Championship 2019-2020: Μετά τη Λιντς, όλα ανοιχτά για άνοδο στην Premier League!

Championship 2019-2020: Μετά τη Λιντς, όλα ανοιχτά για άνοδο στην Premier League!

Είναι μία διαπίστωση που υπάρχει γενικά στο ποδόσφαιρο και το κοινό ότι η Λιντς ανεξάρτητα στην κατηγορία που βρισκόταν κρατούσε το status και το όνομά της ως ένα πραγματικά μεγάλο club παρά τις δυσκολίες που πέρασε. Ναι, 16 χρόνια μακριά από τα μεγάλα σαλόνια και η Γιουνάιτεντ είναι η ομάδα που δεν έχει ξεχαστεί από κανέναν όλα αυτά τα χρόνια. Η επιστροφή στην Premier League, σε μία κατηγορία που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της είναι μία εξέλιξη που την ανεβάζει ξανά επίπεδο και της προσφέρει μεγάλη οικονομική τόνωση.

Η Λιντς επέστρεψε, αλλά είναι και η μοναδική ομάδα της Τσάμπιονσιπ από αυτές που διεκδικούν άνοδο ή παραμονή που δεν έχει άγχος. Η ομάδα του Μπιέλσα εκπλήρωσε τον τεράστιο στόχο της, ωστόσο όλα είναι ανοιχτά για τη 2η προνομιούχο θέση, για τα πλέι οφ, αλλά και την παραμονή.

H μάχη της απευθείας ανόδου στην Premier League

Η Γουέστ Μπρομ συνεχίζει να μην πείθει και η ήττα από τη Χάντερσφιλντ εκτός έδρας με 1-0 της στέρησε την ευκαιρία να πανηγυρίσει την άνοδο πίσω από τη Λιντς. Βέβαια, στάθηκε… τυχερή, μιας και η Μπρέντφορντ γνώρισε κι αυτή την ήττα (1-0 εκτός από τη Στόουκ), με συνέπεια να μείνει στο -1 από τη 2η θέση και τη Μπρομ. Η τελευταία υποδέχεται την αδιάφορη ΚΠΡ και θέλει νίκη για να εξασφαλίσει την απευθείας άνοδο. Η Μπρέντφορντ που έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από την ανταγωνίστριά της θα παίξει εντός με την Μπάρνσλεϊ που… καίγεται για την παραμονή της. Οι γκέλες των δυο παραπάνω έδωσαν την ευκαιρία στη Φούλαμ να ελπίζει! Νίκη 5-3 κόντρα στη Σέφιλντ, στο -1 και στο -2 από την 3η και 4η θέση αντιστοίχως οι «κότατζερς». Η Φούλαμ θα παίξει εκτός με την αδιάφορη Γουίγκαν, θέλει δική της νίκη, να χάσει η Γουέστ Μπρομ και παράλληλα να μην κερδίσει η Μπρέντφορντ.

Τρεις ομάδες για δυο θέσεις στα Play off ανόδου

Από κει πέρα, Νότιγχαμ, Κάρντιφ και Σουόνσι θα δώσουν τη δική τους μάχη για δυο θέσεις στα πλέι οφ (5η και 6η). Η Φόρεστ δεν κατάφερε να πάρει μίνιμουμ τον βαθμό που χρειαζόταν για να «κλειδώσει» και μαθηματικά το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια, αντίθετα γνώρισε την ήττα στο 90+3′ από την προτελευταία Μπάρνσλεϊ, η οποία έπαιζε τα πάντα για την παραμονή. Το σύνολο του Σαμπρί Λαμουσί, εξακολουθεί να χρειάζεται απλά την ισοπαλία στο τελευταίο ματς, απέναντι στην αδιάφορη Στόουκ. Ωστόσο, ακόμα και στο χειρότερο σενάριο της ήττας, θα πρέπει ταυτόχρονα να νικήσει η Σουόνσι (στο -3), με τέτοιο σκορ που θα καλύψει και την εις βάρος της διαφορά τερμάτων (+11 η Φόρεστ, +6 οι Κύκνοι).

Η μάχη της παραμονής

H Λούτον πήρε τεράστιο διπλό στην έδρα της Χαλ και να την σπρώχνει στην άκρη του γκρεμού. Το τέρμα του Καζένγκα Λούα-Λούα πέντε λεπτά πριν το τέλος έδωσε τη νίκη στους  νεοφώτιστους που ισοβάθμησαν με την Τσάρλτον (48β.) στη ζώνη παραμονής, όμως υστερούν στην ισοβαθμία. Μπέρμιγχαμ και Μίντλεσμπρο είναι στους δύο βαθμούς παραπάνω, όμως όλα είναι ανοιχτά. Ετσι, στην τελευταία στροφή η Λούτον θα υποδεχθεί την αδιάφορη Μπλάκμπερν, όταν η Τσάρλτον θα παίζει εκτός με την πρωτοπόρο Λιντς. Η Μπέρμιγχαμ που δεν έχει νίκη στο restart παίζει εντός με την Ντέρμπι που δεν έχει κίνητρα, ενώ η «Μπόρο» ταξιδεύει στο Σέφιλντ. Η Χάντερσφιλντ (51 β.) έκανε τεράστιο βήμα παραμονής  με τη μεγάλη νίκη επί της Γουέστ Μπρομ, μιας και έχει πολύ καλύτερη διαφορά τερμάτων από τη Λούτον.

Η τελευταία αγωνιστική στην Championship (22/7 – 21.30)

Mπέρμιγχαμ – Ντέρμπι
Μπρέντφορντ – Μπάρνσλεϊ
Μπρίστολ – Πρέστον
Κάρντιφ – Χαλ
Λιντς – Τσάρλτον
Λούτον – Μπλάκμπερν
Μίλγουολ – Χάντερσφιλντ
Νότιγχαμ – Στόουκ
Ρέντινγκ – Σουόνσι
Σέφιλντ – Μίντλεσμπρο
Γουέστ Μπρομ – ΚΠΡ
Γουίγκαν – Φούλαμ

Η βαθμολογία των ομάδων για άνοδο και Play off

2. Γουέστ Μπρομ 82 β. (+32)
3. Μπρέντφορντ 81 β. (+43)
4. Φούλαμ 80 β. (+16)
5. Νότιγχαμ 70β. (+11)
6. Κάρντιφ 70β. (+7)
7. Σουόνσι 67β. (+6)

Η βαθμολογία των ομάδων για την αποφυγή του υποβιβασμού
18. Χάντερσφιλντ 51 (-15)
19. Μίντλεσμπρο 50 (-14)
20. Μπέρμπιγχαμ 50 (-19)
21. Τσάρλτον 48 (-11)
22. Λούτον 48 (-29)
23. Μπάρνσλεϊ 46 (-21)
24. Χαλ 45 (-27)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Τσάμπιονσιπ με 100+ ειδικά!

Σχολιάστε

X