Ολυμπιακός: Με Πλζεν στον 2ο προκριματικό του Champions League!

Ολυμπιακός: Με Πλζεν στον 2ο προκριματικό του Champions League!

Ομάδα: Βικτόρια Πλζεν
Έτος ίδρυσης: 1908
Τίτλοι: 5 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο
Έδρα: Doosan Aréna (12.500), Πλζεν

Με την Βικτόρια Πλζεν κληρώθηκε ο Ολυμπιακός στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Tα δυο μεγάλα κίνητρα πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός θ’ αρχίσει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν. Tο πρώτο ματς οι «ερυθρόλευκοι» θα το δώσουν στην Τσεχία (23 ή 24 Ιουλίου) και τη ρεβάνς στο «Καραϊσκάκης» (30 ή 31 Ιουλίου). Οι Πειραιώτες αναζητούν το εισιτήριο πρόκρισης, αφού θα εξασφαλίσουν παρουσία σε ευρωπαϊκό όμιλο ακόμα κι αν αποκλειστούν στον επόμενο προκριματικό γύρο (θα μπει απευθείας στους ομίλους του Europa League). Παράλληλα, θα μείνει ζωντανός στο όνειρο του Champions League και θα είναι στους ισχυρούς για την κλήρωση του 3ου προκριματικού γύρου.

Ποια είναι όμως η Πλζεν; Η Πλζεν, αγωνίστηκε στα playoffs για τον πρωταθλητή Τσεχίας την περασμένη σεζόν, όμως, η Σλάβια Πράγας κατάφερε να διατηρήσει το αβαντάζ της και να κατακτήσει τον τίτλο. Την περσινή σεζόν, η Πλζεν κατάφερε να βρεθεί στους ομίλους του Champions League (ως Πρωταθλήτρια), εκεί όπου αντιμετώπισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Ρόμα, έχοντας μάλιστα δυο νίκες κόντρα στους Ρώσους και τους Ιταλούς. Πήρε την 3η θέση και την πρόκριση για τα νοκ άουτ του Europa League. Στη φάση των «32» αποκλείστηκε από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (μια νίκη, μια ήττα).

Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο 55χρονος Πάβελ Βρμπα (δεύτερη θητεία), ο οποίος προσελήφθη το καλοκαίρι του 2017 (τρεις τίτλους το 2011, το 2013 και το 2018). Έχει περάσει επίσης από τις Ανζί, Ζίλινα, Μπάνικ Οστράβα (ως βοηθός), ενώ έχει θητεύσει και στην εθνική ομάδα της Τσεχίας από το 2014 έως το 2016. Η Πλζεν βρίσκεται ήδη σε περίοδο προετοιμασίας, μιας και η νέα σεζόν στην Τσεχία αρχίζει πιθανότατα στις 20 Ιουλίου.

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου εδώ!|21+

Όλες οι αποδόσεις Champions League εδώ! |21+

Σχολιάστε

X