Ολυμπιακός: Αντίπαλοι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ!

Ολυμπιακός: Αντίπαλοι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ!

Την Πέμπτη το βράδυ (13/12), ο Ολυμπιακός έγραψε μία από τις ιστορικότερες στιγμές στην πορεία του στα ευρωπαϊκά δρώμενα, αφού με νίκη 3-1 επί της Μίλαν προκρίθηκε στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Ακόμα πιο σημαντικό ότι έστειλε στο… σπίτι της την ιταλική ομάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν μία πολύ καλή παρουσία στον όμιλο, έχοντας με τη Μίλαν αντιπάλους τις Μπέτις και Ντουντελάνζ, όπου με 10 βαθμούς (3 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες) τερμάτισαν στη 2η θέση πίσω από τους Ισπανούς. Ετσι, έπειτα από ένα… διάλειμμα τη σεζόν 2017-18, όπου δεν αγωνίστηκαν άνοιξη στα Κύπελλα της Ευρώπης, ο Φεβρουάριος θα είναι ο μήνας που θα έχουν ευρωπαϊκή υποχρέωση. Την Δευτέρα το μεσημέρι (17/12) περιμένουν την κλήρωση για να μάθουν τον αντίπαλό τους.

Αν κοιτάξουμε τις ομάδες που προκρίθηκαν από τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης και όσες καλύτερες τρίτες έκαναν τη μετάβαση από το Τσάμπιονς Λιγκ στο Γιουρόπα Λιγκ, θα αντικρίσουμε ότι οι περισσότερες –αν όχι όλες- είναι επιπέδου της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Από το… Top-5!
Αυξημένες είναι οι πιθανότητες να βρει αντίπαλο από τη χώρα καταγωγής των ομάδων που συνάντησε και στον όμιλο. Την Ισπανία, λόγω Μπέτις και την Ιταλία, λόγω Μίλαν. Το Λουξεμβούργο δεν έχει ομάδα στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Τέσσερις ισπανικές ομάδες στο γκρουπ των «δυνατών», μία από αυτές και η Μπέτις, την οποία ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Μπορεί, όμως, να βρει στο δρόμο του τη συμπολίτισσα Σεβίλλη, την κάτοχο των περισσότερων τίτλων Γιουρόπα Λιγκ και Κύπελλο ΟΥΕΦΑ παλαιότερα. Η Βαλένθια, η οποία πέρασε ως 3η από το Τσάμπιονς Λιγκ και η Βιγιαρεάλ συμπληρώνουν το καρέ.

Δύο ομάδες από το ιταλικό πρωτάθλημα, οι οποίες τερμάτισαν τρίτες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Νάπολι και Ιντερ είναι δύο ομάδες που θυμίζουν έντονα την εν λόγω διοργάνωση. Οι Αγγλικές ομάδες δεν λείπουν από το γκρουπ των δυνατών με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν παρελθόν με τις συγκεκριμένες. Την Αρσεναλ συνάντησαν πολλάκις στους ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και την Τσέλσι στους «16» τη σεζόν 2007-08.

Εννοείται πως δεν λείπει το γερμανικό στοιχείο, με την απόλυτη στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ (6 στις 6 νίκες), Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν του Παναγιώτη Ρέτσου είναι η δεύτερη γερμανική ομάδα που βρίσκεται στους «32».

Η Μπενφίκα και οι πιο «βατές»
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση της Μπενφίκα, με τους Πορτογάλους να έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την Ελλάδα για 3η φορά στη σεζόν. Αρχικά με τον ΠΑΟΚ τον Αύγουστο, την ΑΕΚ στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και τον Ολυμπιακό στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, σε περίπτωση που η κληρωτίδα βγάλει το μπαλάκι με το όνομα των «ερυθρολεύκων» στο δρόμο των «Αετών».

Η δεύτερη απόλυτη ομάδα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ Σάλτσμπουργκ (6 στις 6 νίκες), η Ζενίτ, η Ντινάμο Κιέβου, η Γκενκ και η Ντινάμο Ζάγκρεμπ συμπληρώνουν το παζλ. Αυτές συγκαταλέγονται στις ομάδες που δεν αποτελούν… φόβητρο μπροστά στις υπόλοιπες για τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού:
Οι 4 του Τσάμπιονς Λιγκ
Νάπολι
Βαλένθια
Ιντερ
Μπενφίκα

Οι πρώτες του Γιουρόπα Λιγκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Σάλτσμπουργκ
Ζενίτ
Ντινάμο Ζάγκρεμπ
Αρσεναλ
Βιγιαρεάλ
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης
Γκενκ
Σεβίλλη
Ντινάμο Κιέβου
Τσέλσι

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X