Νάπολι -Ίντερ: Με το βλέμμα στον Τελικό!

Νάπολι -Ίντερ: Με το βλέμμα στον Τελικό!

Eναρξη: 22.00, 13/06/2020
Γήπεδο: San Paolo (Κεκλεισμένων των θυρών)

Επαναληπτικός ημιτελικός του Κυπέλλου Ιταλίας, πρώτο ματς των δυο ομάδων μετά τη διακοπή λόγω πανδημίας. Η Νάπολι είχε επικρατήσει 1-0 στο Giuseppe Meazza. Σε περίπτωση ίδιου σκορ ακολουθεί η διαδικασία των πέναλτι. 

Ήταν 6 Δεκεμβρίου όταν οι φίλοι των Νερατζούρι δεν είχαν γκολ για να πανηγυρίσουν. Το μοναδικό άσφαιρο ματς της Ίντερ στην σεζόν (πριν έρθει το ντέρμπι με τη Γιουβέντους), μια λευκή ισοπαλία απέναντι στην Ρόμα. Από τότε, καμία ομάδα δεν είχε κρατήσει απαραβίαστη την εστία της, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Πόσο μάλλον από την ομάδα του Κόντε… Η Νάπολι κρεμόταν από την ελπίδα του Κυπέλλου, καθώς στο πρωτάθλημα παραπαίει και ήθελε το προβάδισμα πρόκρισης, έστω και στο «Μεάτσα», εκεί όπου η Μίλαν βυθίστηκε προ ημερών. Η ομάδα του Γκατούζο, όμως, διέψευσε την μοίρα της και έφυγε με μεγάλο διπλό (0-1), κάνοντας αποφασιστικό βήμα προς τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας. Έπειτα από τέσσερις μήνες οι δυο τους τα λένε ξανά, στο πρώτο παιχνίδι τους στο restart της σεζόν!

Θέλει το κύπελλο η Νάπολι

H Nάπολι θέλει να μπει δυνατά και στόχος της να βρεθεί στον τελικό για να διεκδικήσει το έκτο κύπελλο στην ιστορία της. Αλλωστε, την περσινή σεζόν είχε αποκλειστεί από τη Μίλαν στα προημιτελικά. Στα τρία ραντεβού για το Coppa Italia δεν έχει δεχθεί ακόμα γκολ. Πριν τη διακοπή έτρεψε αήττητο πέντε αγώνων, αν και η διαφορά από την 4η θέση είναι μεγάλη (9 βαθμοί). Ο Γκατούζο δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Κώστα Μανωλά, αντίθετα στα πλάνα του θα βρίσκεται ο Κουλιμπαλί. Η Νάπολι δημιουργεί φάσεις, αλλά δεν έχει ουσία «Δε γίνεται να παίζουμε καλά για μισή ώρα και να κερδίζουμε…» τόνιζε ο Τζενάρο Γκατούζο πριν τη διακοπή

Νάπολι: Οσπίνα, Ντι Λορέντσο, Μαξίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Ρουί, Ντεμέ, Ζιελίνσκι, Ρουίθ, Καγιεχόν, Μέρτενς, Ινσίνιε

Για την ανατροπή η Ίντερ

Ο Κόντε έχει μεγάλη και πολύ καλή φήμη κατάκτησης πρωταθλημάτων όμως στα νοκ άουτ δεν τα καταφέρνει τόσο καλά. Το να φέρει στην Ίντερ (επτά κατακτήσεις) το πρώτο της τρόπαιο εδώ και δέκα χρόνια σχεδόν θα δείξει πως οι Νερατζούρι κινούνται σε σωστή κατεύθυνση. Υπάρχει το μειονέκτημα του 0-1, ωστόσο είναι το πρώτο παιχνίδι της επανέναρξης και φυσικά το ματς θα διεξαχθεί στο… παγωμένο Σαν Πάολο. Πως θα παρουσιαστεί ο Λαουτάρο Μαρτίνες; Ο Αργεντίνος πιέζει να φύγει για τη Μπαρτσελόνα, αλλά η Ιντερ δε θέλει να τον παραχωρήσει με λιγότερα από τη ρήτρα. Ο Κόντε δεν μπορεί να υπολογίζει στον Παντέλι, δύσκολα θα προλάβει ο Γοδίν, ενώ αμφίβολος είναι ο Ματίας Βεσίνο. Αντίθετα, ο Αλέξις Σάντσες είναι πανέτοιμος.

Ιντερ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φρέι, Μπαστόνι, Καντρέβα, Ερικσεν, Μπρόζοβιτς, Μπαρέλα, Γιανγκ, Λαουτάρο, Λουκάκου

Νάπολι – Ίντερ σε αριθμούς

Η Νάπολι έχει κερδίσει μόλις τρία από τα 12 παιχνίδια με την Ιντερ για το Κύπελλο, αλλά αυτές ήρθαν στα τέσσερα πιο πρόσφατα ραντεβού.

Οταν η Ιντερ χάνει το πρώτο παιχνίδι σε ημιτελική φάση πάντα μένει εκτός. Συνέβη με τη Μίλαν το 1985, αλλά και με την Πάρμα το 1999.

Οταν η Νάπολι κερδίζει το πρώτο παιχνίδι σε ημιτελική φάση πάντα περνά στην επόμενη φάση. Το 1987 τα είχε καταφέρει με την Κάλιαρι και το 1989 με την Πίζα.

Την τελευταία φορά που η Ίντερ έχασε δυο διαδοχικά παιχνίδια για το Coppa Italia ήταν το 2013, στα ημιτελικά από τη Ρόμα.

Ενα γκολ θέλει ο Μέρτενς για να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ της Νάπολι σε όλες τις διοργανώσεις. Μετρά 121 γκολ όπως και ο Χάμσικ.

Ίντερ – Νάπολι, η παράδοση

12/02/2020 Ίντερ – Νάπολι 0-1
06/01/2020 Νάπολι – Ίντερ 1-3
19/05/2019 Νάπολι – Ίντερ 4-1
26/12/2018 Ίντερ – Νάπολι 1-0
11/03/2018 Ίντερ – Νάπολι 0-0
21/10/2017 Νάπολι – Ίντερ 0-0

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Serie A με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X