Χάρι Κέιν: Η Τότεναμ με τον αρχηγό της στο Champions League!

Χάρι Κέιν: Η Τότεναμ με τον αρχηγό της στο Champions League!

Τότεναμ vs Λίβερπουλ και οι Σπερς θα παρουσιαστούν στον τελικό του Champions League με το μεγάλο τους αστέρι, τον Χάρι Κέιν!

«Νιώθω καλά. Επέστρεψα με την ομάδα στο τέλος της εβδομάδας. Μέχρι τώρα δεν έχω βγάλει προβλήματα. Ο προπονητής θ’ αποφασίσει εάν είμαι έτοιμος να παίξω ή όχι. Αλλά, μέχρι στιγμής νιώθω καλά κι έτοιμος» τόνισε ο Χάρι Κέιν και στρέφει το βλέμμα του στον μεγάλο τελικό με την Λίβερπουλ στη Μαδρίτη!

Ο Κέιν στο Champions League

Έχει το ενδιαφέρον του το τι κάνει στο Champions League η Τότεναμ με τον Κέιν και χωρίς αυτόν. Ο Άγγλος επιθετικός έχει στο σύνολο επτά ματς με 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Χωρίς τον Κέιν σε πέντε παιχνίδια η Τότεναμ έχει 3 νίκες, καμία ισοπαλία και 2 ήττες. Ο Κέιν σε έξι αναμετρήσεις νοκ άουτ είχε ως μόνες του εμφανίσεις στη νίκη με 1-0 επί της Ντόρτμουντ και στα πρώτα 57 λεπτά στην επικράτηση με 1-0 επί της Σίτι στον πρώτο προημιτελικό. Ήταν εκείνο το παιχνίδι που αποκόμισε τραυματισμό στον αστράγαλό του και έμεινε από τότε εκτός δράσης. Μετά την αποχώρησή του από το γήπεδο ήρθε το γκολ του Σον. Ο Κέιν έλλειψε και από το δραματικό 2ο ματς με την Σίτι και στο απίστευτο 3-2 με τον Άγιαξ, που σφράγισε την παρουσία της Τότεναμ στον πρώτο ever ευρωπαϊκό της τελικό. Ήταν τραυματίας και στο εντυπωσιακό 3-0 με τη Ντόρτμουντ στο Γούμπλεϊ τον Φλεβάρη.

Από την άλλη εάν δεν ήταν τα τέσσερα γκολ του Κέιν στην φάση των ομίλων η ομάδα του θα είχε μείνει εκτός από τα τέλη Νοεμβρίου. Ήταν το γκολ του στην ήττα με 4-2 από την Μπαρτσελόνα και το τέρμα του στο 2-2 με την PSV. Ήταν καθοριστικοί οι βαθμοί που έδωσε. Οι Μόουρα και Σον είχαν τρομερή επίδραση στα νοκ άουτ ματς αλλά η προσφορά του Κέιν νωρίτερα ήταν σημαντική.

Οι διαφορές για Τότεναμ με ή χωρίς Κέιν!

Οι στατιστικές επιδόσεις δείχνουν πως δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά με ή χωρίς τον Κέιν. Όταν παίζει ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας το ποσοστό των νικών είναι 58% και όταν δεν αγωνίζεται στο 57%. Το ποσοστό ηττών και στις δύο περιπτώσεις είναι στο 33%.

Τα “Σπιρούνια” φέτος έχουν χάσει 19 από τα 57 ματς τους σε όλες τις διοργανώσεις. Παρόλα αυτά απέχουν 90 λεπτά από το να γίνουν πρωταθλητές Ευρώπης. Παρότι ο Κέιν τα τελευταία πέντε χρόνια είναι ο πλέον
βασικός σκόρερ της Τότεναμ όταν λείπει φέτος η ομάδα του έχει πιο υψηλό συντελεστή γκολ (1.9 χωρίς εκείνον και 1.78 με αυτόν). Επίσης αμυντικά οι επιδόσεις της Τότεναμ είναι πιο καλές όταν λείπει απ’ όταν αγωνίζεται. Οι επιδόσεις αυτές δείχνουν πως η ομάδα του μπορεί να χειριστεί μία χαρά την απουσία του.

Ακόμα κι εάν δεν προλάβει τον ευρωπαϊκό τελικό η Τότεναμ έχει επιθετικές λύσεις. Από την άλλη και οι φανς της Λίβερπουλ ξέρουν πως η παρουσία του Νο10 της Τότεναμ δημιουργεί προβληματισμό για κάθε αντίπαλο. Εάν είναι στο 100% τότε οι “μάχες” του με τον Φαν Ντάικ θα κρίνουν πολλά.

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου εδώ!|21+

Ατελείωτο στοίχημα στo Τσάμπιονς Λιγκ με 200+ ειδικά!|21+

Σχολιάστε

X