Βίντι – ΑΕΚ: Αποστολή στη Βουδαπέστη

Βίντι – ΑΕΚ: Αποστολή στη Βουδαπέστη

Στο γήπεδο-στολίδι της ιστορικής Φερεντσβάρος, γνωστό και ως Groupama Arena για λόγους χορηγίας, η Βίντι φιλοξενεί την ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι για τα προκριματικά του Champions League. Η Ένωση δεν έχει κατορθώσει να κατακτήσει διπλό στην Ουγγαρία σε πέντε ευρωπαϊκές εξορμήσεις της, μετρώντας δυο ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Who is who
Η Βίντι έχει ιδρυθεί το 1941 και στην πορεία των ετών η αλλαγή του ονόματός της ήταν συχνό φαινόμενο. Τα χρώματά της παρέμειναν σταθερά, όμως, είναι το μπλε και το κόκκινο. Εδρεύει στην πόλη Σεκεσφεχερβάρ που μεταφράζεται ως «άσπρο κάστρο» στα ελληνικά. Τρία πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, τρία Λιγκ Καπ και 2 Σούπερ Καπ είναι οι τίτλοι της. Το φετινό καλοκαίρι άλλαξε μία ακόμη φορά το όνομά της σε MOL Βίντι, με τη MOL (Magyar OLaj) να είναι ο βασικός χορηγός της και πολυεθνική πετρελαϊκή εταιρεία, η δεύτερη μεγαλύτερη στις αγορές της κεντροανατολικής Ευρώπης.

Η ουγγρική ομάδα, άλλοτε με το όνομα Φέχερβαρ ή Βιντεότον, έχει ήδη πραγματοποιήσει υπέρβαση στο φετινό Champions League. Απέκλεισε κατά σειρά τις Ντουντελάνζ (1-1, 2-1), Λουντογκόρετς (0-0, 1-0) και Μάλμε (1-1, 0-0), ουσιαστικά «κλέβοντας» τις προκρίσεις. Με την παρουσία της στα play offs, έχει ήδη καπαρώσει εισιτήριο συμμετοχής στους ομίλους του Europa League αλλά ελπίζει να κάνει το «θαύμα», ήτοι την παρουσία στους αντίστοιχους του Champions League. Οι Ούγγροι δεν χρησιμοποιούν τη φυσική τους έδρα, καθώς το νέο γήπεδο είναι υπό κατασκευή, αλλά το γήπεδο της Φερεντσβάρος το οποίο έχει χωρητικότητα 23.700 θεατών. Στην εν λόγω έδρα αγωνίζεται προσωρινά και η εθνική ομάδα της Ουγγαρίας.

Ο προπονητής
Ο Μάρκο Νίκολιτς βρίσκεται από πέρσι στο τιμόνι των Ούγγρων και κατέκτησε μαζί τους το περσινό πρωτάθλημα. Ο 39χρονος Σέρβος είχε κατακτήσει πρόπερσι το νταμπλ στη χώρα του με την Παρτιζάν και επιθυμούσε μία ακόμη ευκαιρία στο εξωτερικό. Βλέπετε, το δεύτερο εξάμηνο της περιόδου 2015-2016 εργάστηκε στη Σλοβενία και συγκεκριμένα στην ιστορική Ολίμπια Λιουμπλιάνα. Ο λόγος της αποπομπής του ήταν εξωαγωνιστικός καθώς επιτέθηκε φραστικά με ρατσιστικά σχόλια σε έναν Νιγηριανό παίκτη της ομάδας του κατά τη διάρκεια ενός αγώνα και τιμωρήθηκε με επτά παιχνίδια μακριά από τους πάγκους και «τσουχτερό» πρόστιμο.

Με συγκρατημένη αισιοδοξία
Η ΑΕΚ μετά τον άθλο του αποκλεισμού της Σέλτικ (1-1, 2-1)
έχει ένα τελευταίο εμπόδιο πριν από τη συμμετοχή της στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League. Η Ένωση έχει ραντεβού με την ιστορία και δεν θέλει να φανεί ασυνεπής. Αν και βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της νέας περιόδου, οι παίκτες της δείχνουν έτοιμοι για την επιστροφή του συλλόγου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση για πρώτη φορά μετά το 2006.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης διατήρησε χαμηλούς τόνους και στις δηλώσεις του: «Μπορεί όλοι να λένε ότι η ΑΕΚ είναι φαβορί, όμως σ΄αυτό το επίπεδο οι πιθανότητες είναι 50-50. Μπορεί και να βολεύει τον αντίπαλο να λέει ότι η ΑΕΚ είναι φαβορί, όμως περιμένουμε ένα σκληρό και δύσκολο παιχνίδι. Τα προηγούμενα ματς η Βίντι τα έφερε στον τρόπο που ήθελε, τα πήγε πολύ κλειστά. Αρα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι΄αυτό και να προσέξουμε τις αντεπιθέσεις τους».

Στο αγωνιστικό σκέλος, μακροχρόνιοι απόντες είναι οι Τσιγκρίνσκι (στόπερ) και Μπογιέ (εξτρέμ) αλλά επανέρχονται οι Λόπες (μπακ) και Γαλανόπουλος (χαφ), αυξάνοντας τις επιλογές του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Εύκολο Cash Out*! Πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X