Χιμπέρνιαν: Οι Καθολικοί του Εδιμβούργου

Χιμπέρνιαν: Οι Καθολικοί του Εδιμβούργου

Η Χιμπέρνιαν αποτελεί το αντίπαλο δέος της Χαρτς στην πόλη του Εδιμβούργου, με τα μεταξύ τους παιχνίδια να θεωρούνται άκρως ιδιαίτερα και σημαντικά, λόγω και του θρησκευτικού φανατισμού. Την περίοδο 2001-02 οι «Χιμπς» αντιμετώπισαν την ΑΕΚ, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στην παράταση. Έκτοτε, δεν βρήκαν στον δρόμο τους άλλη ελληνική ομάδα, μέχρι φέτος που θα κληθούν να ταξιδέψουν στην Τρίπολη.

Ο προπονητής
Ο Νιλ Λένον έχει ήδη συμπληρώσει δυο χρόνια στον πάγκο των Χιμπς. Ανέλαβε τον Ιούνιο του 2016 με την αποστολή να τους επαναφέρει στην Πρέμιερ Λιγκ, όπερ και εγένετο. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το τέλος της σεζόν 2019-20. Όσοι παρακολουθούν βρετανικό ποδόσφαιρο, τους είναι οικείος. Ο Λένον υπήρξε εξέχουσα μορφή και αρχηγός της Σέλτικ, φορώντας τη φανέλα με το τετράφυλλο τριφύλλι για πάνω από 200 παιχνίδια. Προηγουμένως, είχε μακροχρόνια περάσματα από Λέστερ και Κρου. Είναι 47 ετών και υπήρξε διεθνής με την εθνική Βορείου Ιρλανδίας. Δηλωμένος φίλαθλος της Σέλτικ και Καθολικός, ταιριάζει απόλυτα με τις πεποιθήσεις της Χιμπέρνιαν.

LIve στοίχημα από το κινητό! Κατέβασε το app |21+

Ένας όχι τόσο παλιός γνώριμος
H σύνδεση με το ελληνικό πρωτάθλημα ακούει στο όνομα Άντονι Στόουκς. Ο πρώην παίκτης της Σέλτικ που σημείωσε 7 γκολ με τη Χιμπέρνιαν μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο όταν και αποχώρησε με προορισμό τον Απόλλωνα Σμύρνης. Εκεί, η παραμονή του Ιρλανδού αποδείχθηκε βραχύβια λόγω αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς του. Τη φετινή σεζόν, ο 30χρονος φορ θα αγωνιστεί στη λίγκα του Ιράν με τη φανέλα της Τράκτορ Σάζι.

Το παρελθόν
Όπως προαναφέρθηκε, την περίοδο 2001-02, οι Σκωτσέζοι τέθηκαν αντιμέτωποι με την ΑΕΚ, εκπρόσωπο της Super League. Ηττήθηκαν με σκορ 2-0 στο «Νίκος Γκούμας» (σ.σ. Τσιάρτας και Νικολαϊδης τα γκολ) αλλά επιβλήθηκαν με το ίδιο σκορ στο «Ίστερ Ρόουντ», με το ματς να οδηγείται στην παράταση. Εκεί, η Χιμπέρνιαν δεν άντεξε και έχασε 1-2, δεχόμενη δυο γκολ από τον Βασίλη Τσιάρτα. Με συνολικό σκορ 3-4 έμειναν εκτός συνέχειας από τους «κιτρινόμαυρους».

Συνολικά, σε επίπεδο UEFA/Europa League, η ομάδα του Εδιμβούργου έχει 14 νίκες, 9 ισοπαλίες και 13 ήττες, με 53 γκολ υπέρ και 57 κατά.

Σχολιάστε

X