Αγγλία – Κόστα Ρίκα: Αποχαιρετούν το κοινό τους τα «λιοντάρια»

Αγγλία – Κόστα Ρίκα: Αποχαιρετούν το κοινό τους τα «λιοντάρια»

Οι Αγγλοι ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους, υποδεχόμενοι την Κόστα Ρίκα στο «Ελαντ Ρόουντ» του Λιντς απόψε σε φιλική αναμέτρηση. Οι δυο αντίπαλοι είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι στο Μουντιάλ του 2014 και τα γήπεδα της Βραζιλίας. Οι Κοσταρικανοί είχαν χαμογελάσει τότε, παίρνοντας την πρόκριση από τον όμιλο.

Δυναμικό ξεκίνημα, δυσανάλογη συνέχεια
Η Αγγλία ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού αγώνα με τη Νιγηρία στο Γουέμπλεϊ. Οι Κέιχιλ και Κέιν πέτυχαν τα γκολ των «λιονταριών», ικανοποιώντας τους 70.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες. Στην επανάληψη, το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν είχε ανάλογη παρουσία. Δέχθηκε νωρίς γκολ και έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του, το 2-1 δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του 90λεπτου πάντως.

«Στο πρώτο 45λεπτο είχαμε την πρέπουσα εικόνα, αποδώσαμε όμορφο ποδόσφαιρο, σκοράροντας δις. Είχαμε καλή κυκλοφορία μπάλας, πιέσαμε ψηλά τον αντίπαλο και βγάλαμε ωραίους συνδυασμούς. Στην επανάληψη, θα ήταν εύκολο να πούμε ότι χαλαρώσαμε αλλά στην πραγματικότητα δεν τα πήγαμε καλά. Η Νιγηρία άλλαξε διάταξη και βρήκε λύσεις από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο. Υποπέσαμε σε λάθη και ειδικά στην άμυνα οι αντιδράσεις μας ήταν αργές. Εν ολίγοις, ήταν ένα χρήσιμο τεστ, στο Παγκόσμιο Κύπελλο αν επαναλάβουμε τα λάθη θα τεθούμε εκτός συνέχειας» υποστήριξε ο Σάουθγκεϊτ.

Στα τέσσερα προηγούμενα φιλικά, τα «λιοντάρια» επικράτησαν των Ολλανδών και αναδείχθηκαν ισόπαλα με Γερμανία, Βραζιλία και Ιταλία.

Παίζεις Διεθνή Φιλικά, κερδίζεις* Μουντιάλ! 21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σκληροτράχηλο σύνολο οι «Τίκος»
Οι Κοσταρικανοί έκαναν την έκπληξη στην περασμένη διοργάνωση, φθάνοντας να αποκλειστούν στη διαδικασία των πέναλτι από την Ολλανδία στην προημιτελική φάση. Στη φετινή, έχουν ξανά δύσκολους αντιπάλους στον όμιλο, τις Βραζιλία, Ελβετία και Σερβία.

Στον όμιλο της τελευταίας προκριματικής φάσης της ζώνης της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής τερμάτισε δεύτερη, πίσω μόνο από το Μεξικό. Τον περασμένο Μάρτιο αντιμετώπισε σε φιλικά τις Σκωτία (1-0) και Τυνησία (0-1) ενώ την περασμένη εβδομάδα διέσυρε τους Βορειοϊρλανδούς (3-0) στο Σαν Χοσέ.

«Νομίζω ότι η Αγγλία διαθέτει σαφώς καλύτερη ομάδα σε σχέση με τέσσερα χρόνια πριν. Θα είναι ένα δύσκολο τεστ για εμάς, ελπίζουμε όμως ότι θα εμφανίσουμε το γνωστό, σοβαρό, αγωνιστικό μας πρόσωπο και θα αφήσουμε καλές εντυπώσεις» σχολίασε ο φορ Μπράιαν Ρουίς που αγωνίστηκε τη φετινή σεζόν στην πορτογαλική Σπόρτινγκ αλλά βρίσκεται σε επαφές με δυο αγγλικές ομάδες ώστε να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ (σ.σ. το έπραξε προηγουμένως με τη φανέλα της Φούλαμ).

Επιπρόσθετα στατιστικά

Τελευταία αποτελέσματα:

Αγγλία – Νιγηρία 2-1 (Κέιχιλ και Κέιν τα γκολ των Αγγλων)

Κόστα Ρίκα – Β. Ιρλανδία     3-0 (Βενέγας, Κάμπελ, Κάλβο οι σκόρερ)

Μεταξύ τους αναμετρήσεις:

Κόστα Ρίκα – Αγγλία    0-0

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X