ΑΕΚ: Με νέο προφίλ φέτος

ΑΕΚ: Με νέο προφίλ φέτος

Η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα της Super League έπειτα από 24 χρόνια και ετοιμάζεται για τη 16η συμμετοχή της στο Champions League, που θα είναι η πρώτη έπειτα από το 2008. Σε αυτή τη διοργάνωση έχει δώσει 64 αγώνες με ρεκόρ 16-20-28 και συνολικό απολογισμό τερμάτων 71-101. Μάλιστα είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία του θεσμού που τερμάτισε αήττητη στη φάση των ομίλων (2002-03, έξι ισοπαλίες σε ισάριθμα παιχνίδια με Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα, Γκενκ), αλλά δεν προκρίθηκε στους «16».

Αλλαγή στην άκρη του πάγκου
Νέος προπονητής της είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης που αντικατέστησε τον Μανόλο Χιμένεθ. Εντελώς διαφορετική η φιλοσοφία του Ελληνα τεχνικού σε σχέση με τον προκάτοχό του, καθώς εκείνος επιζητά η ομάδα του να έχει περισσότερη κατοχή μπάλας και να παίζει πιο επιθετικό ποδόσφαιρο. Υπενθυμίζεται ότι ο 49χρονος Ουζουνίδης έχει εργαστεί σε ΑΠΟΕΛ, Λάρισα, Ηρακλή, Ξάνθη, Πλατανιά, Εργοτέλη, Πανιώνιο και Παναθηναϊκό.

Εύκολο Cash Out*! Πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Δραστήρια στο «πάρε-δώσε»
Στο μεταγραφικό παζάρι η ΑΕΚ έχασε τον φορ Σέρχιο Αραούχο που επέστρεψε στη Λας Πάλμας, τον Σουηδό χαφ Γιόχανσον που συνεχίζει στη Ρεν της γαλλικής Λιγκ 1, τον εξτρέμ Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που φορά πλέον τη φανέλα του Ολυμπιακού, τον στόπερ Ογκνιεν Βράνιες που μεταγράφηκε στην Αντερλεχτ και τον χαφ Παναγιώτη Κονέ που επέστρεψε από τον δανεισμό του στην Ουντινέζε της ιταλικής Σέριε Α.

Σημαντικότερες προσθήκες στο ρόστερ της ο 21χρονος Αργεντίνος φορ Εζέκιελ Πόνσε (ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νιούελς Ολντ Μπόις) που ανήκε στη Ρόμα και πέρυσι έπαιξε δανεικός στη Λιλ, ο 22χρονος Αργεντίνος εξτρέμ-φορ Λούκας Μπογέ, ποδοσφαιριστής της Τορίνο που αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό της περσινής χρονιάς ως δανεικός στη Θέλτα και ο 23χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος Αλεφ, που ανήκε στην Μπράγκα και πέρυσι έκανε εξαιρετική χρονιά στον Απόλλωνα Λεμεσού. Από εκεί και πέρα, αποκτήθηκαν επίσης ο 25χρονος στόπερ Μάριος Οικονόμου (ποδοσφαιριστής της Μπολόνια, πέρυσι δανεικός σε ΣΠΑΛ και Μπάρι) και ο 23χρονος εξτρέμ Γιώργος Αλμπάνης που έκανε πολύ καλή χρονιά πέρυσι με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Επιθετική «αφλογιστία»
Στα τρία μέχρι τώρα φιλικά της η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν έχει καταφέρει να σκοράρει: ηττήθηκε 1-0 από την πολωνική Μίετζ Λέγκνιτσα και έφερε 0-0 με την ΑΕΚ Λάρνακας και τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Σχολιάστε

X