Τα στατιστικά του τελικού του Champions League!

Τα στατιστικά του τελικού του Champions League!

Τότεναμ vs Λίβερπουλ στη Μαδρίτη για την κούπα του νικητή του Champions League και τα στατιστικά τους παίζουν τη δική τους σημασία στο μεγάλο ραντεβού!

Στο Wanda Metropolitano της Μαδρίτης, Τότεναμ και Λίβερπουλ θα διεκδικήσουν την πολυπόθητη κούπα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Θα είναι οι Reds αυτοί που θα επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης ή οι Σπερς θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν ένα μοναδικό κατόρθωμα;

Στην Ευρώπη, Τότεναμ και Λίβερπουλ θα τεθούν αντιμέτωπες μετά τους ημιτελικούς για το Κύπελλο UEFA τη σεζόν 1972-1973. Τότε η ομάδα του Ανφιλντ είχε επικρατήσει εντός με 1-0, χάνοντας στη ρεβάνς με 2-1. Πήρε την πρόκριση και με κεκτημένη ταχύτητα έκαμψε την αντίσταση της Γκλάντμπαχ, φτάνοντας έτσι στην κατάκτηση του τροπαίου.

Τότεναμ – Λίβερπουλ, τα στατιστικά του τελικού του Champions League!

Τότεναμ και Λίβερπουλ έχουν βρεθεί απέναντι 170 φορές σε όλες τις διοργανώσεις στο Νησί, με τους Reds να μετρούν 79 νίκες, τους Σπερς 48, ενώ 43 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. H Λίβερπουλ έχει γνωρίσει την ήττα μόνο σε ένα από τα 14 τελευταία ματς απέναντι στην Τότεναμ, στο 4-1 της φετινής σεζόν.

Σε επίπεδο Champions League, είναι ο δεύτερος βρετανικός τελικός. Η πρώτη φορά ήταν το 2008, στον τελικό της Μόσχας, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε αντιμετωπίσει την Τσέλσι με τους Κόκκινους Διαβόλους να πανηγυρίζουν στη διαδικασία των πέναλτι και τον Τέρι να… γλιστρά στο κρίσιμο πέναλτι.

Μπορεί να είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός Πρωταθλητριών/Champions League για την Τότεναμ, ωστόσο οι Σπερς ήταν οι πρώτοι που κατέκτησαν ευρωπαϊκή κούπα, επικρατώντας με 5-1 της Ατλέτικο Μαδρίτης το 1963 στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Στον αντίποδα, η Λίβερπουλ για τρίτη φορά στην ιστορία της καταφέρνει να βρίσκεται για δύο σερί σεζόν στον τελικό. Θα είναι η 21η παρουσία της σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης της UEFA, έχοντας 11 νίκες!

Η Τότεναμ έχει παίξει οκτώ φορές με αγγλική ομάδα σε ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, μετρώντας τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες. Η Λίβερπουλ είναι αήττητη στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις της με αγγλική ομάδα στην Ευρώπη, έχοντας τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες.

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου εδώ!|21+

Ατελείωτο στοίχημα στo Τσάμπιονς Λιγκ με 200+ ειδικά!|21+

Σχολιάστε

X