eMLS Tournament Special: Πέντε εβδομάδες γεμάτες δράση!

eMLS Tournament Special: Πέντε εβδομάδες γεμάτες δράση!

Το τελευταίο πρωτάθλημα που μπαίνει στη μάχη του eSoccer είναι το MLS, με το Tournament Special να διαρκεί 5 εβδομάδες και να υπόσχεται πλούσιο θέαμα.

«Το eMLS εκφράζει το πνεύμα του MLS και σκοπό έχει από τη μία να προσφέρει θέαμα στους οπαδούς και από την άλλη να προσφέρει στην κοινωνία». Με αυτά τα λόγια ο αντιπρόεδρος του MLS, Καμίλο Ντουράνα, ανακοίνωσε την είσοδο του πρωταθλήματος στον κόσμο του eSoccer. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που πολλά από τα μεγάλα αστέρια του πρωταθλήματος συμμετέχουν στη διοργάνωση, προσφέροντας παράλληλα σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του Covid-19».

Τσιτσαρίτο και Νάνι στη μάχη

Το τουρνουά θα έχει διάρκεια πέντε εβδομάδων, με 16 από τις ομάδες του πρωταθλήματος να λαμβάνουν μέρος. Κάθε ομάδα αποτελείται από τον επαγγελματία gamer, που την εκπροσωπεί στο αντίστοιχο πρωτάθλημα, και από έναν παίκτη της. Ο Τσιτσαρίτο των Λος Άντζελες Γκάλαξι και ο Νάνι του Ορλάντο είναι οι πιο γνωστοί παίκτες, που θα προσπαθήσουν να διακριθούν και να οδηγήσουν τις ομάδες τους στον τίτλο.

Ο τρόπος διεξαγωγής

Κάθε αγώνας είναι νοκ άουτ. Οι ποδοσφαιριστές θα παίξουν αρχικά μεταξύ τους, ενώ θα ακολουθήσει το ματς των gamers. Στο τέλος, θα μετρήσει το συνολικό σκορ των δύο αναμετρήσεων για την πρόκριση. Κάθε αγωνιστική οι δύο νικήτριες θα αναμετρηθούν στη συνέχεια μεταξύ τους, ώστε να βρεθεί εκείνη που θα πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Κάθε ματς θα μεταδοθεί ζωντανά είτε από το MLS είτε από το FS1 και το Fox Deportes. Μετά το τελευταίο σφύριγμα, μάλιστα, η λίγκα, η ένωση των ποδοσφαιριστών και τα κανάλια θα κάνουν από μία δωρεά, που θα χρησιμοποιηθεί στη μάχη κατά της πανδημίας μέσω ιδρυμάτων, που προσφέρουν γεύματα σε άπορες οικογένειες. Οι συμμετέχοντες θα παίξουν από το σπίτι τους, ενώ κάθε εβδομάδα θα διεξάγονται από 2 αγώνες μέχρι να φτάσουμε στην τελική 4άδα.

Μεγάλα ντέρμπι του MLS

Η πρεμιέρα θα γίνει με το παιχνίδι ανάμεσα στο Σικάγο και στο Σινσινάτι τα ξημερώματα της Δευτέρας (20/04). Για να γίνει πιο ενδιαφέρον, μάλιστα, όλα τα ματς θα είναι ντέρμπι. Μέχρι στιγμής τα eSports που έχουν διοργανωθεί στις ΗΠΑ από επίσημες Ομοσπονδίες σε όλα τα αθλήματα έχουν συγκεντρώσει τεράστιο ενδιαφέρον, με τη θεαματικότητα για το eNascar να ξεπερνά το 1 εκατ. θεατές!

«Υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα ανάμεσα στους παίκτες του MLS στο FIFA», τόνισε ο Κένταλ Γουότσον, που θα εκπροσωπήσει το Σινσινάτι και θα αντιμετωπίσει τον Φανσίσκο Κάλβο του Σικάγο. «Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι οι καλύτεροι παίκτες και όλοι μας θα πάρουμε πολύ σοβαρά αυτό το τουρνουά. Το FIFA κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο ρεαλιστικό. Όταν ετοιμάζεις να παίξεις με 4-4-2 και βάζεις τους παίκτες στη σωστή θέση, όλα μοιάζουν πολύ κοντά στην πραγματικότητα».

Η σκέψη πίσω από τη μορφή του τουρνουά

Το MLS αποφάσισε να δημιουργήσει με προσοχή αυτό το τουρνουά, έχοντας μελετήσει όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες στα υπόλοιπα αθλήματα. Οδηγός ήταν κυρίως το NBA 2K League, που στο τέλος αποδείχθηκε αποτυχημένο, παρότι κάποια από τα μεγαλύτερα αστέρια του αθλήματος δήλωσαν συμμετοχή. «Πάντα μπορείς να μάθεις, παρακολουθώντας τι έχουν κάνει άλλοι πριν από σένα», σχολίασε ο Ντουράνα. «Είδαμε πολύ στενά την παραγωγή που έγινε και αποφασίσαμε ότι δεν θα έχουμε μόνο ποδοσφαιριστές, αλλά έναν συνδυασμό με τους επαγγελματίες gamers κάθε ομάδας».

Το eSoccer ήδη συγκεντρώνει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε σχέση με τα υπόλοιπα αθλήματα στις ΗΠΑ και η MLS ελπίζει ότι θα καταφέρει να κερδίσει τους οπαδούς. «Υπάρχει η αίσθηση ότι με τους ποδοσφαιριστές θα έχουμε μία αίσθηση πραγματικότητας. Οι κάμερες θα δείχνουν αυτό που βλέπουμε σε έναν κανονικό αγώνα ποδοσφαίρου, ώστε η εμπειρία να είναι ακόμη καλύτεροι για τους οπαδούς», ξεκαθάρισε ο Μπίον Ουέστ, ένας από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης του τουρνουά.

Το ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ έχει σταματήσει, όπως σχεδόν και στον υπόλοιπο πλανήτη, με την MLS να έχει θέσει ως στόχο να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα στις αρχές του Ιουνίου, κάτι που θα αποφασιστεί μέσα στον επόμενο μήνα, ώστε να μην χρειαστεί να αλλάξει τίποτα στη μορφή της διοργάνωσης για να βγει ολόκληρο το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα

1η αγωνιστική (20/04)

Σικάγο – Σινσινάτι
Λος Άντζελες – Λος Άντζελες Γκάλαξι

2η αγωνιστική (27/04)

Μινεσότα – Κάνσας
Ουάσινγκτον – Νιου Ίνγκλαντ

3η αγωνιστική (04/05)

Νιου Γιορκ Ρεν Μπουλς – Νιου Γιορκ
Ντάλας – Χιούστον

4η αγωνιστική (11/05)

Βανκούβερ – Τορόντο
Ατλάντα – Ορλάντο

Τελική φάση (18/05)

Νόμιμο στοίχημα esoccer με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Όλα τα στοιχήματα για τα Esports στη Bwin.gr. Εδώ στοιχηματίζεις! |21+

Σχολιάστε

X