Σάλκε – Μάντσεστερ Σίτι: Δοκιμασία στην Κοιλάδα του Ρουρ

Σάλκε – Μάντσεστερ Σίτι: Δοκιμασία στην Κοιλάδα του Ρουρ

Εναρξη: 22:00, 20/02/2019
Γήπεδο: Arena AufSchalke (54.074), Γκελσενκίρχεν

Το βράδυ της Τετάρτης (22:00) στο Γκελσενκίρχεν, η Σάλκε φιλοξενεί τη Μάντσεστερ Σίτι για την 3η αγγλογερμανική μάχη στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με τους γηπεδούχους όμως να έχουν τη δυσκολότερη αποστολή.

Μπορεί στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ να είχε πολύ καλή παρουσία, όμως στην Μπουντεσλίγκα η Σάλκε απογοητεύει. Στην 14η θέση στο βαθμολογικό πίνακα, με το πιο πρόσφατο ματς να μένει στο 0-0 εντός έδρας με τη Φράιμπουργκ. Τέταρτη σερί νίκη για τη Μάντσεστερ Σίτι το Σάββατο, επικράτησε 4-1 της Νιούπορτ στην Ουαλία για το Κύπελλο Αγγλίας.

Στόχος όλοι οι τίτλοι στη Μάντσεστερ Σίτι
Δώδεκα νίκες στα 13 τελευταία παιχνίδια, οι πέντε σε Κύπελλο Αγγλίας και Λιγκ Καπ, αποτέλεσμα όλων αυτών η άνοδος στην 1η θέση της Πρέμιερ Λιγκ (παρότι έχει έναν αγώνα περισσότερο από τη Λίβερπουλ που ισοβαθμούν), προκρίθηκε στον 6ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, ενώ την Κυριακή (24/02) αντιμετωπίζει την Τσέλσι στον τελικό του Λιγκ Καπ.

Με λίγα λόγια, η Μάντσεστερ Σίτι διανύει την καλύτερη περίοδο της σεζόν σε ένα σημαντικό χρονικό σημείο, εδώ που παίζονται και κρίνονται όλοι οι τίτλοι σε Αγγλία και Ευρώπη. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι επικράτησε 4-1 της Νιούπορτ στην Ουαλία, παρότι το πρώτο ημίχρονο έληξε με 0-0. Εκτός από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και όλων των τίτλων που ακόμα διεκδικεί στην Αγγλία, η Ευρώπη αποτελεί μεγάλο στόχο.

Στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των «16» στη Γερμανία, ο Πεπ Γκουρδιόλα θα συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Κομπανί, ενώ επέλεξε τον Αγουέρο ο οποίος πήρε ανάσες το Σάββατο.

Για την υπέρβαση η Σάλκε
Ωραία ήταν η πορεία της στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, τα πράγματα από εδώ και περά δυσκολεύουν. Επόμενη αντίπαλος για τους «βασιλικούς μπλε» η πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι, ένα εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, η ομάδα που μαζί με την Παρί Σεν Ζερμέν αυτή τη στιγμή παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Τόσο βάσει δυναμικής, όσο και στόχων, η Σάλκε γνωρίζει πως εκεί που πρέπει να δώσει περισσότερο βάσει είναι το πρωτάθλημα, με την απογοητευτική σεζόν εντός συνόρων να την έχουν φέρει στην 14η θέση, επτά βαθμούς διαφορά από τη θέση των μπαράζ υποβιβασμού. Μπορεί η διαφορά να είναι μεγάλη, όμως η πορεία της τους τελευταίους μήνες είναι προβληματική.

Δύο ισοπαλίες και δύο ήττες στο πρόσφατο καρέ αγώνων, με το τελευταίο παιχνίδια πρωταθλήματος να μένει στο 0-0 εντός έδρας με τη Φράιμπουργκ. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Τεντέσκο θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Σεπφ (χαφ), Σταμπουλί (χαφ), Σκρίμπσκι (χαφ) και Εμπολό (φορ). Τουλάχιστον επιστρέφει ο μπακ Καλιτζούρι.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Τρεις φορές έχουν παίξει στο παρελθόν οι δύο ομάδες, με τους Αγγλους να έχουν δύο νίκες και μία οι Γερμανοί. Η πιο πρόσφατη συνάντησή τους για τους ομίλους του ΟΥΕΦΑ Καπ στη σεζόν 2008-09, με τη Μάντσεστερ Σίτι να φύγει νικήτρια από το Γκελσενκίρχεν με 2-0.

Μόλις μία ισοπαλία σε 11 επισκέψεις στη Γερμανία για την πρωταθλήτρια Αγγλίας, έχοντας υποστεί 6 ήττες, ενώ 4 φορές έφυγαν με το διπλό. Μοιρασμένη η παράδοση για τη Σάλκε κόντρα σε αγγλικές ομάδες. Τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες για τους «βασιλικούς μπλε».

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στo Champions League με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

 

Σχολιάστε

X