιρετικό Αμπντουλάχ Αβτσί να αποχωρεί με προορισμό την Μπεσίκτας και τον άλλοτε διεθνή Τούρκο άσο, Μπουρούν Οκάν να αναλαμβάνει. Το γήπεδο στο οποίο αγωνίζεται η Μπάσεκσχιρ είναι το Φατίχ Τερίμ (Κωνσταντινούπολη) χωρητικότητας 17.156 θέσεων. Ενα σύγχρονο γήπεδο, αλλά χωρίς μεγάλη οπαδική βάση. Όσον αφορά την ενίσχυσή της, η Μπασάκσεχιρ απέκτησε τον Αζίζ Μπέχις από την Αϊντχόφεν, και τον Νορβηγό μεσοεπιθετικο Φρέντρικ Γκούλμπραντσεν.

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου εδώ! |21+

Όλες οι αποδόσεις Champions League εδώ! |21+

Σχολιάστε

X