Ντινάμο Μπρεστ: Θέλει να κάνει την επανάστασή της

Ντινάμο Μπρεστ: Θέλει να κάνει την επανάστασή της

Η Ντινάμο τερμάτισε τέταρτη στο περσινό πρωτάθλημα Λευκορωσίας ενώ στέφθηκε και Κυπελλούχος, επίτευγμα που της χάρισε εισιτήριο για το Europa League. Απέναντι στον Ατρόμητο ευελπιστεί να γράψει ιστορία και να κατορθώσει να προκριθεί από έναν προκριματικό γύρο τουλάχιστον. Στο φετινό πρωτάθλημα Λευκορωσίας φιγουράρει έβδομη, μακριά από την πρώτη τριάδα.

Αλλαγή ονομάτων
Η ομάδα από την πόλη Μπρεστ, που βρίσκεται στη δυτική Λευκορωσία και τα σύνορα με την Πολωνία, έχει προβεί σε αρκετές μετονομασίες. Το 1960, όταν και ιδρύθηκε, είχε την ονομασία Σπαρτάκ, το 1972 Μπουκ (σ.σ. από τον ομώνυμο ποταμό που διαρρέει την πόλη), το 1976 Ντινάμο, το 2012 ΦΚ Μπρεστ και το 2013 επανήλθε στο Ντινάμο.

Πρέπει να αναφερθεί ότι η ομάδα έχει πιστό οπαδικό κοινό, το οποίο αναμένεται σήμερα να γεμίσει τις εξέδρες.

Με πρόεδρο τον Μαραντόνα
Ο πολυαγαπημένος Ντιεγκίτο εργάστηκε την περσινή σεζόν ως προπονητής της Αλ-Φουτζάιρα, στη δεύτερη κατηγορία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αποτυγχάνοντας να της χαρίσει την άνοδο. Ο 57χρονος «θρύλος» δεν έμεινε, όμως, χωρίς δουλειά, καθώς πριν από το Μουντιάλ συμφώνησε με τους ιδιοκτήτες της Ντινάμο Μπρεστ ώστε να αναλάβει τη θέση του προέδρου. Μέσα στις αρμοδιότητές του θα είναι η ανάπτυξη του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα και η εύρυθμη λειτουργία όλων των ποδοσφαιρικών τμημάτων της ομάδας.

Bwin Sports App – Εύχρηστη εφαρμογή για iphone και Android κινητά! DOWNLOAD |21+

Το ρόστερ
Ο 30χρονος Αλεξέι Σπιλέφσκι έχει αναλάβει εδώ και έναν μήνα την τεχνική ηγεσία της Ντινάμο, είναι ο τρίτος προπονητής που κάθεται στον πάγκο. Την περασμένη πενταετία δούλεψε στις ακαδημίες της Λειψίας. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Τσέχο Ράντοσλαβ Λατάλ (Ιανουάριος-Μάιος) και ακολούθησε ο υπηρεσιακός Σεργκέι Κόβαλτσουκ (Μάιος-Ιούνιος). Στο ρόστερ συναντάται και ο 23χρονος Γιάννης Κάργας. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός έχει φορέσει τις φανέλες των Καβάλα, Φωστήρα, Παναχαϊκής, Πλατανιά και Πανιωνίου και από τις αρχές του 2018 είναι κάτοικος Μπρεστ. Την περασμένη εβδομάδα, η διοίκηση ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τους βασικούς Γκαβρίλοβιτς (στόπερ) και Μιλέφσκι (φορ), με τον δεύτερο να αποτελούσε και τον πιο γνωστό παίκτη της ομάδας. Δυο πονοκέφαλοι λιγότεροι για τον Ατρόμητο, λοιπόν.

Το παρελθόν στην Ευρώπη
Την περίοδο 2007-08 η Ντινάμο αγωνίστηκε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη Λιέπαγια Λετονίας (1-2, 1-1). Χρειάστηκαν να περάσουν δέκα χρόνια για να επιστρέψει στην Ευρώπη, πέρσι, την περίοδο 2017-18, όταν και αντιμετώπισε ανεπιτυχώς την αυστριακή Άλταχ (0-3, 1-1).

Σχολιάστε

X