Όμιλοι Champions League (1ος - 4ος Όμιλος): Μεγάλα ονόματα, αξιοσημείωτες επιστροφές

Όμιλοι Champions League (1ος – 4ος Όμιλος): Μεγάλα ονόματα, αξιοσημείωτες επιστροφές

Την προσεχή εβδομάδα ξεκινάει η μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με την τέλεση της 1ης αγωνιστικής του Champions League για την περίοδο 2018-2019. Οι περισσότεροι σύλλογοι παίρνουν τις τελευταίες ανάσες αυτές τις ημέρες και ετοιμάζονται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους με στόχο τη διάκριση στον κορυφαίο διασυλλογικό θεσμό της Γηραιάς ηπείρου.

1ος όμιλος
Η δομή του 1ου ομίλου είναι ενδιαφέρουσα. Οι «ροχιμπλάνκος» της Ατλέτικο Μαδρίτης δεν τα παρατάνε και ελπίζουν τη φετινή σεζόν να είναι ικανοί για την υπέρβαση, την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Τρις έφθασαν μέχρι τον τελικό στην ένδοξη ιστορία τους, άλλωστε. Η έκτη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League για τη Μπριζ είναι γεγονός, αποτελώντας τη δεύτερη σημαντικότερη εκπρόσωπο του Βελγίου στη διοργάνωση, μετά την Άντερλεχτ. Την καθοδήγησή της έχει ένας πρώην παίκτης της, ο Κροάτης Ιβάν Λέκο, που έχει αγωνιστεί μαζί της σε αυτό το επίπεδο.

Γουρλίδικος ή όχι ο αριθμός 13, μένει να φανεί αυτό φέτος για τη Ντόρτμουντ, καθώς τόσες είναι οι παρουσίες της στους «χρυσοφόρους» ομίλους. Υπενθυμίζεται ότι το 1997, οι Βεστφαλοί βρέθηκαν στο υψηλότερο σκαλί του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Δεν μπορούμε να παραλείψουμε τη Μονακό όμως, με τους Μονεγάσκους του Λεονάρντο Ζαρντίμ να έχουν αποδείξει την αξία τους και να συμπληρώνουν εννέα εμφανίσεις στη νεότερη μορφή της διοργάνωσης.

2ος όμιλος
Η αγγλική Τότεναμ θα αγωνιστεί για τρίτη διαδοχική χρονιά και τέταρτη συνολικά στους ομίλους του Champions League και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αποτελέσει ισχυρό αντίπαλο των άλλων ομάδων για την κατάληψη μίας εκ των δυο πρώτων θέσεων. Η πεντάκις πρωταθλήτρια Ευρώπης και καμάρι της Καταλονίας, Μπαρσελόνα θα επιδιώξει να επανέλθει στην κορυφή για πρώτη φορά το 2015 αλλά ο δρόμος είναι μακρύς και πρέπει πρώτα να καπαρώσει ένα εισιτήριο για τη νοκ άουτ φάση.

Η διψασμένη για διακρίσεις PSV Αϊντχόφεν επανήλθε πέρσι στην κορυφή του ολλανδικού πρωταθλήματος και φέτος έχει νέο προπονητή. Ο Φιλίπ Κοκού αποχώρησε με προορισμό την Τουρκία και τη Φενερμπαχτσέ, με τον άλλοτε συμπαίκτη του στους «ερυθρόλευκους» και την εθνική Ολλανδίας Μαρκ Φαν Μπόμελ να τον αντικαθιστά. Ως τέταρτη αλλά σε καμία περίπτωση αμελητέα ποσότητα, παρατίθεται η Ίντερ που θα αγωνιστεί ξανά στους ομίλους μετά την περίοδο 2011-12. Πρόκειται, άλλωστε, για τη δεύτερη πιο επιτυχημένη ιταλική ομάδα στο θεσμό, πίσω μόνο από τη συμπολίτισσα Μίλαν.

3ος όμιλος
Οι «παρτενοπέι» της Νάπολι, στους οποίους ηγείται ο πολύπειρος Κάρλο Αντσελότι, κάτοχος τριών Champions League ως προπονητής και δυο Κυπέλλων Ευρώπης ως παίκτης, διψούν για διακρίσεις. Η κραταιά Λίβερπουλ του πάντα απαιτητικού Γιούργκεν Κλοπ, πέρσι έφθασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό, κουβαλώντας ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία, στοχεύει πάντα στην κορυφή.

Από εκεί και πέρα, η ζάπλουτη και πάντα φιλόδοξη Παρί Σεν Ζερμέν δεν θέλει να σκέφτεται περίπτωση αποτυχίας και με τον Τόμας Τούχελ στο τιμόνι ευελπιστεί ότι φέτος θα είναι η χρονιά της. Τέλος, υπάρχει και ο πρωταθλητής Ευρώπης του 1991, Ερυθρός Αστέρας που κατέκτησε το τρόπαιο στην παλαιότερη μορφή του αλλά μέχρι φέτος δεν είχε κατορθώσει να συμμετάσχει στους ομίλους του Champions League. Την ηγεσία του έχει ένας αρκετά γνώριμος στους Έλληνες φιλάθλους, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

4ος όμιλος
Άκρως αμφίρροπος φαντάζει ο 4ος όμιλος, με την παρουσία τεσσάρων ομάδων που δείχνουν έτοιμες να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις την πρόκριση. Η πρώτη πορτογαλική ομάδα σε συμμετοχές στη σύγχρονη εποχή του Champions League Πόρτο, η πιο επιτυχημένη τουρκική ομάδα στην ιστορία του θεσμού Γαλατασαράι, η αναγεννημένη Λοκομοτίβ Μόσχας που επιστρέφει μετά από 14 χρόνια στη διοργάνωση και η επτά φορές πρωταθλήτρια Γερμανίας Σάλκε συνθέτουν την τετράδα.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στους τέσσερις συλλόγους δουλεύουν γηγενείς προπονητές: Η Πόρτο έχει τον άλλοτε άσο του ΠΑΟΚ, Σέρτζιο Κονσεϊσάο στο τιμόνι. Οι Γαλατασαράι και Λοκομοτίβ εμπιστεύτηκαν ξανά τις τύχες τους στους βετεράνους Φατίχ Τερίμ και Γιούρι Σέμιν ενώ η Σάλκε βαδίζει με τον «βενιαμίν» Ντομένικο Τεντέσκο. Ο τελευταίος, αν και με ιταλικές καταβολές, από πολύ μικρή ηλικία έγινε κάτοικος Γερμανίας και έχει λάβει την υπηκοότητα.

Live στοίχημα με μεγάλες αποδόσεις! |21+

Σχολιάστε

X