Ολυμπιακός - Μπασάκσεχιρ: Με προβάδισμα οι Πειραιώτες!

Ολυμπιακός – Μπασάκσεχιρ: Με προβάδισμα οι Πειραιώτες!

.

Εναρξη: 21:30, 13/08/2019
Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης, Πειραιάς

Οι Πειραιώτες έκαναν το πρώτο βήμα πρόκρισης για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και θέλουν να σφραγίσουν το εισιτήριο στον Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός το προβάδισμα
Ο Μασούρας σκόραρε, ο Σα έπιασε πέναλτι στις καθυστερήσεις και ο ανώτερος Ολυμπιακός -παρότι το έκανε θρίλερ- έφυγε με τη νίκη από την Τουρκία (1-0), έχοντας τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League! Εκτός έδρας νίκη, «λευκό» παθητικό. Έστω κι αν δεν έθελξε με την απόδοσή του, ο Ολυμπιακός πήρε ακριβώς ό,τι ζητούσε κόντρα στη Μπασάκσεχίρ στην Κωνσταντινούπολη. Ο Μαρτίνς φροντίζει να τονίζει στους παίκτες του πως τίποτα δεν έχει τελειώσει, άλλωστε το 0-1 είναι παγίδα.

Εχει αποδειχθεί ότι στην Ευρώπη όταν ο Ολυμπιακός κερδίζει το πρώτο του παιχνίδι εκτός έδρας με 1-0, η ρεβάνς στο Καραϊσκάκη γίνεται θρίλερ. Με τη Ρούμπιν την παρτίδα είχε σώσει ο Κάρολ, με τη Μέταλιστ ήρθε ο αποκλεισμός για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Με την Αρούκα η πρόκριση ήρθε στην παράταση! Ο Ποντένσε αισθάνεται ενοχλήσεις και η συμμετοχή του αποτελεί ερωτηματικό, ενώ ο Μαρτίνς σκέφτεται να χρησιμοποιήσει στο βασικό σχήμα ακόμα και τον Ρατζέλοβιτς, όπως και τον Ελ Αραμπί στη θέση του Γκερέρο. Ο Ζοσέ Σα σε τρεις αναμετρήσεις φέτος στην Ευρώπη κράτησε το μηδέν σε 275 λεπτά και ήταν ένας παίκτης – κλειδί και για το εκτός έδρας 0-0 με τη Βικτόρια Πλζεν και φυσικά και για το 0-1 στην Πόλη με την Μπασακσεχίρ.

Χωρίς εμπειρία η Μπασάκσεχιρ

Η Μπασάκ αποτελεί τη νέα δύναμη του τουρκικού ποδοσφαίρου και στόχος της να μπει σφήνα στις τρεις μεγάλες της Κωνσταντινούπολης. Πέρυσι έφτασε πολύ κοντά στο να κάνει την έκπληξη και να κατακτήσει την κορυφή του τουρκικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο, η Μπασάκσεχιρ, δεν τα κατάφερε αφού είδε στο τέλος την Γαλατάσαραϊ να της παίρνει τα ηνία. Το ρόστερ της είναι λαμπερό, αφού διαθέτει παίκτες όπως ο Ρομπίνιο, ο Αρντά Τουράν, ο Ντεμπά Μπα, ο Γκοκχάν Ινλέρ, και ο Γκαέλ Κλισί, ενώ στον πάγκο υπάεχει κι ένας παλιός γνωστός μας, ο Στέφανο Ναπολεόνι.

Ο παίκτης όμως που πραγματικά κάνει την διαφορά είναι ο Έντιν Βίσκα ο οποίος πέρυσι είχε 14 γκολ και 14 ασίστ! Ωστόσο, ο Βόσνιος ήταν ο μοιραίος της πρώτης αναμέτρησης, αφού έχασε το πέναλτι στις καθυστερήσεις. Οι Τούρκοι έδειξαν πολύ καλα στοιχεία, ωστόσο τους έλειψε η ουσία στην τελική προσπάθεια. Δεν είναι ομάδα έδρας και σίγουρα θα παίξουν επιθετικά για να κάνουν τη ζημιά. Πλήγμα η απουσία του εξαιρετικού μέσου, Καβεχτσί.

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου εδώ! |21+ 

Όλες οι αποδόσεις Champions League εδώ! |21+

Σχολιάστε

X