Κώστας Παπανικολάου: Έμεινε στο λιμάνι της καρδιάς του

Κώστας Παπανικολάου: Έμεινε στο λιμάνι της καρδιάς του

«Μένω με τα φιλαράκια μου, σε μια ομάδα που είμαι χρόνια, που έχουμε καταφέρει πάρα πολύ όμορφες στιγμές μαζί και ευελπιστούμε και ευχή όλων μας είναι να φέρουμε κι άλλες» δήλωσε στις 5 Ιουλίου ο Κώστας Παπανικολάου έξω από τα γραφεία της Arcadia, επιβεβαιώνοντας την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό για τρία ακόμη χρόνια.

Ο Παπανικολάου έκανε τα πρώτα του βήματα στον Πρωτέα Γρεβενών και εν συνεχεία στον Άρη, ενώ έβαλε τα ερυθρόλευκα για πρώτη φορά το 2009, με τον Ολυμπιακό να βγάζει από τα ταμείο του σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ για να τον κάνει δικό του. Απίστευτο ποσό για έναν τόσο νεαρό αθλητή με ελάχιστες παρουσίες σε επίπεδο A1, που είχε όμως δείξει ήδη δείγματα του μεγάλου ταλέντου του, όντας βασικό στέλεχος των «μικρών» εθνικών ομάδων, με τις οποίες και κατέκτησε πέντε μετάλλια από το 2007 ως το 2010.

Back to Back
Πρόκειται για έναν αθλητή άρρηκτα συνδεδεμένο με την καλύτερη περίοδο της ιστορίας του μπασκετικού Ολυμπιακού, με αποκορύφωμα τους back to back τίτλους Euroleague το 2012 και το 2013, όπου ο Παπανικολάου έπαιξε κομβικό ρόλο. Το 2012 πραγματοποίησε μια συγκλονιστική εμφάνιση στον τελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, σκοράροντας 18 πόντους με 5/5 σουτ και 5/6 βολές, ενώ την επόμενη σεζόν μπήκε για τα καλά στην ελίτ της Ευρώπης, αφού με το 52.08% που σούταρε από το τρίποντο ηγήθηκε στη συγκεκριμένη κατηγορία της Euroleague. Ψηφίστηκε μάλιστα και Rising Star της διοργάνωσης.

Barcelona, NBA και πάλι Ολυμπιακός
Το καλοκαίρι του 2013 πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει τον Πειραιά για τη Βαρκελώνη, αφού η Μπαρτσελόνα του πρόσφερε παχυλό συμβόλαιο και ιδανικό περιβάλλον. Μόλις ένα χρόνο κράτησε η περιπέτεια του Παπανικολάου στην Ισπανία, με τους Houston Rockets να τον καλούν στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Παρά το καλό ξεκίνημα, πάντως, τα πράγματα δεν κύλησαν ιδανικά για τον Έλληνα forward στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Αρχικά οι τραυματισμοί κι εν συνεχεία ένα trade στους Nuggets, που εμφανώς δεν τον υπολόγιζαν, έβαλαν τέλος στο όνειρο, με τον Παπανικολάου να παίρνει την απόφαση να γυρίσει στο …λιμάνι του τον Γενάρη του 2016 και έκτοτε να δίνει τον καλύτερο εαυτό του με τα «ερυθρόλευκα».

Διακρίσεις και τίτλοι

2 Πρωταθλήματα Ελλάδας (2012, 2016)

2 Κατακτήσεις Euroleague  (2012, 2013)

2 Κύπελλα Ελλάδας (2010, 2011)

1 Πρωτάθλημα Ισπανίας (2014)

Σχολιάστε

X