Ουνιονίστας, όταν η αγάπη των φιλάθλων δε σβήνει ποτέ...

Ουνιονίστας, όταν η αγάπη των φιλάθλων δε σβήνει ποτέ…

Ουνιονίστας, η ομάδα των φιλάθλων! Αγάπη και σεβασμός κράτησαν… ζωντανή τη Σαλαμάνκα και η Ισπανία αποθεώνει τη «σταχτοπούτα». 

Ο Λαμπρόπουλος αστοχεί στο πέναλτι της Λα Κορούνια και από τα πόδια του Χοσέ Ανχελ η Ουνιονίστας περνά στην επόμενη φάση του Copa del Rey! To «Pistas del Helmántico» κατάμεστο από… 3583 αποθεώνει την ομάδα από τη Σαλαμάνκα για μια ιστορική επιτυχία. Οι πανηγυρισμοί δεν έμειναν εκεί, αφού η κλήρωση στη φάση των «32» του κυπέλλου την έφερε απέναντι από τη Βασίλισσα! Μια τεράστια στιγμή για την ομάδα που δημιουργήθηκε το 2013 από αγνή οπαδική αγάπη και σεβασμό στην UD Salamanca.

Η τελευταία… έσβησε το 2013 έπειτα από δικαστική απόφαση. Τα 90 χρόνια ιστορίας διαγράφηκαν με μιας εξαιτίας της τρομερής κακοδιαχείρισης από τους ανθρώπους που βρέθηκαν στη διοίκηση του συλλόγου. Το καλοκαίρι του 2013, με χρέος 23 εκατομμυρίων ευρώ, μπήκε η οριστική ταφόπλακα στην ομάδα. Η ομάδα με τις 12 σεζόν στην Primera είχε σβήσει από τον ποδοσφαιρικό χάρτη, όχι όμως και από το μυαλό των οπαδών της.

Η νέα ομάδα, ανήκει ολοκληρωτικά στους φιλάθλους, που θέλησαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο στα χέρια τους, για να μη ζήσουν ξανά εφιαλτικές στιγμές. Η αγάπη και ο σεβασμός για το σύλλογο έφερε τη δημιουργία της Ουνιονίστας και τα παραπάνω αποτυπώνονται στο έμβλημα της ομάδας… Στην παρουσία του ταύρου που υποδηλώνει την δύναμη για τις δυσκολίες της ζωής. Στα εννέα αστέρια που αντιπροσωπεύουν τα 90 χρόνια ιστορίας της UD Salamanca. Στην επιγραφή «In Memoriam UDS 1923 – 2013». Στο ρητό «Ad Astra per Áspera», που είναι… μότο ζωής και σημαίνει «στ’ αστέρια, μέσα απ’ τον πιο δύσκολο δρόμο»! Και στο βάθος, η παλιά ποδοσφαιρική μπάλα, για τον ρομαντισμό του αθλήματος.

Μέσα σε ένα χρόνο πήρε την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία της περιφέρειας. Το δημοτικό συμβούλιο δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο κι έδωσε άδεια για τη χρήση του Ciudad de Salamanca Stadium, γνωστό και ως Las Pistas del Helmantico. Οι αναμνήσεις δεν έσβησαν ποτέ, αλλά οι φιλοδοξίες ήταν αυτές που έδιναν ώθηση! Ετσι, μέχρι το 2018 η Ουνιονίστας είχε καταφέρει να φτάσει στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, όπου βρίσκεται σήμερα.

Το κλαμπ μετράει 2.800 εγγεγραμμένα, ενώ σπόνσορα και λέσχη οπαδών στο Μπαθ της Αγγλίας! Στο γήπεδο της ομάδας σε κάθε παιχνίδι παρουσιάζεται και το πανό τους που διαφημίζει τα… boat trips στην πόλη. Ενόψει της αναμέτρησης με τη Ρεάλ Μαδρίτης στις 22 Ιανουαρίου, έχει προκύψει ζήτημα με το γήπεδο στο οποίο θα διεξαχθεί το παιχνίδι λόγω της πολύ μικρής χωρητικότητας. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το πολύ μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο γήπεδο της Salmantino, το Estadio Helmantico.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις Κόπα Ντελ Ρέι εδώ!

Σχολιάστε

X