Κορονοϊός: Τα μεγάλα πρωταθλήματα και οι διοργανώσεις βάζουν Stop!

Κορονοϊός: Τα μεγάλα πρωταθλήματα και οι διοργανώσεις βάζουν Stop!

Με τον COVID-19 να έχει επιφέρει παγκόσμιο σοκ και να έχει επηρεάσει όλη την παγκόσμια κοινότητα, αλλά και τα αθλητικά δρώμενα, ας δούμε το πως διαμορφώνονται τα δεδομένα και ενώ έχουν αναβληθεί όλες οι μεγάλες διοργανώσεις και έχουν προσβληθεί από τον ιό γνωστοί παίκτες και προπονητές.

CHAMPIONS LEAGUE & EUROPA LEAGUE

Η UEFA ανακοίνωσε πως όλοι οι προσεχείς αγώνες αναβλήθηκαν. Ανέφερε πως οι επόμενες αποφάσεις για αυτά τα ματς θα γίνουν γνωστές στο επόμενο διάστημα. Παράλληλα αναβλήθηκαν και οι κληρώσεις της 20ης Μαρτίου για τα προημιτελικά των δύο διοργανώσεων.

ΑΓΓΛΙΑ

Με κοινή ανακοίνωση όλων των αρμόδιων ποδοσφαιρικών Αρχών σε ανδρικό και γυναικείο ποδόσφαιρο δεν θα υπάρξει δράση στην Αγγλία μέχρι τουλάχιστον τις 3 Απριλίου. Δεν θα γίνουν επίσης τα φιλικά της Εθνικής με Ιταλία και Δανία στις 27 και 31 Μαρτίου.

Οι αρμόδιες Αρχές έκαναν γνωστό πως η κατάσταση θα αξιολογείται διαρκώς. Ο στόχος θα είναι πάντως να μπορέσει να ολοκληρωθεί η σεζόν με τις όποιες διαθέσιμες επιλογές υπάρξουν.

ΣΚΩΤΙΑ

Η Ομοσπονδία και η Διοργανώτρια Αρχή της Λίγκας ενημέρωσαν πως όλοι οι αγώνες αναβάλλονται ή αναστέλλονται εάν θέλετε μέχρι νεοτέρας. Στην δήλωση που βγήκε στην δημοσιότητα αναφέρεται πως η λήψη της απόφασης είναι για λόγους ασφαλείας και υγείας παικτών, προπονητών, διαιτητών, επιτελείων ομάδων, φιλάθλων αλλά και του κοινού.

ΙΤΑΛΙΑ

Η Serie A γνωστοποίησε πως δεν πρόκειται να έχει δράση μέχρι τις 3 Απριλίου. Η ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή ανέστειλε κάθε δραστηριότητα κάνοντας λόγο για μία κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Η La Liga γνωστοποίησε πως αναβάλλονται τουλάχιστον οι δύο προσεχείς αγωνιστικές μετά και το γεγονός ότι η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε σε καραντίνα καθότι βρέθηκε θετικό δείγμα παίκτη της ομάδας μπάσκετ των Μαδριλένων.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Παρά την αρχική ανακοίνωση που έκανε λόγο για διεξαγωγή των ματς κεκλεισμένων των θυρών, η γερμανική Ομοσπονδία ενημέρωσε τελικά ότι αναστέλλεται η δράση της Bundesliga μέχρι τις 2 Απριλίου. Η απόφαση αφορά και στις δύο κατηγορίες της Bundesliga.

ΓΑΛΛΙΑ

Μέχρι νεοτέρας αποφασίστηκε να ανασταλεί κάθε δραστηριότητα στην Ligue 1. Η σχετική ενημέρωση έκανε λόγο πως η πανδημία δεν μπορεί να ληφθεί αψήφιστα και ότι πρέπει να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες και να αποφεύγονται τα ταξίδια.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η Primeira Liga ανέστειλε επ’ αόριστον τις αναμετρήσεις της. Προηγουμένως οι αρμόδιοι είχαν σκεφτεί αγώνες κεκλεισμένων των Θυρών.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Οι δύο πρώτες κατηγορίες δεν θα έχουν αγωνιστική δράση για τις δύο προσεχείς αγωνιστικές τους. Η ολλανδική Κυβέρνηση νωρίτερα είχε ανακοινώσει απαγόρευση συναθροίσεων ατόμων σε αριθμούς άνω των 100.

ΗΠΑ

Το MLS ανακοίνωσε πως για ένα διάστημα 30 ημερών δεν θα έχει αγώνες. Οι υπεύθυνοι δήλωσαν πως η απόφαση ελήφθη σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών υγείας.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε παύση της δράσης έως τις 29 Μαρτίου.

ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ

Η FIFA ενημέρωσε πως τα προκριματικά του Παγκοσμίου για τη Νότια Αμερική αναβάλλονται.

EΛΛΑΔΑ

Η Super League αποφάσισε να αναβάλει τα playoffs που ήταν προγραμματισμένα να ξεκινήσουν τις 14-15 Μαρτίου λόγω του κορονοϊού. Παράλληλα, ανακοινώθηκε και επίσημα από την Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου η αναβολή των πρωταθλημάτων Super League 2 και Football League για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, λόγω του κορoνοϊού.

Στο Βέλγιο αναβλήθηκε ο τελικός Κυπέλλου, αλλά και όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος, αναβολή των αναμετρήσεων μέχρι νεωτέρας και στην Ελβετία, αλλά και στην Ουκρανία. Η Τσεχία, η Αυστρία, η Δανία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Πολωνία, η Σουηδία, η Σλοβενία, η Κροατία, η Βοσνία, η Αλβανία, η Σλοβακία (μέχρι 3 Απριλίου), η Κολομβία, η Παραγουάη και η Ουρουγουάη ανέβαλαν τα πρωταθλήματά τους. Στη Χιλή από 19 Μαρτίου μέχρι 19 Απριλίου όλα τα ματς θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Στη Νορβηγία τόνισαν πως μέχρι τις 15 Απριλίου δεν θα υπάρξουν αθλητικές δραστηριότητες, ενώ η Φινλανδία ανακοίνωσε αναβολή επ’ αόριστον.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το μοναδικό μέλος της UEFA που συνεχίζει τη δραστηριότητα είναι η Λευκορωσία, μιας και η Τουρκία αποφάσισε να βάλει stop.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A BetΈνας αγώνας –  πολλές επιλογές – ένα στοίχημα! |21+

Σχολιάστε

X