Chinese Super League 2020: Στη σέντρα η Κίνα!

Chinese Super League 2020: Στη σέντρα η Κίνα!

Έπειτα  από πέντε μήνες παύσης λόγω του COVID-19 και σε μία χώρα από την οποία άρχισε η πανδημία η κινέζικη ποδοσφαιρική Λίγκα ακολουθεί τα βήματα της μπασκετικής σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σεζόν στις 25 Ιουλίου. Ωστόσο όλα αυτά γίνονται με πολύ πιο αυστηρό πλαίσιο.

Από τις πλέον δραστικές αλλαγές είναι η παρουσία play off υποβιβασμού. Στις σεζόν προ κορονοϊού οι δύο τελευταίες ομάδες στην κατηγορία 16 συλλόγων έπεφταν αυτομάτως και οι δύο πρώτοι της Β’ κατηγορίας ανέβαιναν. Το 2020 τόσο οι θέσεις του υποβιβασμού όσο και εκείνες της ανόδου θα καθοριστούν με play off.

Η επιβεβαίωση ήρθε από την Ομοσπονδία της Κίνας που ανέφερε ότι η 15η ομάδα της βαθμολογίας θα παίξει σε play off με την 2η ομάδα της League One (Β’ κατηγορία) της Κίνας.

Οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα για 5 αλλαγές ανά αγώνα. Οι προπονητές θα μπορούν να δηλώσουν 12 αναπληρωματικούς αντί για επτά, όπως ήταν συνήθως και αυτό σημαίνει πως κάθε ομάδα θα έχει 23 παίκτες ως αποστολή.

Τα νέα μέτρα λόγω κορονοϊού

Η κινέζικη Λίγκα επίσης έδωσε την δυνατότητα στις ομάδες που λόγω των περιορισμών και των προβλημάτων με τις μετακινήσεις θα έχουν πιο λίγους ξένους να αιτούνται ο αντίπαλός τους να έχει επίσης μειωμένο αριθμό ξένων στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Αυτό θα μπορεί να γίνεται ανά ματς και σύμφωνα με τις συνθήκες και τις καταστάσεις. Αυτό ήταν πρόβλημα για ομάδες όπως η Τσοντσίνγκ Ντανγκάι που είχε προβλήματα με ξένους όπως οι Φερναντίνιο, Μαρτσίνιο, Κάρντετς και τον Πολωνό Μιερτσεζιέσκι.

Σύμφωνα με τις οδηγίες όλες οι ομάδες θα πρέπει να τηρούν πολύ αυστηρά πρωτόκολλα. Στο ξεκίνημα της διοργάνωσης οι 16 ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους και οι πόλεις Νταλιάν και Σουνζού θα φιλοξενήσουν τους αγώνες. Όπως και τα άλλα πρωταθλήματα και κυρίως τα μεγάλα της Ευρώπης έτσι και η κινέζικη Λίγκα θα έχει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις.

Σε σχέση με την δομή του πρωταθλήματος μετά την φάση των ομίλων θα προκύψουν 4 ομάδες από κάθε γκρουπ για να παλέψουν για τον τίτλο. Η τελευταία ομάδα πέφτει και η προτελευταία όπως προαναφέραμε θα δώσει play off.

Τα ματς θα είναι διπλά, οπότε θα υπάρξουν 14 αγωνιστικές. Βασικό κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας θα είναι τα ματς που έχουν δώσει μεταξύ τους οι ισόβαθμες ομάδες. Στην συνέχεια χωρίς να έχει επισημοποιηθεί από την Λίγκα πάντως θα υπάρχουν διπλά νοκ άουτ ματς μέσα από τις διασταυρώσεις των ομάδων στα δύο γκρουπ απ’ όπου θα αναδειχθεί και η τελική κατάταξη.

Σχετικά με τον αριθμό των ξένων φέτος οι ομάδες θα μπορούν να έχουν επτά. Σε κάθε αναμέτρηση θα επιτρέπονται πέντε σε αποστολή και τέσσερις ταυτόχρονα στο γήπεδο.

Σε σχέση με τις ομάδες που θα έχουν πρόβλημα με τους ξένους τους λόγω των περιορισμών του COVID-19 υπάρχει και η πρόβλεψη ο αντίπαλός τους να έχει δύο λιγότερους ξένους από το επιτρεπτό όριο.

Οι κανόνες για τα θέματα υγείας θα είναι απίστευτα αυστηροί και σε ζητήματα απομόνωσης των ομάδων ενώ ακόμα και στο φαγητό υπάρχουν περιορισμοί (δεν θα επιτρέπεται το χοιρινό). Παράλληλα πραγματικά μεγάλες μεταγραφές δεν έγιναν ενώ μεγάλοι πρωταγωνιστές της περσινής σεζόν όπως οι Ιγκάλο και Καράσκο δεν επιστρέφουν στην κινέζικη Λίγκα.

Oι διεκδικητές της Chinese Super League

Στους διεκδικητές της κινεζικής Λίγκας και του τίτλου φέτος είναι αρκετές ομάδες. Υπάρχει η περσινή πρωταθλήτρια, Γκουαντζού Εβεργκράντε, που έχει 9 τίτλους στα τελευταία 10 χρόνια. Μία ομάδα με στόχο και τον τίτλο και το Champions League Ασίας και με τεχνικό τον Ιταλό Καναβάρο και με δυνατά της… όπλα παίκτες όπως οι Παουλίνιο, Ταλίσκα και Έλκεσον.

Η 2η της κατηγορίας πέρυσι Γκουάν Πεκίνου θα είναι μία ακόμα διεκδικήτρια του πρωταθλήματος. Έχει να πάρει πρωτάθλημα βέβαια από το 2009. Είναι μία ιδιαίτερα σοβαρή και ποιοτική ομάδα που έχει τις πιθανότητές της για τον τίτλο.

Υπάρχει η 3η Σανγκάη ΣΙΠΓ που το 2018 ήταν πρωταθλήτρια. Μία ομάδα που πέρυσι ταλανίστηκε με προβλήματα έλλειψης επιθετικών και φέτος ποντάρει στον Αρναούτοβιτς. Προπονητής της είναι ο άλλοτε νταμπλούχος με τον Ολυμπιακό, Βίτορ Μέλο Περέιρα.

Η 4η πέρυσι Τζιανγκσού Σ. είναι επίσης μία αξιόλογη ομάδα με καλό σύνολο με παίκτες όπως οι Τεσέιρα και Έντερ. Στις υπολογίσιμες ομάδες της κατηγορίας της κινεζικής Λίγκας, είναι και η Σαντόνγκ Λ., 5η της κατηγορίας πέρυσι. Έχει στο δυναμικό της παίκτες όπως οι Φελαϊνί και Γκρατσιάνο Πελέ.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν ομάδες όπως η 6η πέρυσι Γουχάν Ζαλ, η ομάδα του Λι Τιέ, που επιβραβεύτηκε για την πορεία της με την θέση του προπονητή της Εθνικής Κίνας. Την θέση του πήρε ο Γκονζάλες.

Η Τιανζίν Τέντα, που ήταν 7η πέρυσι, έχει αρκετά προβλήματα και κενά στο ρόστερ της για φέτος. Η Χενάν Τζιανζέ που πέρυσι βγήκε 8η είχε μία πολύ καλή παρουσία και ανέλπιστα καλή πορεία. Μετά την αποχώρηση του κόουτς Μπαοσάν λόγω διαφωνιών στα οικονομικά με την διοίκηση έχει υπηρεσιακό τον Γιανγκ Τζι. Στην περσινή κατάταξη στην 9η θέση ήταν η Νταλιάν που θα έχει στον πάγκο της τον Ράφα Μπενίτεθ και πέρασε από διοικητικά και οικονομικά προβλήματα. Εν τέλει λύθηκαν αυτά τα θέματα.

Η Τσονγκίνκ Ντανγκάι Λιφάν (πέρυσι 10η) αντί με τον Ολλανδό Ζόρντι Κρόιφ θα πορευθεί φέτος με τον Κορεάτη Τσανγκ στον πάγκο της.  Η Χεμπέι Τσάινα, που την περασμένη σεζόν ήταν 11η, είχε σημαντικές απώλειες στο ρόστερ της και ενώ της λείπει ένας καλός και αξιόπιστος φορ.

Η Γκουανζού R & F έκανε πέρυσι μία κακή σεζόν ειδικά στο αμυντικό σκέλος και βγήκε 12η και παρότι είχε τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας, Εράν Ζάχαβι. Στον πάγκο την θέση του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς πήρε ο Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ.

Στην 13η θέση πέρυσι ήταν η Σανγκάη Σενχούα, που άλλαξε προπονητή μες στην χρονιά με τον Τσόι να αντικαθιστά τον Κίκε Φλόρες. Θα στερηθεί τον Ιγκάλο που λόγω COVID-19 έμεινε στην Αγγλία και δεν γύρισε.

Η Σενζέν ήταν η ομάδα που τερμάτισε πέρυσι προτελευταία όμως επειδή διαλύθηκε η Τιανζίν Τιανχάι (κήρυξη πτώχευση) έμεινε κατηγορία. Τεχνικός της είναι ο Ντοναντόνι και φέτος. Αρκετά κακή ομάδα γενικά. Οι νεοφώτιστες είναι η Κινγκτάο Χουανγκχάι, 1η πέρυσι στη Β’ κατηγορία, με την Σιγιαζουάνγκ. Φέτος θα έχει τεχνικό τον Σεσπέδες αντί του Λίγιο που βρήκε δουλειά στην Σίτι ως βοηθός του Γκουαρντιόλα στην Σίτι. Το ρόστερ της είναι αρκετά καλό πάντως.

Η 2η της περσινής Β’ κατηγορίας που ανέβηκε είναι η Σιγιαζουάνγκ. Στόχος της με τεχνικό τον Γκοτμπί θα είναι να σωθεί, κάτι που θα επιδιώξει και η Κινγκτάο.

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X