Ρωσία - Σαουδική Αραβία: Με όνειρα… χίλια οι οικοδεσπότες

Ρωσία – Σαουδική Αραβία: Με όνειρα… χίλια οι οικοδεσπότες

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ανοίγει την αυλαία του με την αναμέτρηση της Ρωσίας με τη Σαουδική Αραβία στο στάδιο «Λουζνίκι» της Μόσχας. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 63η θέση της κατάταξης της FIFA, έξι θέσεις πάνω από τα «πράσινα γεράκια» της Σ. Αραβίας και καλούνται να κερδίσουν το εναρκτήριο ματς ώστε να έχουν ελπίδες πρόκρισης από τον όμιλο, στον οποίο συμμετέχουν και οι Ουρουγουάη και Αίγυπτος.

Προβληματισμός στο εσωτερικό της
Ο άλλοτε διεθνής γκολκίπερ Στάνισλαφ Τσερτσέσοφ κάθεται στον πάγκο της Ρωσίας και έχει ρίξει το βάρος της δουλειάς στην εύρυθμη αμυντική λειτουργία. Παρότι η Ρωσία έχασε από τις «μεγάλες» Γαλλία και Βραζιλία το περασμένο διάστημα δεχόμενη εύκολα γκολ, συνήθως τα καταφέρνει καλά αμυντικά απέναντι σε μικρομεσαίους αντιπάλους. Τα φιλικά με Αυστρία και Τουρκία αποτέλεσαν τα τελευταία τεστ, δίχως η εικόνα της να είναι ιδιαίτερα θετική πάντως.

Οι πολύπειροι Ακινφέεφ, Ιγκνασέβιτς, Σαμέντοφ και Ζιρκόφ πλαισιώνονται από τους Τζαγκόεφ, Τζιούμπα και Σμολόφ σε μία 23άδα που περιλαμβάνει μόλις δυο «λεγεωνάριους», τον γκολκίπερ Γκαμπούλοφ (Κλαμπ Μπριζ) και τον χαφ Τσέρισεφ (Βιγιαρεάλ).

Μουντιάλ με ειδική προσφορά* | 21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Με νέο προπονητή
Η Σαουδική Αραβία επιστρέφει στο Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά μετά το 2006. Οι βετεράνοι Χαουσαουί (στόπερ) Αλ-Φιασίμ (χαφ) και Αλ-Σαχλαουί (φορ) δεσπόζουν μεταξύ των κληθέντων παικτών. Απαντες ανήκουν σε συλλόγους της εγχώριας λίγκας. Υπήρχε παλαιότερα απαγόρευση, μάλιστα, να αγωνίζονται εκτός αυτής διεθνείς. Η προετοιμασία κύλησε μετ’ εμποδίων και αυτό γιατί αμέσως μετά τη λήξη της προκριματικής φάσης ο επιτυχημένος Μπερτ Φαν Μαρβάικ αποχώρησε, μετά από διαφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου του, με τον Χουάν Αντόνιο Πίτσι να τον αντικαθιστά.

Ο γεννημένος στην Αργεντινή αλλά πολιτογραφημένος Ισπανός προπονητής κλήθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Σημειώνεται ότι ο Πίτσι απέτυχε να οδηγήσει τη Χιλή στα γήπεδα της Ρωσίας, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στη ζώνη της Νοτίου Αμερικής. Πριν από την έναρξη της διοργάνωσης οι Σαουδάραβες αναμετρήθηκαν με Περού και Γερμανία σε φιλικές αναμετρήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X